netflix orange is the new black

Netflix: what to watch #1

Sinds begin dit jaar hebben we hier thuis Netflix. Ik wou dat al kei lang! Manlief was in eerste instantie echter niet goed te overtuigen. “Wanneer gaan we daar naar kijken?” en “Weer extra kosten?!?” waren vragen die op mij afgevuurd werden. Niet dat hij nu zo een gierige pin is hoor. Maar stilstaan bij je maandelijkse kosten is natuurlijk nooit slecht. Maar toen een vriendin van ons voorstelde om met vier één abonnement te nemen, waren we verkocht. €3 per maand kost ons dat voor extra hopen chillax-time! 

’t Is te zeggen, met drie kinderen en een drukke baan voor manlief, zijn die extra hopen chillax-time beperkt. En soms worden die vooral herleid naar: na 5 minuten kijken, indommelen en de rest van de avond slapen. Maar ik, en ondertussen ook manlief, zijn fan. De voedingsmomenten met baby C zijn ’s avonds laat plots minder eenzaam. En ook overdag, wanneer de kindjes weg zijn en manlief gaat werken, durf ik Netflix al eens opzetten. Het lijf is soms gewoon nog te moe om meer te doen. En op een luie zondagmiddag zetten we al eens een filmpje op voor de kids. Werkelijk waar, Netflix for the win!

Sinds Netflix hier in huis kwam, ging ik regelmatig op zoek naar Netflix-tips bij ervaren Netflix-ers. Pjuw, 3 keer Netflix in één zin, haha. Het is wel handig om te weten waar je moet beginnen zoeken, welke series aanraders zijn. Eens je een tijdje naar Netflix kijkt, krijg je door hen ook aanraders gebaseerd op wat je al bekeek. En dan ben je echt vertrokken voor ettelijke uren bingewatchen.

Maar vandaag dus drie van mijn favorieten. U weze gewaarschuwd want wist u tot nu niet wat bingewachten is, dan leert u het door deze serieus zeker en vast kennen!

the fall netflix

The Fall

The Fall is een Britse televisieserie die zich afspeelt in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. De hoofdrollen worden gespeeld door Gillian Anderson en Jamie Dornan. Het vertelt het verhaal van detective Stella en moordenaar Paul Spector. Deze man ziet eruit als de doorsnee getrouwde man. Hij heeft twee kleine kinderen met zijn vrouw en een vaste job als therapeut. Maar hij leidt ook een behoorlijk mysterieus leven. De afleveringen duren ongeveer een uur en zijn razend spannend. Aanrader van formaat als je van misdaad houdt!

broadchurch netflix

Broadchurch

Broadchurch werd me aangeraden door Netflix na het kijken naar The Fall. Omdat ik helemaal in the flow nog zat van het bingewatchen deed ik gewoon verder met deze serie. Het verhaal begint met het vinden van het lichaam van een jongen op het strand van Broadchurch. De lokale rechercheur Ellie Miller, gespeeld door Olivia Coman, wordt op deze zaak gezet en de leiding van deze zaak wordt gegeven aan de nieuwe inspecteur Alec Hardy, gespeeld door David Tennant.  Miller is teleurgesteld omdat zij de nieuwe inspecteur wilde worden. Wanneer Miller en Hardy bij het lichaam aankomen, ziet Miller tot haar schrik dat het lichaam aan Danny Latimer hoort. Danny is de zoon van een goede vriendin van haar en is ook een vriend van haar zoon Tom. Tijdens hun onderzoek komen zij verschillende verdachten tegen, als zij uiteindelijk de werkelijke dader vinden schokt zijn identiteit iedereen.

De serie laat je niet op het puntje van je stoel zitten, zoals The Fall, maar het verhaal zit goed in elkaar en het einde is niet voorspelbaar. Ik was bovendien ook vaak erg geëmotioneerd door het verhaal. Wederom een aanrader van formaat!

netflix orange is the new black

Orange is the new black

Allicht voor velen een gekende serie op Netflix! Deze mag je echt niet missen. Orange is the new black is een Amerikaanse serie, gebaseerd op de autobiografie van Piper Kerman. In 2013 werden de eerste afleveringen gelanceerd. Vanaf 9 juni is seizoen 5 beschikbaar. Daar kijk ik erg naar uit! Wie dus nog niet keek, kan echt voluit gaan…

Piper Chapman, gespeeld door Taylor Schilling, wordt veroordeeld  tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause, gespeeld door Laura Prepon, een internationale drugssmokkelaar en voormalig geliefde. Chapman verruilt haar comfortabele leven in New York voor een oranje overall. In de vrouwengevangenis komt ze in aanraking met strijd en kameraadschap binnen een opmerkelijke groep gevangenen.

Een bijzonder meeslepende serie die zwaar verslavend werkt!

Alvast veel kijkplezier!

Wat kunnen jullie aanraden op Netflix? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Comments

 1. Altijd fijn om Netflix tips te krijgen!
  Twee van mijn favorieten: Dag, als je van komisch, beetje absurd en ook ontroerend houdt . En 30 degrees in february. Beiden uit Scandinavië , maar zeker geen thrillers. Wie weet meer van zulk soort series?

 2. Onlangs begon ik “Anne with an e” te kijken, gebaseerd op de Canadeseromans Anne of Green Gables. ’t Is een beetje slow-tv, maar ik vind het ontspannend om naar te kijken.
  De nieuwe reeks van Orange is the new black staat ook op ons ’to watch-lijstje’ en sinds enkele maanden kijken onze dochters (5 en 9) bijna elke zondagmorgen een Disneyfilm. In de zomermaanden toon ik hen de films waar ik zelf als kind van smulde. Ook de oude reeksen van Full House en de nieuwe Fuller House zijn bij ons vieren favoriet.

 3. Broadchurch kende ik niet, the fall zag ik ooit op televisie denk ik, maar moet ik nog eens herbekijken. Ik blog ook af en toe over mijn aanraders . Mijn laatste bingewatch-series waren The OA en 13 Reasons why, ook aanraders!
  Verder ben ik fan van Once Upon a Time, Gossip Girl, Stranger Things, Suits, … Enfin, veel te veel om op te noemen! 🙂

 4. Oitnb is zalig, ik tel ook af naar S5!
  Leuke serie: stranger things. Spannend, je moet wel je fantasie gebruiken. Maar echt een knappe serie, situeert zich in de 80s en dat op zich vond ik al eens leuk.

 5. Ik ben fan van Once upon a time (fantasierijk en een beetje over the top), Designated survivor (zeer boeiende politieke serie), Brooklyn nine nine (hilarisch en absurd maar ideaal om even je hoofd leeg te maken) en Selfridges (Londens warenhuis in der beginne).
  Manlief zweert bij House of cards, en Orange is the new black volgt hij ook.

 6. O jee ik begon ook net met een Netflix rubriek…. sorry ik had die van jou nog niet gezien. Ik miste inderdaad een tips lijstje en dacht mss moet ik dat wel doen.

  1. oh maar doe dat maar gewoon! er zijn er velen die zo een rubriek doen en zo ontdek je echt wel nieuwe dingen 🙂 ik ben ook zo begonnen aan mijn netflix-ervaring door bij anderen te gaan lezen 🙂

 7. Wij hebben erg genoten van Rita (over een Scandinavische juf), en de spin off Hjordis. Ook OITNB kijken we, uiteraard. Jane Theo Virgin is ook écht tof. 13 reason’s why is nogal heavy, en niet zo heel erg goed, vond ik. Maar dat heb ik met alles waarvan ik eerst het boek las! Life unexpected zie ik hierboven nog niet staan. Zeker kijken!