vero app deleten

Je nieuwe Vero-account deleten? Waarom je het moet doen en vooral hoe je dit moet doen.

vero app deletenIedereen klaagt dezer dagen over het algoritme van Instagram. Misschien wordt het zelfs de ondergang van dit populaire platform. Gebruikers willen een chronologische tijdslijn. Al moet ik bekken dat ik ook ik tegenwoordig wel begin in te zien wat de voordelen van zo een algoritme zijn. Dit geheel terzijde, want Instagram wordt sinds een goeie week beconcurreerd door Vero. Een app die chronologische posts belooft, en sponsoring vermijdt. Een echte sociale app, te mooi om waar te zijn?

De afgelopen week piekte het aantal downloads van de nieuwe social app Vero. Ook ik was benieuwd nadat ik het bij enkele grote buitenlandse IG-accounts zag. Mijn eerste frustratie waren echter de eindeloze lijst van errors waardoor ik tot nu toe de app nog steeds niet echt goed kon gebruiken. Ik postte hierover een kleine frustratiepost op Instagram. Daarna ontdekte ik dat ik niet alleen ben en dat er meer is, veel meer.

Daarna wil je alleen nog maar weg. Ik dus ook…

Ik ontdekte o.a. via mijn favoriete feed @allthatisshe dat de CEO van Vero niet echt zuiver op de graat is. Daarna ging ik zelf op onderzoek uit, wat jullie allemaal eigenlijk zouden moeten doen.

https://twitter.com/_heyheytyler/status/968301299287539712

https://twitter.com/_heyheytyler/status/968317270282846208

Want vanaf je enkele berichten gelezen hebt, weet je genoeg. Ben je daarna nog niet overtuigd, lees dan even hun algemene voorwaarden… Daarna wil je alleen nog maar weg. Ik dus ook… Blijkt alleen dat dit niet zo simpel is. Integendeel..

Dat je zo moeilijk je account kan deleten, baart me zorgen

In de app ging ik op zoek naar een gedeelte waarin je, je Vero account kan deleten. Meestal kan je dat snel vinden bij je accountgegevens. Je hoeft daarvoor enkel één knop aan te klikken. Easy Peasy. Helaas kon ik in de app Vero niet echt snel een knopje vinden om me uit te schrijven.

Dezer dagen op google moeten uitzoeken hoe je je account moet stopzetten? Bijna te absurd voor woorden. Dus bij deze: hoe je Vero account deleten? Je moet hen een request sturen. Dat kan op enkele manieren na wat zoekwerk en verenigde krachten online. Mail naar support@getvero.com en support@verohelpcenter.zendesk.com. Of volg onderstaande tappen in de app zelf. Geen idee wat ze uiteindelijk effectief doen, want iedereen die ik ken is nog bezig met een poging tot verwijderen…

Ga naar je account, klik het vraagteken links boven aan, ga naar choose a department, delete my account en vraag aan…

vero app deleten vero app deleten vero app deleten vero app deleten

Eens je er weg bent, ben je misschien ook niet helemaal van hen af. Zo staat er te lezen in hun voorwaarden: “You may request deletion of your account by contacting us at support@getvero.com…” “Please note that some information may remain in our private records after your deletion of such information from your account.”

Een bedrijf die belooft echt sociaal te zijn… Wie houden ze eigenlijk voor de zot?

Dat je zo moeilijk je account kan deleten, baart me zorgen en geeft voor mij aan dat de verhalen niet zomaar uit de lucht zijn gegrepen. Want ok, een Instagram heeft er baat bij als een nieuwe app in slecht daglicht komt te staan. En ja er is ook van alles te zeggen over het beleid van Facebook en Instagram. Maar wanneer ze zelf voorwaarden hebben die niet echt matchen met hun zogezegde intenties en je ook niet zomaar kan weggaan… dat doet bij mij 1000 alarmbellen afgaan.

Onderstaande mail kreeg ik trouwens… Ik ben er dus nog niet vanaf…

vero app deleten

Ben je lid van Vero? Verlaat het dan asap. Ben je nog geen lid? Je mist echt niks! Blijf er weg!

Ik had eigenlijk beter moeten weten… Een bedrijf die belooft echt sociaal te zijn… Wie houden ze eigenlijk voor de zot?

P.s.: misschien is mijn post wat drastisch maar ik voel me een beetje stom. Dat ik zomaar, zonder checken, de massa volg. Algemene voorwaarden in eerste instantie niet lees. En er vanuit ga dat een bedrijf effectief het beste met ons voor heeft… Los van wat de waarheid is, weten we toch allemaal dat geen enkel bedrijf zichzelf financieel slechter zal maken in functie van onze sociale bezigheden. Zoals ik op Instagram al zei, uiteindelijk moet ieder voor zich uitmaken wat hij wil. Maar op chronologie zit ik eigenlijk niet meer te wachten en tja, ik heb het al druk genoeg met facebooken, bloggen, instaprammen en oh ja, leven ook! haha! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Comments

 1. Ik had hetzelfde opgevangen over de onbetrouwbare CEO maar kan nergens bevestiging vinden. Integendeel, alles lijkt vanuit dezelfde hoek te komen.
  Dat je zo moeilijk je account kan verwijderen is niet enkel bij Vero zo.
  Ik blijf voorlopig dus wel fan! Eindelijk zonder algoritme! En dan gaat dit niet omdat mijn posts weer in alle tijdlijn opduiken maar vooral omdat ik weer alles te zien krijg van wie ik volg en daar niets of niemand anders over beslist.

  1. Voor mij staat nog los van de ceo dat ik mezelf voor het hoofd sla dat ik zomaar als kuddedier de app installeerde terwijl ik zelf niet zit te wachten op een nieuw platform. Chronologie is voor mij een beetje passe en ondertussen vond ik wel mijn manieren om alles te zien wat ik moet/wil zien. Ik geloof echter oprecht niet dat deze app niet uit zal zijn op geld verdienen en daarvoor niet alles uit de kast zal trekken. Maar ik zei het al op IG. Mss word ik dan wel die betalende gebruiker ooit op een dag. Ieder moet dat uitmaken voor zichzelf, maar ik geloof er niet meer in. Al zeker niet als mensen foto’s te zien krijgen die ze niet zelf geüpload hebben. Nog minder als mijn account nog steeds niet verwijderd is. Maar ik voel duidelijk twee kampen ontstaan. 😉

 2. Haha, denk dat we gewoon ook een heel ander social media gebruik hebben (en da’s ok!). Vind het jammer dat hun serverproblemen nog niet opgelost zijn want de app ziet er verder echt tof uit. Ik heb het ook echt gehad met Facebook en Instagram en hoopte al lang op frisse wind in social medialand. Zeker ook vanuit mijn job aan de andere kant, als PR. Nu, zo nieuw is Vero eigenlijk niet. Het zou al sinds 2015 bestaan. Ze hebben trouwens wel een verdienmodel; affiliate op de producten die je er koopt en in een latere fase lidmaatschap. Ik vind het ook een plus dat ze zo min mogelijk data verzamelen en niet, zoals Facebook, meer over mij weten dan ikzelf 😉
  Trouwens, al eens een Google-account proberen verwijderen? Ik paar jaar geleden wel en dat was ook een hele zoektocht 😉

  1. Wel ik geloof niet dat zij zoveel minder zullen weten op den duur 😉 Ik geloof niet meer in social media die puur uit zijn op het sociale 😉 en ik denk ook, zoals met alle platformen dat het een kant zal uitgaan (bij succes) die helemaal hetzelfde is… Stel dat dit echt aanslaat, zullen bedrijven ook nog steeds naar aantallen kijken, zullen bedrijven manieren maken om valse volgers etc. te creëren… zo gaat dat precies altijd 😉 Ik zie ondertussen vooral voordelen bij een algoritme want chronologisch is voor mij niet meer bij te houden. Ik vind het ook een niet zo frisse app, heel zwaar… Moest er echt iets nieuws zoals Instagram komen, ok… maar dan nog zou ik het niet doen als ik hetzelfde zou lezen 😉 Maar we zien wel, misschien kom ik op een dag op mijn woorden terug… maar de kans dat ik ga betalen om op een sociaal platform te mogen is klein 😉 en als alles wat je post van hen eigendom wordt, doen ze niet echt anders dan anderen en kunnen ze dat ook heel makkelijk doorverkopen… soit… we kunnen daar lang over spreken hé 🙂 wie weet als we elkaar ooit nog eens tegenkomen! 😉

 3. ik had ervan gehoord, maar ging ervan uit dat het wel stille dood zoals Ello zou sterven: iedereen die in week 1 een account aanmaakt om te checken, uiteindelijk amper iemand die het gebruikt waardoor het niet interessant is voor de rest en na paar weken denkt niemand er nog aan.

  Een platform is maar interessant als er voldoende gebruikers zijn uit je kenissenkring. Dus ben ik hier liever een lagard.

  maar ik las ook de schrikwekkende berichten online gisteren…afblijven van die boel!

 4. Na het lezen van deze post gelijk mijn account verwijdert! Ik was heel enthousiast en benieuwd wat er van de app zou gaan komen, maar op deze manier hoeft dat niet van mij. Overigens een leuk en handig artikel 😉