AustraliëOndertussen zijn we al anderhalve week bezig aan ons verhaal in Australië. Het gaat snel, te snel. Vergeef me dus de late updates want ‘s avonds heb ik vaak geen puf meer over om te schrijven. Het is vollen bak indrukken verwerken en bekomen van telkens opnieuw een pittige dag met drie kindjes. Op zich gaat het reizen met hen heel goed maar elke ouder zal weten dat reizen met jonge kinderen best intens kan zijn. Zo sliepen ze afgelopen nacht heel erg weinig. Bijgevolg vormden ze vandaag een extra uitdaging. 

Maar over die eerste dagen dus… Wij hadden het geluk terecht te kunnen bij de schoonouders van mijn vriendin, die hier ondertussen al enkele jaren woont. Installeren, eten krijgen en bekomen van de lange vlucht. Om de jetlag niet te vergeten… Wennen aan het uurverschil en de temperaturen, was vooral voor mij een bijzonder grote uitdaging. De eerste nachten sliep ik dan ook bijna niet. Overdag had ik dan weer het gevoel omver te vallen van de slaap.

Heel veel deden we dus niet. Naar een speelparkje, zwemmen en Fremantle bezoeken. En ook al is dat niet veel, het voelde toch al vanaf dag één als vakantie. Ik sta echt verstomd van de gastvrijheid hier. Alsook van de vriendelijkheid van de mensen. Ik moest er zelfs een beetje aan wennen. Aan de kassa in de supermarkt een praatje houden over je dag en je weekendplannen is hier héél normaal.

Fremantle was dus het eerste echte dingetje dat we deden in Australië. We beslisten om dadelijk naar de oceaan te trekken. Want die wil je gewoon zo snel mogelijk zien als je voet zet op Australisch grondgebied. We kozen Coogee Beach eruit en werden overdonderd door de schoonheid ervan. Perfect strandje, perfecte zee, perfecte kleuren en een perfect uitzicht. Een aanrader voor iedereen die Fremantle bezoekt.

Omdat het overdag erg heet kan zijn, zeker op het middaguur, en je dan soms bijna niet op het strand kan lopen, trokken we Fremantle zelf ook in. Daar wandelden we een beetje doelloos door de stad. Genietend van de sfeer. We aten ergens maar op dat moment was ik nog te moe om bij te houden waar, haha. Ik zei het toch al hé, die eerste dagen hier stelden echt niet veel voor. Maar het was wel vakantie en heerlijk en meer moet dat niet zijn!

Ondertussen zagen we trouwens al heel wat. Al hebben we een beetje pech want er trok een cycloon langs Australië waardoor het weer plots eerder typisch Belgisch zomerweer is dan Australisch. Maar goed 20°C is nog altijd beter dan 5°C, haha!

–> Ik zei toch al, aanpassen aan het uurverschil, haha! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties

  1. Wow Lies, ik geniet vollenbak mee met jullie! Wat een avontuur, wat een mooie foto’s en wat een mooie herinneringen maken jullie samen. Geniet er volop van!

  2. Zalig gewoon! Da’s keihard genieten, jong ;) En inderdaad, meer moet dat niet zijn die eerste dagen… gewoon vakantie :)
    Die gastvrijheid en vriendelijkheid is ook wat ik er me zo goed nog van kan herinneren. Ik reisde alleen en ik was eigenlijk geen moment alleen, als je me begrijpt :D Overal waar ik kwam werd ik wel aangesproken enzo. Ik vond dat echt geweldig <3