Netflix what to watch

Netflix: what to watch #3

Netflix, televisie waar ondertussen héél veel mensen een abonnement op namen. De afgelopen weken was het vaak mijn beste vriend. Tijdens nachtvoedingen en overdag, als ik gewoon met Estelle in de zetel wil chillen. Ik keek de laatste tijd dan ook héél veel series. Sommigen waren zo goed dat ik ze op slechts enkele dagen uitkeek. Daarom doen we nog eens een what to watch op Netflix! Heb je zelf nog tips, laat ze dan zeker even weten. 

Ozark

Ozark start onmiddellijk sterk. Vanaf de eerste aflevering voel je dat dit een pittige serie is, die je liefst van al in één keer uitkijkt. Een financieel adviseur verhuist naar de Ozark in Misssouri, nadat zijn zakenpartner een gevaarlijke cliënt bedreigt. Hij krijgt er een loodzware taak. 500 miljoen dollar witwassen in vijf jaar tijd. Houd hij een drugsbaas tevreden of niet? 

Happy Valley 

Catherine is hoofd van een politiekorps en heeft al een pittig leven achter de rug. Haar dochter ontnam zichzelf het leven na een verkrachting, maar had wel een zoontje Ryan. Met haar zoon spreekt ze niet meer. Samen met haar zus voedt ze Ryan op. Tegelijkertijd zit ze achter de persoon aan die haar dochter heeft verkracht. 

The Affair 

The affair keek ik op enkele dagen uit. Heerlijk meeslepend en bijzonder opgebouwd doordat je telkens de gebeurtenissen ziet vanuit de ervaringen van de verschillende hoofdrolspelers. 

Wanneer Alison Bailey, een jonge serveerster die haar kind verloren is, en Noah Solloway, een schrijver, elkaar leren kennen in Montauk op Long Island, hangt er spanning in de lucht. Ze gaan samen een buitenechtelijke relatie aan met alle gevolgen van dien. The affair brengt een meeslepend verhaal waarin niet enkel Noah en Alison uitblinken maar ook hun partners zorgen ervoor dat dit verhaal bijzonder meeslepend is. 

La casa de papel

La casa de papel is een Spaanse serie van Álex Pina. Het vertelt een verhaal van 8 dieven die zichzelf, samen met hun gijzelaars, opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. Ondertussen manipuleert het meesterbrein van deze actie de politie op zijn plan uit te voeren. Maar dit verhaal is meer dan misdaad alleen. Passie, liefde, bedrog. Je krijgt bijna sympathie voor de boeven en het meesterbrein achter deze actie! 

Elite

Netflix bestelde razendsnel na het uitkomen van het eerste seizoen een tweede. Ook ik keek in de eerste dagen na verschijnen de serie in één ruk uit. Elite speelt zich af in Las Encinas, een exclusieve school voor de Spaanse elite. Drie arbeidskinderen komen door omstandigheden terecht in deze school. Dit veroorzaakt een culturele strijd. Zeker nadat een meisje wordt vermoord. Elite wordt trouwens vergeleken met de serie Gossip Girl. Als grote fan van deze serie kan ik alvast verklappen dat wanneer je van Gossip Girl houdt, je ook fan zal zijn van Elite. 

Top of the lake 

Een 12-jarig meisje, Tui, probeert zelfmoord te plegen. Ze blijkt zwanger te zijn. Rechercheur Robbin heeft heel wat vragen voor haar. Maar dan verdwijnt Tui. Top of the Lake speelt zich trouwens af in Nieuw-Zeeland dus je weet nu al dat je getrakteerd wordt op prachtige beelden.

The Let Down 

Ik was net bevallen toen ik naar the let down keek. Elke pas bevallen moeder zal zich hierin herkennen. Of eigenlijk elke moeder… Een typische moederserie die gigantisch herkenbaar is en onszelf wat doet relativeren. 

Bonusfamiljen

Bonusfamiljen vertelt het verhaal van een nieuw samengesteld gezin. De serie speelt zich af in zweden en trakteert je op het feit dat alles nu éénmaal niet over rozen loopt. Veel emotionele uitdagingen, veel drama maar ook veel geluk. Een heerlijke-niet-nadenk-serie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Comments

  1. Oh, heel blij met deze tips! Ik ben momenteel nog in de ban van ‘The Affair’ (verslavend zeg…) en Top of the Lake zag ik ook al. Vroeg me al af wat te kijken als ik aan dit tempo doorga met ‘The Affair’, haha ;-).

  2. Haaaaa dat komt net op tijd…verplicht liggen op 24 weken….😥en niet echt een tv kijker…..sisters vond ik wel heel leuk en luchtig…bedankt voor de tips

  3. Leuke tips! Ongeveer de helft heb ik zelf ook al gezien, de rest staat grotendeels op mijn Netflix ‘My List’.
    The Haunting of Hill House en Bodyguard zijn momenteel mijn grote favorieten en aanraders!

  4. Bodyguard was fantastisch. Kort (6 afleveringen) en krachtig !
    En van Marcella keken we beide seizoenen.
    Wij houden van oerdegelijke Britse series…