De familie Liesellove durft wel eens voor een avontuur te gaan. We staan erom gekend er ver op uit te trekken maar ook in ons eigen Belgenlandje doen we al eens iets dat als gezin van 6 niet altijd even evident is. In mei 2022 trokken we om die reden richting Scherpenheuvel-Zichem om een nachtje in een boomhut te overnachten. Mogelijks is je eerste reactie nu dat dit toch niet heel avontuurlijk is. Er bestaan zoveel boomhutten waarin je kan slapen. Boomhutten vaak met meer luxe dan in je eigen huis. Klopt! Maar deze boomhut is echt van het old school type. Een houten huisje in een boom and that’s it. Geen bedden, geen stromend water, … helemaal niks! Dus reken maar van yes als het gaat over avontuur als je gaat voor slapen in een boomhut te Scherpenheuvel-Zichem.

Uniek overnachten met kinderen

Slapen in een boomhut spreekt bij elk kind sowieso tot de verbeelding. Als dan ook nog eens blijkt dat die boomhut een eigen terras heeft, een katrol-systeem en een glijbaan, dan kan de pret helemaal niet meer op. Vooraf dien je je eigen kampeerspullen uit te zoeken: luchtmatrassen, slaapzakken, kampeervuurtje, … Want zei ik het al? Er is hier helemaal niks, behalve dan dus die boomhut.

De boomhut zelf in zo 15 vierkante meter groot en bevindt zich op 1m70 hoogte dus echt kidsproof. Het platform van de boomhut bestaat uit een groot terras en een kleine, weliswaar waterdichte, hut van 1,7 meter op 2,7 meter. Er is elektriciteit en een chemisch toilet. Als volwassene moet je de boomhut inkruipen want de deurtjes zijn op kinderformaat gemaakt. Super grappig taferelen verzekerd!

Binnenin leg je jouw eigen matjes + slaapzakken. Wij namen luchtmatrassen mee (2 x een dubbele matras). Dit leverde een super grappig verhaal op want ik nam enkel een elektrische pomp mee die aan te sluiten is op 12 volt. Daardoor moesten we de luchtmatrassen aan onze wagen opblazen en daarna door de kleine luikjes van de boomhut duwen. De volgende ochtend bleek dat dit geen bijzonder fantastisch idee was van mezelf want beide luchtmatrassen bleken lek geprikt waardoor onze matrasjes plat waren.

Wat doe je dan tijdens zo’n uitstapje richting boomhut?

Het spreekt voor zich dat kinderen baas zijn wanneer je een nachtje wil slapen in een boomhut. (Al kan je er ook echt een tripje van maken en bijvoorbeeld 2 nachtjes blijven.) Voorzie zeker voldoende tijd om de kinderen te laten spelen in en rondom de boomhut. Die vinden dat gewoon de max! Zeker omdat er ook een modderkeuken aanwezig is. Zelf kan je rustig een potje koken, een boekje lezen en genieten van de rust in de tuin.

De boomhut ligt in Scherpenheuvel-Zichem dus wil je ook wat uitsapjes doen dan ben je direct in een vré schone omgeving. Wat dat je van een bezoekje aan het Averbode Bos of de Demerbroeken? Mag het nog iets actiever zijn? Waarom dan geen kajak huren en de streek op het water verkennen?

Praktisch: slapen in een echte boomhut

Zoals eerder vermeld neem jij je eigen slaapspullen mee en is er op elektriciteit en een chemisch toilet helemaal niks. In de boomhut kan je volgens de eigenaar met 3 volwassenen slapen. Dat is zeker niet gelogen maar als groot gezin ben je wel wat gewoon als het gaat over compact logeren. Wij sliepen met 2 volwassenen en 4 kids al bij al comfortabel in de boomhut. Indien je dat wil, kan je in de tuin ook een tent opzetten.

Je kan heerlijk genieten van de tuin in de hangmat en/of ‘s avonds een vuurtje maken. In de tuin zijn er gezellige lampjes waardoor het hier als de hemel op aarde voelt. De boomhut is te boeken via Campspace en dat kan al voor één nachtje. Je betaalt hiervoor €30 en het is het elke cent waard. Ondanks het gebrek aan luxe en persoonlijke ruimte was dit een onvergetelijke ervaring.

Slapen in een boomhut? Dit jaar sowieso opnieuw!

Vind je uitstapjes in België wel tof? Check dan zeker ook even:
Een weekendje Vlaamse Ardennen
5 tips voor een weekendje weg met kinderen in Lacs de L’Eau d’Heure
Het leukste speelbos van Oost-Vlaanderen
Kidsproof daguitstap naar Bulskampveld

Dit artikel bevat affiliate links wat jou niks kost, maar wanneer jij via deze links reserveert of iets aankoopt, steun je ons werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.