Oliver Pants Emma & Mona

Oliver Pants for the baby & one for the win!

Oliver Pants Emma & Mona

Ergens in de herfst van vorig jaar ging ik op naaiweekend. Ik kondigde er mijn zwangerschap aan terwijl ik babygerief aan het naaien was. Een betere timing kan een mens gewoon niet hebben… Ik naaide er een hele reeks broekjes naar het patroon van Annick & Griet: de Oliver Pants! In hoofdzaak gebruikte ik restjes stof van eerder genaaide broekjes voor broer. Van het geslacht had ik toen trouwens nog helemaal geen idee. Klein gerief naaien is gewoon altijd fijn! Oliver Pants Emma & Mona Oliver Pants Emma & Mona

Een deel van de genaaide broekjes belandde in Baptiste zijn kast en zullen de blog nooit halen. Een andere deel werd gebruikt als babycadeautje. En de rest bleef hier netjes in de kast liggen voor buikbewoner nummer drie.

Oliver Pants Emma & Mona

Naast de zwart-witte-versies naaide ik ook één kleurrijk exemplaar. Mijn naai-buurvrouw gaf mij toen de opmerking: “Ah, is het een meisje misschien?” Ik had toen echter nog geen flauw benul… Grappig dus dat het achteraf gezien effectief een meisje blijkt te zijn. Daardoor naaide ik één broekje die ondertussen niet meer echt in de garderobe past. Oliver Pants Emma & Mona

Niet dat ik nu zo klassiek ben maar toch. Daarom laat ik het superhelden-broekje graag naar iemand anders gaan. Ben je zelf zwanger of ken je iemand die zwanger is? Kan je maatje 56, denk ik, wel gebruiken? Laat het dan via een reactie even weten. Volgende week beslist een onschuldige kinderhand naar wie ik het broekje moet opsturen. 

Ondertussen blijf ik naaien, al ligt mijn naaitempo iets lager dan gewoonlijk en ben ik enigszins inspiratieloos. De zwangerschapshormonen zeker? Dus, wie tips heeft van wat must-haves zijn om te hebben in de baby-uitzet, laat het dan maar even weten. Komend weekend trek ik weer op naaiweekend en er moet dringend gewerkt worden aan het babygerief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Comments

 1. Of het een echte musthave is geen idee maar ik vind die body’s met een frulletje/rokje aan gewoon superschattig voor in de zomer of lente. Met lange mouwen, truttige roze kousjes en bobuxen. ?

 2. Ik wil dat broekje wel graag winnen voor onze buikbewoner nr. 5. Ik heb me onlangs voor het eerst aan hetzelfde patroon gewaagd en ben grote fan! Qua baby-uitzet vraag ik me af of het haalbaar is om zelf overtrekjes te naaien voor het aankleedkussen. Lijkt me wel tof om daar een voorraad in toffe prints voor te maken.

 3. Binnen twee weken ben ik uitgerekend van ons eerste zoontje! Ik naai zelf graag maar het oliver patroontje heb ik tot nog toe niet uitgeprobeerd. Zou heel leuk zijn om dit stoere exemplaar reeds al voorbeeldje te hebben! en tips, goh, hoezen voor het waskussen met badstof en opgefleurd met een leuk katoentje zijn heel tof en heel makkelijk, vlaggenlijntje met de naam om kinderkamer op te fleuren, wikkeldeken voor in maxi cosi, babynestje om in begin te slapen,…genoeg om je te laten gaan 😀

 4. Mooie stofkeuzes! Ik doe graag mee voor mijn vriendin die in april haar eerste zoontje zal verwelkomen! Zelf is mijn kanjer uit 56 gegroeid en rollen de broekjes al in maat 62/68 vanonder de machine • het gaat zooo vlug…-

 5. De Mare sweater van Spoetniksels vind ik ook echt een aanrader! En een knuffelig zacht babydekentje 🙂
  Ik doe ook graag mee voor het broekje, al zal het niet voor Otis zijn (die gaat al naar 74, vraag me niet wanneer dat plots gebeurd is), maar wel voor mijn nicht die zwanger is van haar eerste buikbewonertje!
  Caro

 6. Ik doe graag mee voor een vriendin die zwanger is van haar 3e zoontje. Ze heeft het wat moeilijk dat nr geen dochter wordt dus mss dat ik haar hiermee kan opvrolijken.
  Bedankt!

 7. Nog 7 weken en we krijgen er een derde kleinkindje bij! ik zou er onze dochter heel blij mee maken als ze zo’n prachtig broekje kreeg!

 8. Mijn nichtje bevalt eind volgende maand van mijn petekindje 🙂
  Mijn enige – echte – eerste – petekindje 🙂
  (haar zoontje, ok, maar mine mine mine hahaha)

 9. Ik heb net gehoord dat mijn zus een jongetje verwacht! Zowel zij als haar man zouden deze print geweldig vinden!
  Qua baby uitzet: een dekentje?