netflix

Netflix: what to watch #2

Ondertussen hebben we iets meer dan een jaar een abonnement op Netflix. Ik ben ongelooflijk fan al kijken we hier met periodes heel vaak tot heel weinig. Al was dat vroeger vaak uit luiheid wegens niet rechtstreeks op tv kunnen streamen. Sinds kort kunnen we dat wel en neemt het gebruik ervan toch serieus toe. De kindjes zijn geweldig fan en hebben zo hun favorieten. Mama kan natuurlijk niet achterblijven. Bij deze dus weer enkele van mijn Netflix-favorieten.

netflix

Marcella

We houden hier wel van een stevige portie misdaad en spanning. Met de serie “Marcella” zit je dan ook meer dan goed. Het huwelijk van Marcella loopt stuk, waardoor ze na 12 jaar terug aan de slag gaat als rechercheur in Londen. En de seriemoordenaar die ze in een ver verleden opspoorde lijkte ook terug te zijn. Super spannend dus. Enige minpuntje, de serie bestaat maar uit 1 seizoen. Meer zou hier echt wel gesmaakt worden.

netflix

The Returned

In geheel andere stijl maar minstens even spannend: “The Returned”. Zoals de titel laat vermoeden gaat deze angstaanjagende serie over verschillende mensen die in dezelfde week terug keren naar hun thuisstad. Wat hier angstaanjagend is? Het gaat om mensen die al jaren dood zijn. Bijzonder spannend dus…

netflix

Stranger Things

Wie een beetje van Science Fiction houdt, is aan het goeie adres bij “Stranger Things”. Allicht ken je deze topreeks wel al, en anders moet je gewoon asap kijken. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’80. Wanneer in seizoen één de twaalfjarige Will Byers verdwijnt, gebeuren er steeds vreemdere dingen in het stadje Hawkins. Naast de politie gaan ook de jeugdvrienden van Will op zoek naar hem. In hun zoektocht botsten ze op een dag op een verdwaald meisje met bijzondere krachten. Ze noemen haar Eleven, 11, El. Samen met haar ontdekken ze dat er veel meer aan de hand is.

Eens je seizoen 1 hebt uitgekeken, ga je zo over op seizoen 2. Wederom superspannend!

netflix

13 reasons why

Een beetje anders, dan alle anderen in dit rijtje. Want “13 reasons why” is eigenlijk een Amerikaanse tienerdrama-serie. Maar ik beken, ik ben fan. De serie is gebaseerd op de young-adult roman van Jay Asher. Het verhaal gaat over een meisje, Hannah Baker, die zelfmoord pleegt. Zij die haar kwetsten, krijgen een doosje met cassettebandjes toegestuurd. Op deze bandjes vertelt ze de 13 redenen waarom ze zelfmoord heeft gepleegd. Ideaal dus om even aan binge-watchen te doen. Netflix kondigde trouwens in 2017 aan, dat er een seizoen 2 komt. Ik ben benieuwd…

Zo, terug enkele van mijn favorieten van de afgelopen periode. Voor zij die fan zijn van “The Fall”, seizoen drie is ondertussen beschikbaar. (Allicht al een tijdje, maar ik loop soms wat achter.) Wat kunnen jullie ons nog aanraden? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Comments

 1. Als je van politieke thrillers houdt , dan is “House of Cards” een must… met een evil president in de hoofdrol. Omgekeerde maar ook heel spannend is “Designated survivor”.

  Een heel ander genre: je moet ervoor zijn of niet, is The Crown.

  Suits vind ik ook leuk.

   1. ik vond Les Revenants zo griezelig dat ik er misselijk van werd. Ik durfde zelfs niet alleen kijken. En dat terwijl het eigenlijk niet zo griezelig is maar die sfeeeeeerrr

 2. Jane the Virgin is mijn guilty pleasure. Ontdenkt tijdens mijn zs verlof en nog steeds fan als er een nieuw seizoen uitkomt. Zoveel gevoel voor drama, Love it!

  Andere favorieten:
  Breaking bad, Narcos, Friends (over and over again), Scream (de serie, ja echt), How I met your mother.

  Net “the end of the fucking world gezien” maar niet wild van. Nu bezig met Altered Carbon en dat ik denk dat ik het goed vind.