Ergens, in de afgelopen dagen, misschien wel tijdens de dieptepunten der dieptepunten, besloot ik iets. Het is oké om te delen dat het niet goed met je gaat. Om te schrijven over wat je voelt en denkt, over datgene waar je naar verlangt. Altijd sterk en positief zijn, dat hoeft niet. Maar het is verleidelijk om steeds meer toe te geven aan de donkerste kantjes van je hart. Om bevestiging te vinden in tegenslag, al is het maar in een vijgenboom die na de hitte het loodje heeft gelegd. (#fuckweergeenvijgenditjaar #ikidyounot) En dus besloot ik op zoek te gaan naar de dingen waar ik gelukkig van word. Kleine, maar soms heel intense, dingen. Want een regenboog dat is niet enkel storm, daar is ook een zon voor nodig. Daarom: 20 dingen waar ik gelukkig van word, neergeschreven in willekeurige volgorde.

 1. Onder de douche gaan staan, het hete water voelen prikken op je huid. Weten dat het eigenlijk net iets te warm staat maar dan de totale ontspanning voelen na enkele seconden. Gaat ook op voor een heet bad waar je in eerste instantie een beetje de pijn moet verbijten als je erin duikt.
 2. Gekke bekken trekken, samen met de kindjes.
 3. Lachen tot je buik er pijn van doet en de tranen over je wangen rollen.
 4. Een kindje die in je armen in slaap valt.
 5. Lucky shots: hoe zeer we ook proberen het moment perfect vast te leggen, vaak is het maar een afkooksel van. Maar soms is dat lucky shot: perfectie zonder dat je stond te klooien met alle camera-instellingen.
 6. De geur van verse koffie.
 7. Je man die je in moeilijke dagen stuurt dat hij er net dan ook is, dat we daarom getrouwd zijn.
 8. Koken. Je zou het misschien niet zeggen want ik verloor ergens onderweg soms de energie maar wanneer ik de tijd vind kan ik hier echt van genieten.
 9. De geur van een bos dat ontwaakt.
 10. Wanneer tijdens het naaien de naden perfect doorlopen of een printje per toeval perfect matcht.
 11. Een vers gepoetst huis.
 12. De zee.
 13. Luisteren naar muziek (en vaak terug geworpen worden naar momenten die je beleefde op die muziek.)
 14. Onderweg zijn, reizen, wonderen, verwonderen.
 15. Met een wildvreemde inspirerende gesprekken hebben en daardoor het gevoel hebben alsof je elkaar al jaren kent en elkaar compleet begrijpt.
 16. De zon op je snoet.
 17. Het gevoel dat je hebt wanneer je een work-out hebt afgerond. (Oké, oké: het gevoel dat je na 5 minuten hebt als je de work-out hebt afgerond en niet meer denkt dat je gaat sterven.)
 18. Opstaan in een huis waar de rest nog slaapt.
 19. Vrienden die je zomaar uit het niks een berichtje sturen. (Daarom zijn het allicht natuurlijk wel je vrienden!)
 20. Een glaasje bubbels.

20 dingen om dankbaar voor te zijn, 20 dingen waar ik gelukkig van word, 20 dingen om bij stil te staan. Moet ik allicht vaker doen. #20dingendiejegelukkigmaken

P.s.: inspiratie hiervoor vond ik bij de podcasts van elkedagvakantie.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

 1. Heerlijk en je kan er vast nog wel een aantal bedenken. Genieten van de NU-momenten. Na regen komt zonneschijn en soms met een regenboog. Maar na zonneschijn komt er regen …. GENIET