Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Oliver Pants for the baby & one for the win!

15 februari 2017
Oliver Pants Emma & Mona

Oliver Pants for the baby & one for the win!

15 februari 2017

Oliver Pants Emma & Mona

Ergens in de herfst van vorig jaar ging ik op naaiweekend. Ik kondigde er mijn zwangerschap aan terwijl ik babygerief aan het naaien was. Een betere timing kan een mens gewoon niet hebben… Ik naaide er een hele reeks broekjes naar het patroon van Annick & Griet: de Oliver Pants! In hoofdzaak gebruikte ik restjes stof van eerder genaaide broekjes voor broer. Van het geslacht had ik toen trouwens nog helemaal geen idee. Klein gerief naaien is gewoon altijd fijn! Oliver Pants Emma & Mona Oliver Pants Emma & Mona

Een deel van de genaaide broekjes belandde in Baptiste zijn kast en zullen de blog nooit halen. Een andere deel werd gebruikt als babycadeautje. En de rest bleef hier netjes in de kast liggen voor buikbewoner nummer drie.

Oliver Pants Emma & Mona

Naast de zwart-witte-versies naaide ik ook één kleurrijk exemplaar. Mijn naai-buurvrouw gaf mij toen de opmerking: “Ah, is het een meisje misschien?” Ik had toen echter nog geen flauw benul… Grappig dus dat het achteraf gezien effectief een meisje blijkt te zijn. Daardoor naaide ik één broekje die ondertussen niet meer echt in de garderobe past. Oliver Pants Emma & Mona

Niet dat ik nu zo klassiek ben maar toch. Daarom laat ik het superhelden-broekje graag naar iemand anders gaan. Ben je zelf zwanger of ken je iemand die zwanger is? Kan je maatje 56, denk ik, wel gebruiken? Laat het dan via een reactie even weten. Volgende week beslist een onschuldige kinderhand naar wie ik het broekje moet opsturen. 

Ondertussen blijf ik naaien, al ligt mijn naaitempo iets lager dan gewoonlijk en ben ik enigszins inspiratieloos. De zwangerschapshormonen zeker? Dus, wie tips heeft van wat must-haves zijn om te hebben in de baby-uitzet, laat het dan maar even weten. Komend weekend trek ik weer op naaiweekend en er moet dringend gewerkt worden aan het babygerief!

24 Comments

 • Mamavantweeblog 15 februari 2017 at 20:09

  Of het een echte musthave is geen idee maar ik vind die body’s met een frulletje/rokje aan gewoon superschattig voor in de zomer of lente. Met lange mouwen, truttige roze kousjes en bobuxen. ?

 • Evy 15 februari 2017 at 20:10

  Oh, het perfecte broekje voor Jack!! Ik doe graag mee

 • Marjolein 15 februari 2017 at 20:14

  leuke bijpassende mutsjes misschien? 🙂

 • mamafoursuns 15 februari 2017 at 20:18

  Ik wil dat broekje wel graag winnen voor onze buikbewoner nr. 5. Ik heb me onlangs voor het eerst aan hetzelfde patroon gewaagd en ben grote fan! Qua baby-uitzet vraag ik me af of het haalbaar is om zelf overtrekjes te naaien voor het aankleedkussen. Lijkt me wel tof om daar een voorraad in toffe prints voor te maken.

 • Katrien 15 februari 2017 at 20:19

  Ik doe graag mee voor buikbewoner nr 2 🙂 Om nog te naaien: bijpassende mutsjes?

 • heidi 15 februari 2017 at 20:25

  ik doe ook graag mee voor buikbewoner. r 3 ? dat superhelden thema komt hier goed van pas… en ben helemaal into black and white tegenwoordig ?

 • annelies 15 februari 2017 at 20:36

  ik maakte het Grace en janneke in tricot voor mijn babymeisjes. lekker combi:-)

 • Hanne 15 februari 2017 at 20:37

  Ik waag ook mijn kans voor ons tweede zoontje dat er half mei aan komt! Ik ben zelf fan van de jumpsuit van kiind.

 • annelies 15 februari 2017 at 20:37

  lekker comfi bedoelde ik dus, hoera voor autocorrectie ???

 • Lore 15 februari 2017 at 20:46

  Binnen twee weken ben ik uitgerekend van ons eerste zoontje! Ik naai zelf graag maar het oliver patroontje heb ik tot nog toe niet uitgeprobeerd. Zou heel leuk zijn om dit stoere exemplaar reeds al voorbeeldje te hebben! en tips, goh, hoezen voor het waskussen met badstof en opgefleurd met een leuk katoentje zijn heel tof en heel makkelijk, vlaggenlijntje met de naam om kinderkamer op te fleuren, wikkeldeken voor in maxi cosi, babynestje om in begin te slapen,…genoeg om je te laten gaan 😀

 • Sarah|Petit Biscuit 15 februari 2017 at 21:02

  Een must have om te naaien : een babyjasje à la ‘one to hug’ van Mind the whale. Hier ook enkele Lila jurkjes (compagnie M) in de kast. (naast een hoop andere naaisels uit Ottobre)

 • Van Hecke Marleen 15 februari 2017 at 21:54

  Ben aan het naaien voor baby’s op komst van nichtje en neefje, dus eentje krijgen is mooi meegenomen.

 • Marleen 15 februari 2017 at 21:55

  Ben aan het naaien voor baby’s op komst van nichtje en neefje, dus eentje krijgen is mooi meegenomen.

 • m(i)e 15 februari 2017 at 23:00

  Ja! Mijn jongste neefke heeft net een kindje gekregen! En dit zou hij wel cool vinden denk ik!

 • Jess 15 februari 2017 at 23:30

  Zo lief. Oliver broekjes zijn zo leuk en easy!!
  (Doe niet mee voor het broekje)

 • Emmeline •mLiene• 16 februari 2017 at 07:28

  Mooie stofkeuzes! Ik doe graag mee voor mijn vriendin die in april haar eerste zoontje zal verwelkomen! Zelf is mijn kanjer uit 56 gegroeid en rollen de broekjes al in maat 62/68 vanonder de machine • het gaat zooo vlug…-

 • Caro 16 februari 2017 at 07:36

  De Mare sweater van Spoetniksels vind ik ook echt een aanrader! En een knuffelig zacht babydekentje 🙂
  Ik doe ook graag mee voor het broekje, al zal het niet voor Otis zijn (die gaat al naar 74, vraag me niet wanneer dat plots gebeurd is), maar wel voor mijn nicht die zwanger is van haar eerste buikbewonertje!
  Caro

 • Barbara 16 februari 2017 at 07:53

  Ik doe graag mee voor een vriendin die zwanger is van haar 3e zoontje. Ze heeft het wat moeilijk dat nr geen dochter wordt dus mss dat ik haar hiermee kan opvrolijken.
  Bedankt!

 • Ann 16 februari 2017 at 08:08

  Nog 7 weken en we krijgen er een derde kleinkindje bij! ik zou er onze dochter heel blij mee maken als ze zo’n prachtig broekje kreeg!

 • Alfonsiene 16 februari 2017 at 09:29

  Ik steek mijn dochter graag in stoere stofjes hoor 😀 Helaas nijgt ze al naar maatje 62…

 • Regina 16 februari 2017 at 10:24

  Mijn nichtje bevalt eind volgende maand van mijn petekindje 🙂
  Mijn enige – echte – eerste – petekindje 🙂
  (haar zoontje, ok, maar mine mine mine hahaha)

 • Tamara 16 februari 2017 at 23:02

  Pas bevallen van een jongen en een grote broer die momenteel helemaal in de ban is van superhelden. Dat broekje zou hier dus wel gesmaakt worden!

 • Hilde 17 februari 2017 at 16:19

  Ik heb net gehoord dat mijn zus een jongetje verwacht! Zowel zij als haar man zouden deze print geweldig vinden!
  Qua baby uitzet: een dekentje?

 • Nathalie 18 februari 2017 at 09:06

  Mijn zoontje heeft maat 56 en wij houden wel van zulke stylisch broekjes!!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×