Olvarit potjesvoeding

De groentjes in de Olvarit-potjesvoeding

In het begin van de zomer trok ik samen met de andere ambassadeurs van Nutricia richting een erwtjesveld waar dus erwtjes voor de Olvarit-potjes gekweekt worden. Je zou jezelf kunnen afvragen waarom dat nu zo super interessant is. En wat ik daar in godsnaam leerde dat ik daarover wil bloggen. Want werkelijk een erwtjesveld?!? Maar geloof me, daar op dat erwtjesveld leerde ik eigenlijk heel veel bij over potjesvoeding. Zaken waar ik nooit eerder echt bij stilstond maar die voor ieder van ons met kleine kindjes eigenlijk heel interessant is.

Nutricia is super kritisch wat betreft de teelt van hun groentjes. Sowieso legt Europa zeer strenge normen op maar naar mijn gevoel streeft Nutricia sowieso naar topkwaliteit. Niet eender welk veld is goed om de babygroentjes op te kweken. Velden dichtbij grote wegen (zoals autosnelwegen) zijn sowieso uitgesloten. De kwaliteit van de grond wordt ook gecontroleerd, net zoals de omliggende velden.

Hun partner waarmee ze samenwerken hiervoor is Ardo. Naast het feit dat alles aan zeer strenge eisen moet voldoen, proberen zij ook op milieuvlak mee te denken. Ze vinden steeds vaker een partner in milieupartners waarbij ze groenteteelt en zorg voor de natuur hand in hand laten gaan. Ardo probeert ook meer en meer waterbekkens te voorzien. Zodat water in de herfst/winter opgevangen wordt en zo het steeds vaker dreigende tekort in lente/zomer opgevangen kan worden.

Terug naar dat erwtjesveld dan. Die dag plukten we zelf enkele erwtjes en proefden we ze zelfs ter plaatse. Ik maak dat eigenlijk nooit zelf vers klaar maar zou dat eigenlijk wel moeten doen. Wat een smaakbommetje. De erwtjes, die boordevol vezels, eiwitten, vitamine C en ijzer zitten worden trouwens binnen de 2 uur na oogst verwerkt. Dit zorgt ervoor dat alle vitaminen goed bewaard blijven.

Men streeft er dus naar een zo hoog mogelijke kwaliteit af te leveren. Dat is maar goed ook want kindjes verdienen dit echt wel. Het idee dat dergelijke potjes ongezond zijn en vol zitten met troep, klopt dus helemaal niet. Ik vermoed zelfs dat er in hun potjesvoeding meer vitaminen zitten dan in mijn zelfgemaakte papjes. Op vlak van babypapjes ben ik namelijk niet echt een keukenprinses, haha.

Wisten jullie dat er zo streng toegezien wordt op de ingrediënten van hun babyvoeding en dat teeltvelden zorgvuldig geselecteerd worden? 

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Nutricia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments

  1. Ja, ik wist dat er veel controle is en dat er veel vitamines in zitten. Dat zet nutricia in grote letters in al haar communicatie.

    Maar dat is het punt niet, vind ik. Het grote probleem met die potjes is dat kinderen geen texturen en smaken leren kennen zo, maar een lopende pap ingelepeld krijgen die in niets nog smaakt naar de groente die op het potje staat. Ik zie niet echt in waarom dit een zinvolle stap is in het proces van kinderen vaste voeding aan te bieden.

    1. Ik ben het daar niet mee eens. Sowieso is het geen lopende pap ook telkens aangepast aan de leeftijd. Er zit ook smaakverschil in. Kleine kindjes hebben ook een geheel andere smaak dan volwassenen. Wat voor ons smaakt naar niks is voor hen anders. En mijn kinderen kregen tot nu toe allemaal potjesvoeding en ze eten bijna alles.