Onlangs postte ik op Instagram een story met een foto van enkele van mijn spulletjes die ik gebruik om mijn persoonlijke bagage te organiseren. Snel werd duidelijk dat heel wat van die spulletjes tot velen hun verbeelding spraken en dus som ik hier graag even die items op die ik gebruik op mijn persoonlijke bagage te organiseren. Heel wat van die items kan je trouwens ook dagdagelijks gebruiken, dus ‘t is misschien wel de moeite om eens in wat materiaal te investeren. Al kan ik nu al zeggen: ‘t zijn allemaal relatief kleine prijsjes wat het nog interessanter maakt. Is er iets onmisbaar dat jij gebruikt om je bagage te organiseren, naast packing cubes en dergelijke (wat die gebruiken we natuurlijk al), laat het met dan gerust weten.

Dit artikel bevat affiliate links wat je niets kost, maar wanneer je via deze links reserveert steun je ons werk.

Waarom investeren in items om je bagage te organiseren?

Misschien vraag jij je wel af waarom je in godsnaam zou investeren in items om je bagage te organiseren? Ik snap dat. Jarenlang reisde ik ook zonder een echte structuur en deed ik maar wat. Alleen merkte ik dat ik vaak erg lang bezig was met het inpakken en uitladen van bagage. Iets waar ik dus echt niet gelukkig van word. Hoe meer kinderen erbij kwamen, hoe erger dat werd trouwens. Als je bovendien regelmatig onderweg wordt, is een ongeorganiseerde situatie echt wel een hel. En zo ging ik op zoek naar manieren die het inpakken (en uitpakken) eenvoudig konden maken. ‘t Begint sowieso met minder meenemen, maar bon met 4 kinderen is dat niet altijd makkelijk. Bovendien ben ik zo iemand die kleren draagt op basis van gevoel en ik weet dus vooraf niet hoe ik me ga voelen op dag x van een reis.

Hierdoor vertrokken we altijd min of meer georganiseerd op reis, maar bij terugkomst was het nog steeds een zooitje.

Eenmaal ik met packing cubes begon te werken, werd alles al een stuk eenvoudiger. Die zijn echt cruciaal in het organiseren van je bagage. Hierdoor vertrokken we altijd min of meer georganiseerd op reis, maar bij terugkomst was het nog steeds een zooitje. Om nog maar over handbagage tijdens een vliegtuigreis te spreken of alle extra spulletjes van de kids en onszelf, los van kleding. En zo ging ik op zoek naar manieren om ons steeds beter te organiseren. Ik stelde een eigen (digitale) inpaklijst samen, zodat ik nooit nog hoef na te denken over wat er allemaal mee moet. En daarnaast leerde ik elk stukje bagage, naargelang het type reis, te organiseren zodat altijd alles vlotjes teruggevonden kan worden en bij thuiskomst ook alles makkelijk terug op z’n plek gelegd kan worden. Ik leer trouwens nog elke dag bij.

Voordelen van het organiseren van je bagage

  • Tijdsbesparing: voorkom het doorzoeken van je bagage op de luchthaven en tijdens je reis
  • Minder stress: alles altijd makkelijk terugvinden, vermindert reisgerelateerde angst en stress
  • Efficiënt ruimtegebruik: maak optimaal gebruik van beschikbare ruimte in je koffer, tas en/of rugzak
  • Bescherming van bezittingen: verkleint de kans op schade aan je spullen tijdens het transport
  • Vermijden van extra kosten: helpt overgewicht en bijbehorende kosten te voorkomen bij vliegen
  • Betere organisatie bevordert een ontspannen gevoel

Het organiseren van je persoonlijke bagage doe je zo…

#1 Ophangbare toilettas

Dichtgevouwen een supercompacte toilettas, open geplooid mega handig om op te hangen in je badkamer en alles snel terug te vinden. Kleinere versies zijn trouwens ook de perfecte organizer voor spulletjes voor je kinderen onderweg.

#2 Organizers voor op het vliegtuig

Vroeger nam ik altijd zip-zakjes mee om vloeistoffen voor de handbagage in op te bergen. Maar die gaan niet lang mee en belanden telkens op de vuilnishoop. Daarom investeerde ik in doorzichtige tasjes die perfect dienst doen voor vloeistoffen in handbagage. Natuurlijk ook bruikbaar op andere momenten.

#3 Make-uptasjes voor borstels

Neem je make-up mee op reis, dan is het handig al je borstels te verzamelen in een etui. Voordeel van deze? Alles zit samen en doordat het bestaat uit silicone is het makkelijk afwasbaar en krijgen make-upvlekken geen kans. Trouwens ook super handig om in de handbagage stiften voor de kids in mee te nemen.

#4 Kleine opbergdoosjes allerhande

Met deze kleine opbergdoosjes, die super stevig, compact en handig zijn, kan je alle kleine spulletjes een veilig plekje geven in je bagage. Ideaal voor bijvoorbeeld haarrekkers, speldjes en juwelen. Ik vind deze trouwens ook mega cool om thuis wat meer structuur aan te brengen in de kasten.

#5 Wet dry bag

Keer je terug naar huis of ben je op doorreis en zijn spullen niet droog? Dan is er niks onaangenamers om dit nat in je tas te steken. Met deze wet dry bag blijft gelukkig alles wel droog. Natte spullen en klaar is kees. Ook handig bijvoorbeeld om mee te nemen naar het strand en natte, zanderige spullen achteraf hierin te doen.

#6 Hervulbare reisflesjes

Hervulbare reisflesjes zijn een must als je vaak reist. Dit formaat mag niet alleen mee in de handbagage, je neemt ook enkel je persoonlijke producten mee in een hoeveelheid die je op reis nodig hebt. Hierdoor bespaar je massa’s plaats en vaak ook gewicht. Ook handig om bijvoorbeeld afwasproduct in mee te nemen als je in een vakantiewoning verblijft.

#7 Compacte opbergtasjes voor kabels

Door alle elektronica die we tegenwoordig op reis meenemen, heb je vaak ook een shitload aan kabels mee. Met deze handige opbergtasjes kan je je kabels wat makkelijker organiseren zonder dat het extra veel plaats in beslag neemt. Zo een opbergtasje gebruik ik bijvoorbeeld ook in mijn handtas waardoor ik altijd een kabel bij de hand heb maar die toch veilig beschermd zit. Ook handig voor bijvoorbeeld je sleutels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.