Outfit-stress, allicht kennen menig lezers van deze blog dat wel. In de afgelopen jaren viel dat hier eigenlijk best goed mee. Niet dat ik de perfecte oplossing vond maar hoe je het nu draait of keert, de afgelopen jaren was ik vooral zwanger of net bevallen. In mijn kast lag er dan ook een assortiment aan zwangerschapskleren en kleding die past na de bevalling. De trend van oversized was dan ook meer dan welkom en zorgde ervoor dat er steeds voldoende keuze was. Bovendien was ik een krak in kleding vinden die zowel tijdens als na de zwangerschap gedragen kon worden. Maar de afgelopen maanden veranderde er veel en wordt het tijd om na te denken over een iet of wat nieuwe garderobe.

De zomerdagen kom ik nog perfect door maar de outfitstress voor koudere dagen voel ik aankomen.

Er zijn geen plannen om nog voor een vijfde kindje te gaan en sommige kleren in mijn kast doen echt al meer dan jaren dienst. Soms heb ik het een beetje met hen gehad of passen ze niet meer bij wie ik ondertussen ben. Te gedateerd, te afgewassen en/of te gepluisd of gewoon niet meer aangepast aan een lichaam dat vier kinderen heeft gebaard. En dan is er sinds kort nog een extra factor om mee rekening te houden: de chronische myeloïde leukemie. Die zorgt ervoor dat ik heel snel gewicht verlies, waardoor sommige outfits nu toch echt te ruim worden. De zomerdagen kom ik nog perfect door maar de outfitstress voor koudere dagen voel ik aankomen.

Ik heb geen idee over welke maat ik nu eigenlijk moet kopen, in welke basics ik investeer en hoe ik toch min of meer hip voor de dag kan komen. Want laat me eerlijk zijn, de laatste jaren verlegde ik mijn focus ook van dameskleding naar kinderkleding. Dat typische fenomeen gaan shoppen voor jezelf en thuiskomen met zakken kleding voor de kinderen: check. De truien in mijn kast zijn aan vernieuwing toe, de lange broeken zijn of te groot of van een tijdperk waar ik allicht ook nooit meer naar terugkeer en mijn nylonkousen zijn al lang versleten en niet meer draagbaar.

Zalon is een online platform die op basis van je styleprofiel je linkt aan een Zalon Stylist.

Misschien heb ik dus wel een beetje hulp nodig. Ik vroeg al aan vriendinnen of ze misschien eens met mij wilden gaan shoppen. Een city tripje doen en enkel aan jezelf moeten denken. Klinkt als heerlijk. Maar een datum vinden is natuurlijk moeilijker. Onlangs ontdekte ik echter het principe van Zalon. Zalon is een online platform die op basis van je styleprofiel je linkt aan een Zalon Stylist. Deze gaat dan voor jou aan de slag en maakt een persoonlijke outfit box voor je klaar. Je weet pas eens het bij je arriveert wat de stylist voor je gekozen heeft. Best spannend lijkt me dat en misschien wel eens de moeite waard om te proberen. Zeker als ik komende winter niet in mijn blootje op straat wil.

Mogelijks kunnen jullie me wel nog wat tips geven. Herkennen jullie mijn onzekerheden? Hoe losten jullie die op? Houden jullie de mode bij? Kiezen jullie voor een capsule wardrobe? Investeren jullie in goeie basics? Affain 100 vragen met allicht nog veel meer antwoorden. Hopelijk vind ik snel het vertrouwen terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties

  1. ik heb eerder teveel kleren denk ik ;-). Ik merkte wel al bij vriendinnen die gewicht verloren dat ze het moeilijk vonden om vanzelf de juiste maat te nemen in dingen en ook om zaken te durven passen. Moest je nu een vriendin hebben met ongeveer dezelfde maat (en leuke kleren ;-) ) dan kan je misschien ook eens in haar kleerkast zaken passen, dat kan op een rustige en gezellige manier thuis. Zo deed een vriendin dat bij mij en ik gaf ze nog enkele stukken mee die eigenlijk net te groot waren voor mij en ik daardoor te vaak liet liggen.
    En qua wat ik zou kopen: enkele basisstukken aangevuld met enkele stukken die je echt mooi vindt, een mooie trui ofzo, die kan dan gerust nog een maatje te groot zijn tijdens je behandeling

  2. Toeval wil dat ik gisteren ook mijn kleerkast onder handen nam. Mijn kleren zijn niet gekrompen maar mijn weegschaal toont mij hoe mijn gewicht naar omhoog gaat! En helaas niets af te krijgen! Ik kocht al 2 broeken, een jeans en een tussenseizoen (van stof) beige. Deze kan ik met veel combineren en zowel sportief als iets klassiekers dragen. T shirts heb ik al zelf genaaid, alsook 3 kleedjes (maar ik heb nu niet de drukte van een groot gezin zoals jij, dus wel meer tijd). Ik heb niet het budget om met elke mode mee te gaan, en meestal kom ik ook achter in de mode omdat ik langer tijd nodig heb om iets graag te zien. Ik ga vooral voor stukken die ik veel en lang kan dragen, maar ook voor die stukken die ik graag zie en waar ik me op mijn gemak in voel! Nu nog de drempel over of ik ze gewoon ga weggeven of er toch iets zou voor vragen. Kleren wegdoen kan ik zo moeilijk!

  3. Ik ben op een gegeven moment (2 kinderen en enkele kilo’s, incl frustraties, later) een doorsnee kledingwinkel binnengestapt op een donderdag. Er was weinig volk en ik heb de verkoopsters gevraagd mij aan te kleden. Ik kocht er 3 outfits. Ik draag daar nog 1 van, MAAR ik voelde mij wel onmiddellijk anders (en beter in mijn vel) en besloot iedere maand 1 keer naar de winkels te gaan om wat te passen. Als ik het mooi vind, koop ik het. Ik ben of steeds erg streng voor mezelf: kleding moet perfect passen en tot in de puntjes mijn ding zijn. Ik ga nu veel liever shoppen en vind zelf dat ik er veel beter uitzie!
    Laatst ging ik schoenen kopen voor de dochter, zag mezelf in de spiegel in een kleedje van voor deze ommezwaai, schrok van wat ik zag, kocht een nieuw kleedje en liet er in de winkel de etiketjes al uithalen om het aan te gaan doen in de paskamers…
    Gewoon doen dus, tot je blij bent met wat je in de spiegel ziet!