nutricia olvarit

Ja, ik ben Nutricia-ambassadeur!

nutricia olvarit “Of ik een ambassadeurschap bij Nutricia zag zitten?” Deze moeder van drie kinderen moet je die vraag geen twee keer stellen. Want als er iets de afgelopen jaren een constante is in onze winkelkar, dan is het wel babyvoeding. Die voeding komt trouwens in allerlei vormen binnen in ons huis. Groenten en fruit die de winkelkar worden ingeladen om vers te koken, maar ook het babyvoedingsrek dat ik met regelmaat van tijd leeg plunder.

Ik ben trouwens niet de enige die dat doet, want super vaak kan ik nog net de laatste potjes in de rij nemen. Toch is het iets waar velen van ons niet altijd openlijk voor durven uitkomen. Potjesvoeding lijkt op de één of andere manier een schuldgevoel op te roepen. Zo een cliché en toch trappen wij moeders daar allemaal in.

Ondertussen besef ik wel dat mezelf schuldig voelen daarover absurd is. Wat het belangrijkste is, is dat mijn kind gezonde voeding krijgt. Mijn eigen baby-kookkunsten zijn bovendien niet altijd wat ze moeten zijn: te veel vocht, te weinig vocht, olijfolie vergeten, … Niet dat mijn kind daar veel van maakt, ze eet, echt waar, bijna alles op. Maar als ze moet kiezen, dan gaat ze voor potjes. Allé, dat is toch wat ik denk hé, haha.

Wist je trouwens dat baby’s een veel scherpere smaak hebben dan wij? Dat kon Nutricia mij vertellen. Daardoor vinden zij die babypapjes wel geweldig lekker, terwijl wij vinden dat het naar niks smaakt. En omdat Nutricia voortdurend streeft naar verbetering in haar producten besloten ze een tijdje terug om smaken te beperken tot één groente- of fruitsoort. Zo leren kindjes beter de smaken te herkennen en te waarderen.

Voilà, the word is out, ikke ambassadeur van Nutricia.

Misschien daarom dat mijn kinderen zo geweldig zot zijn van de fruitzakjes van Olvarit? Ik moet ze verstoppen in mijn kast want af en toe zou er anders eens eentje durven verdwijnen. Niet dat baby’s dat kunnen maar ook Axelle is mega enthousiast wanneer ze die fruitzakjes ziet. En moeder denkt dan: ‘Beter dat dan een snoep.’ Is het gene waar misschien?

Voilà, the word is out, ikke ambassadeur van Nutricia. U vergeeft het mij zeker en vast. Willen jullie de komende maanden trouwens iets te weten komen over het desbetreffende onderwerp? Laat het dan maar even weten. Zelfs de zotste vragen zijn welkom! Sowieso doen wij ons best om dat ambassadeurschap op onze eigen, typische Liesellove-manier aan te pakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Comments

 1. Mijn kindertjes kregen steeds zelfgemaakte voeding, niet omdat ik tegen potjes was, maar het aanbod was toen nog vrij beperkt. Onlangs moest ik voor iemand boodschappen doen, waaronder dus een aantal potjes, en ik liep gewoon verloren tussen het grote aanbod. En dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen.

 2. Ik gebruik ook potjesvoeding ook al dacht ik aan vier maanden dat ik altijd vers zou koken (haha, yeah right). Ik moet wel toegeven dat Emma toch meer zelfgemaakt eten smaakt dan potjeseten, hoor.

 3. Oh ik ben niet te beroerd om te zeggen dat ik altijd potjesvoeding in de kast staan heb en die dan ook af en toe gebruik.
  Maar in feite ervaar ik dat ik het niet zovaak nodig heb:
  – tot 6 maanden gaf ik exclusief borstvoeding
  – 5 dagen per week eet mijn jongste verse groentenpap en verse fruitpap in de crèche…thuis vulden we dan aan met direct hapjes te laten mee-eten van ons eten en ik blijf ook lang borstvoeding doorgeven

  In het weekend maak ik soms verse groentenpap, soms een gekocht potje…en soms zijn we op stap en dan wordt de honger ook wel eens gestilt met koeken die standaard in de auto liggen of in de luiertas gestoken zijn, een extra keer borstvoeding, of mag hij gewoon terug mee-eten met ons. Om het even wat het beste past op dat moment. ‘k ben daar nogal relax in: de kinderen zullen het wel zeggen als ze honger hebben en dan is er altijd wel iets mogelijk. En is er dan eens een dag met weinig of geen groenten of fruit, dan zal dat geen ramp zijn.

  1. Ja het is hier ook een mix ze! Ik probeer wel altijd iets in huis te hebben voor die momenten dat het nodig is… op uitstap wel altijd eten mee… zelf maken doe ik dan niet! maar vanaf ze van tafel mee eten doe ik dat ook niet meer ze 🙂

 4. Eveneens een mama die tijdens de babytijd steevast wat potjes in de kast had. Ideaal voor uitstappen of een onvoorziene en dringende hap. Toch kregen mijn kinderen meestal vers gekookte voeding in hun bordje – krijgen-, want ook nu is dat zo.
  Proficiat met de nieuwe job. Ik ben er zeker van dat nutricia zijn best doen om de kleinsten onder ons zo goed mogelijk vooruit te helpen. Al heb ik wel mijn bedenkingen bij de smaak, variatie, het vitaminegehalte en hun manier van reclame voeren.
  Ik verklaar mij nader: de smaak van groenten in potjes is vreselijk. Zuur en komt niet eens in de buurt van de smaak van de echte groente. In hun bewerkingsproces van de groenten gaat de echte smaak verloren.
  Natuurlijk verwerken ze het vers, dus qua vitamine misschien beter dan de ingevroren variant. Daarnaast vind ik hun manier van reclame voeren vreselijk. Ze geven de verskokende moeder het gevoel dat ze tekort schiet voor haar kind. Hun reclameblaadje claimt dat Olvarit meer variatie biedt dan de moeder die vers kookt en dat Olvarit veel makkelijker is dan een potje stoven en mixen.
  Ik ben ervan overtuigd dat een potje kan. Zelfs meermaals per week, maar iedere dag, … ik betwijfel of dit gezonder is. Al ken ik moeders die zich hier niets van aantrekken en de gezonde mening van Olvarit volgen.
  Fruitpotjes zijn vol van smaak en zelfs ik vind ze lekker. Al sta ik er steeds van verbaast als ik de ingrediëntenlijst lees, appel en appelmoes – of banaan -is de meest voorkomende fruitsoort in eender welke smaak. Het laat weinig aan de verbeelding over dat een verskokende moeder er wat meer variatie en minder aan potjes additieven kan insteken. Hun idee van dagelijkse potjes vind ik niet juist en als ze dat niet willen beogen vind ik dat ze dat ook expliciet naar voren moeten brengen.

  1. Ze deden onlangs een voorstelling van hun visie op voeding en ik kreeg daarin wel het idee dat ze hard aan het werken zijn om dat bij te stellen. Minder gemixte groenten maar puurdere smaken. Zij vertelden ook dat doordat een baby een veel betere smaak heeft dan wij, dat eten bij ons niet smaakt, terwijl bij baby’s wel. Persoonlijk heb ik wel nog nooit bij hun reclamevoering gedacht dat ik tekort schiet als ik vers kook. Ik doe dat trouwens ook, hier is dat ook een combinatie van beiden.

 5. Wij zijn hier toch meer fan van zelfgemaakt… Eerlijk gezegd hangt de variatie van jezelf af als je het zelf maakt, bij potjes hang je af van hun keuze… en die vind ik nog steeds niet zo immens divers… Als je zelf maakt kan je kiezen of je gaat combineren of één smaak aanbiedt… Wij hebben een babycook die het eten stoomt en mixt en ik moet zeggen dat ik dat ding zijn geld meer dan waard vind. Wij zijn niet anti-potjes, ze staan hier in de kast voor als we eens op verplaatsing gaan, maar we merken toch dat de groentepapjes niet in de smaak vallen. En ik snap zeker dat mensen kiezen voor potjes en je kind zal daar ook gezond mee opgroeien.

  Maar, ik heb wel een probleem dat ze niet echt eerlijk en duidelijk zijn in hun communicatie.

  Olvarit zegt dat je kan kiezen tussen 80 soorten en dat je kind dus met een grote verscheidenheid aan producten gaat voeden… maar als ik ga kijken naar de groentepapjes voor Cas zijn leeftijdscategorie zie ik bloemkool, wortel (3), broccoli (3), spinazie (3), tomaat (2), erwtjes (2)… Dat zijn dus maar 6 verschillende groenten… dat is toch wel heel weinig? Dat zijn redelijk typische groenten natuurlijk, maar ik mis boontjes, courgette, prei, champignons, pompoen, rode biet, witloof, …. Dan kan ik zelf toch een grotere variatie aanbieden (wat geïnspireerd met wat hier op tafel komt). Voor de fruitpapjes is het misschien nog erger want wordt alles gecombineerd met appel en/of banaan… En de naam van de potjes is ook misleidend… Perzik/banaan/kiwi bevat 5% kiwi en 27% appel… Meer dan 1/4 appel terwijl je niet eens kiest voor appel…

  1. ik checkte wel even mijn zakjes enzo… en daar staat toch een andere verhouding op: bij de wortelpotjes hier bijvoorbeeld 90% wortel en bij de fruitzakjes eigenlijk ook… ik vermoed dat het misschien vroeger anders was maar ze ondertussen daarop echt wel inzetten…

 6. Ik zou alles zelf maken, maar omdat ons meisje net begint met happen vind ik het veel te veel gedoe. Plus als je de etiketten leest is het toch allemaal netjes! Ow en zo kan ik voor een leuke prijs en zonder veel moeite biologische groentjes en fruit aan mijn meisje geven. (ik neem niet Nutricia, maar een ander merk 😉 )