Jullie weten het ondertussen wel al: ik ben een meisje die ontzettend gelukkig wordt van reizen. Het is stiekem (of misschien toch niet zo stiekem) mijn leven. Helaas besloot mijn lijf roet in het eten te gooien. Verre reizen, dat zit er misschien de komende jaren wel niet meer in. Maar het leven is één grote reis en je kan daarvan elke dag proeven, op zoveel verschillende manieren. En ééntje ervan is het lezen van reismagazine’s, een andere is dan weer content maken voor jullie om jullie te inspireren. Daarom neem ik jullie vandaag in deze blog mee richting Canada. Een land die ook bij mij hoog op de bucketlist staat.

Misschien is er enige verbazing bij het lezen hiervan. “Kies jij niet altijd voor zon?” Het klopt dat ik een zonnekind ben maar steeds vaker word ik aangetrokken door de natuur in al zijn facetten. En qua natuur kan Canada tellen. Dat ik er dus op hoop binnen enkele jaren daar zelf te kunnen staan, zal jullie niet verbazen. Maar misschien nemen jullie me binnenkort wel via instagram-stories mee op reis omdat jullie daar de reis van jullie leven gaan maken na het lezen van mijn blogpost. Als je dat effectief doet, tag me dan alsjeblieft.

Wachten tot volgende zomervakantie hoef je trouwens niet te doen want ook in de winter heeft Canada heel wat te bieden. Winter staat er natuurlijk gelijk aan sneeuw en dat brengt je snel bij een (familie) wintersportvakantie.

Jasper National Park

Wat dacht je ervan om naar het Jasper National Park te trekken en daar te gaan skiën in het skigebied Marmot Basin? Het is het grootste nationale park van de Canadese Rockies en daardoor de ideale reis om met het volledige gezin te doen. Want zelfs als je niet wil skiën (zoals ik bijvoorbeeld die om fysieke redenen beter niet op latten ga staan) valt er voldoende te beleven. Zet die man en kinderen van je dus maar op de skipistes af en ga zelf de overweldigende natuur van Jasper National Park opschuiven. Naar het schijnt is het daar behoorlijk rustig en groots. (Check die foto’s!) Ikzelf zou zo al mijn wandelschoenen aantrekken en mezelf met een knopje direct richting Canada sturen.

Wanneer je tijdens je vakantie ook nog iets anders wil doen dan op de latten staan, genieten van de après ski en warme badjes pakken, kan je er o.a. voor kiezen om je in te schrijven voor een excursie om de Maligne Canyon te verkennen. In het Dark Sky Reserve kan je dan weer gaan sterrenkijken, waarschijnlijk op een manier zoals we ons dat hier in België niet kunnen voorstellen! En onze kindjes zouden resoluut vallen voor het spotten van dieren in het wild want dat blijft voor zowel groot als klein altijd overweldigend. Wilt ge al vertrekken? Misschien ziet ge wel het noorderlicht?

Edmonton

Het Jasper National Park ligt niet zo ver van Edmonton waardoor je de wintersportvakantie ook dadelijk kan combineren met een bezoek aan de stad Edmonton. Edmonton staat bekend als de festivalstad van Canada en je vindt er het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika, West-Edmonton Mall. De wijk Old Strathcona is naar het schijnt een aanrader om te ontdekken en heb je toch nog niet voldoende geproefd van de sneeuw dan is River Valley de place to be voor een sneeuwschoenwandeling, fatbiking, een sneeuw segway-tour, … Meer te weten komen over wat er een Edmonton te beleven valt, doe je op de website van KLM en op de website van Explore Edmonton.

Praktisch

Om Jasper National Park te bereiken vlieg je het best op Edmonton. Bij aankomst dien je nog zo’n 3,5 uurtjes te rijden richting het nationale park. Met KLM kan je rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Edmonton vliegen. Vertrek je vanuit België? Dan biedt KLM in samenwerking met de NS en Thalys tickets aan om vanaf Brussel en Antwerpen de trein te nemen richting Schiphol. Hoe handig is dat?!?

Overtuigd om deze winter een familie wintersportvakantie te doen? Connections regelt met plezier dit alles voor je. Alle informatie in functie van boeken vind je via de speciale website sneeuwzekerdeals.be. Boek je via hen je wintersportvakantie dan zijn je KLM-vlucht en de optie om je eigen ski- of snowboardmateriaal mee te nemen inbegrepen, evenals skipassen, vervoer en accommodatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

  1. Je kan voor Jasper ook op Calgary vliegen, dan heb je nog een goed excuus om door Banff National park te moeten rijden 🙈