Je weet het ondertussen vast wel: familie Liesellove vindt het heerlijk om naar zee te trekken. We trekken daarvoor graag naar de koniging der badsteden Oostende. Het is er altijd met volle teugen genieten of je nu een weekend met kinderen naar Oostende gaat of er een daguitstap van maakt. De zee is natuurlijk een vaste waarde in must do’s maar er is ook nog héél erg veel anders leuks die je daar kan beleven. Want Oostende met kinderen, dat is veel meer dan alleen maar zee en zandkastelen bouwen. Al hoor je ons niet klagen wanneer het zand tussen onze tenen zit en onze broeken nat worden. We lijsten hier alvast enkele leuke Oostende activiteiten voor jou en jouw gezin op.

Dit artikel bevat affiliate links wat je niets kost, maar wanneer je via deze links reserveert steun je ons werk.

Leuke dingen om te doen in Oostende met kinderen

#1 Hangtime: hét trampolinepark voor kinderen

Wil jij jezelf, samen met de kinderen, helemaal uitleven? Dan is Hangtime in Oostende een geweldig idee. Je kan hier namelijk terecht om op allerhande trampolines kunstjes te tonen. Het leuke is dat ze momenten voorzien voor de kleintjes en voor iets oudere kinderen, waardoor je hart niet 10000 keer hoeft stil te staan als je kleine ukkepuk de trampolines opgaat. Verder is er een super toffe binnenspeeltuin. En als ik je nog één tip mag geven? Bij mooi weer is er buiten is er een geweldig speelparadijs met ballenbad. Installeer je daar met een drankje en een hapje, kijk naar je spelende kinderen en geniet! Geloof me van dit trampolinepark krijg je geen spijt dus Hangtime it is!

Info: Hangtime – Fortstraat 128b, 8400 Oostende – 059 30 26 53 – info@hangtime.be

#2 Naar Oostende met kinderen? Bezoek zeker het klein paradijs

De tip die ik je als ware Oostende-lover kan geven, is de volgende: ga eens naar het strand achter het Fort. (In het Fort organiseren ze trouwens super vaak toffe activiteiten voor kinderen.) Op het strand achter het Fort, tussen Oostende en Bredene, is het zoveel rustiger en je zit echt midden in de natuur met strand en zee. Nadeel is dat je dicht bij geen horeca hebt (vergeet je drinken dus niet!) maar omdat de plaats populairder wordt, vind je er in de zomer wel openbare toiletten en ondertussen is er zelfs een bewaakte zwemzone. Toch zal dit stukje Oostende een paradijs blijven, aangezien de duinen en het Fort ervoor beschermd zijn. Drie maal hoera dus en bijgevolg een absolute aanrader wanneer je naar Oostende met kinderen gaat. Kijk je graag naar surfers? Dan is dit ook de spot om je neer te vlijen om naar dit sportieve spektakel te kijken.

#3 Het huis van Ensor, een niet te missen museum!

Je hoorde vast ooit al dat Ensor en Oostende één zijn. Het was zijn uitvalsbasis en hij had er een woning, het James Ensorhuis dat recent helemaal vernieuwd werd. Bovendien organiseert het Ensorhuis kindvriendelijke tours. Via een geweldig (ingesproken) verhaal, worden ze door het huis meegenomen en moeten ze de valse Ensor ontdekken. Hierdoor is het Ensorhuis erg toegankelijk om te bezoeken met kinderen. Ben je dus van plan om naar Oostende te gaan, durf deze coole museumactiviteit dan zeker eens met jouw kinderen te plannen. Trouwens, je kan ook aan de hand van een stadswandeling meer over Ensor leren.

Info: James Ensorhuis Vlaanderenstraat 29, 8400 Oostende – info@jamesensorhuis.be

#4 Stadsverkenningsspel “Geheimen van Oostende”

Wil je Oostende graag op een bijzondere en leuke manier ontdekken en daarnaast heel veel plezier beleven samen met je gezin? Waarom dan eens niet inzetten op een stadsverkenningsspel. Met de “Geheimen van Oostende” duik je diep in het hart van de stad en verken je zowel de iconische bezienswaardigheden als verborgen parels. Onderweg los je raadsels op wat het allemaal een stuk kindvriendelijker maakt dan een random wandeling.

#5 MuZee met kinderen

Een bezoek aan het MuZee in Oostende met kinderen is een betoverende ervaring. Dit museum, bekend om zijn indrukwekkende collectie van Belgische kunst, biedt een fascinerende verkenning voor jonge geesten. Een museum bezoeken met jonge kinderen is niet altijd even makkelijk. Maar als je niet absoluut elke uitleg van elk schilderij wilt bekijken/beluisteren en je in interactie gaat met je kinderen, is het een ongelooflijke ervaring. Vraag hen ook achteraf een eigen kunstwerk te maken om de ervaring nog levendiger te maken.

Info: Romestraat 11, 8400 Oostende – Geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:30 uur

Natuurlijk zijn er nog héél wat meer kidsproof activiteiten te vinden in stad Oostende. Sowieso zetten zij de laatste jaren veel meer in op het organiseren van fijne evenementen en activiteiten. Je vindt hier altijd wel iets om te doen met kinderen. Toch op zoek naar extra Oostendse inspiratie? Lees dan onze andere blogposts over Oostende met kinderen:
5 leuke dingen om te doen in Oostende met kinderen in 2024
Een meisjesweekend in Oostende
Een dagje Oostende, of twee, of drie…
Weekendje Oostende met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.