pamper zindelijkheid

Over zindelijkheid enzo + win!

pamper zindelijkheidZindelijkheid, dat is iets waar elke ouder op een gegeven moment mee te maken krijgt. Als ervaringsdeskundige, ah ja want ik had al een zindelijke dochter he, maakte ik me absoluut geen zorgen in het zindelijk worden van Baptiste. Dat was de eerste maal wel anders. Axelle was op sommige vlakken een uitdaging dus het volgende varkentje wassen, dat kon toch geen enkel probleem vormen? En inderdaad dat varkentje is gewassen, of toch bijna. En dat zonder noemenswaardige problemen. 

Maar wij als ouders zijn ook veel relaxer in dat hele gebeuren en dat helpt toch enorm.

Nog voor Australië probeerden we enkele dagen uit of Baptiste zonder pamper de dag kon doorkomen. Want ja, wij hoopten stiekem dat we op reis een beetje verlost werden van die overvolle pampers van een peuter/kleuter. Welgeteld één dag moest hij wennen en was er een ongelukje. Sindsdien is mijnheertje zindelijk en kon ik zelfs dadelijk terug de sponsen broekjes opbergen. Wat een gemak dat dat was op reis, ge kunt u dat niet voorstellen…

Waarom het deze keer zo vlot ging, heeft natuurlijk te maken met het feit dat Baptiste een ander kind is en dichtbij een voorbeeld geeft. Maar wij als ouders zijn ook veel relaxer in dat hele gebeuren en dat helpt toch enorm. De zindelijkheid ’s nachts dat moet er wel nog ingroeien. Op dit moment draagt hij voor het slapengaan dus wel nog een pamper. Voor zijn middagslaapje kan hij eigenlijk zonder maar omdat we dan soms wel een ongeluk hebben, doen we toch maar met. Je wil niet weten wat je anders kan meemaken…  (Al dateren die ongelukjes wel nog van de tijd dat hij niet zelf uit zijn bed kon.)

Het is hun momentje met papa en ze genieten daar enorm van.

Maar dus vooral ’s nachts mogen we absoluut een pamper nog niet vergeten. Die wordt aangetrokken tijdens het avondritueel. Want ja wij zijn zo van die ouders, zoals velen allicht, die vasthouden aan een avondritueel. Omdat de kindjes papa overdag weinig zien, stopt hij tegenwoordig bijna altijd Axelle en Baptiste onder. Daar vragen ze echt om. Het is hun momentje met papa en ze genieten daar enorm van. Tanden poetsen, naar het toilet en in Baptiste zijn geval nog een pamper aan. Daarna is er natuurlijk nog tijd voor een verhaaltje en wat knuffelen… et voilà, avondritueel met papa.

pamper zindelijkheid

Afgelopen week is dat ritueel echter een klein beetje veranderd. We mochten namelijk van Pampers de nieuwe “Pampers Pants” uittesten. Toen ze ons daarvoor contacteerden zei ik met plezier ja. Ik was namelijk alweer vergeten (mombrains) hoe makkelijk zo een broekje bij een zindelijk worden kind is. Overdag heeft hij dat natuurlijk niet nodig maar willen we hem leren hoe dat ’s nachts in zijn werk gaat, dan is zo een broekje echt wel handig.

Ik was namelijk alweer vergeten (mombrains) hoe makkelijk zo een broekje bij een zindelijk worden kind is.

Naast zijn bedje staat dus nu een potje en hij kreeg de boodschap mee dat hij mag mag opstaan als hij naar het toilet moet. Met een traditionele pamper gaat dat natuurlijk niet erg goed. Maar zo een broekje is daarvoor dus ideaal. Zelf kunnen afdoen maar toch nog voldoende beschermd zijn tegen nachtelijke plasjes. We lieten hem dat natuurlijk eerst eens uittesten voor het slapengaan en hij glunderde enorm. En yup, de volgende morgen was het potje al in gebruik genomen.

pamper zindelijkheid

Niet onbelangrijk: ik wil niet zeggen dat je kind daardoor ’s nachts zindelijk wordt, maar uit ervaring leerden wij wel dat eens ze er bijna klaar voor zijn het vaak vooral tegen de ochtend is dat het moeilijk wordt. We zijn er dus nog niet helemaal maar van een overvolle pamper ’s morgens gingen we naar een pamper die nu nog een klein beetje nat is. Veel aangenamer voor iedereen en op zijn tempo komen we er wel…

Ik heb trouwens goed nieuws want wil je de nieuwe Pamper Pants van Pampers zelf eens uittesten? Dan kan dit want ik mag van hen een pakket weggeven aan één van mijn volgers. Het enige wat je moet doen is onderstaand een reactie nalaten. Ter inspiratie van de inhoud van die reactie kan je ons altijd vertellen hoe de zindelijkheid bij jullie loopt, al is dat zeker geen must! Zondag 10 juni, jawel op Vaderdag, maak ik de winnaar bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Comments

 1. Hier eentje die overdag perfect zindelijk is, ik denk ook dat relaxte ouders een grote invloed hebben. Elk kind is anders en als ze er klaar voor zijn komt het wel.
  De tip van een potje naast het bed zetten vind ik geweldig! Hier ook gewone Pampers dus laat die Pants maar komen voor mijn 2,5 jarige.

 2. Oh ideaal voor onze oudste dochter Nienke. Op dit moment draagt ze nog steeds een pamper ’s nachts. Vooral ook omdat we als ouders zelf niet zo goed weten hoe er aan te beginnen. Het lezen van jouw blog brengt ons op nieuwe ideeën! Wij willen dus heel graag ook de broekjes gaan gebruiken voor de zindelijkheidstraining ’s nachts!

 3. Lijkt me super voor mijn dochter, deze maand word ze 2. We zijn net begonnen met zindelijkheid, lastige aan de pamper is dat ze hem zelf niet snel uit kan doen. Waardoor soms toch in de pamper, licht gefrustreerd meisje soms daardoor.

 4. Ik doe graag mee! Hier 1op 3 zindelijk ’s nachts, en grote fan van pamperbroekjes. Bij Louis liep (loopt) het zindelijk worden heel moeilijk, bij Marthe ging het vlotter, en bij Juliette ging het helemaal vanzelf. Hangt zeker af van kind tot kind, maar zoals je zegt, gaat het volgens mij ook makkelijker naarmate je als ouder meer ervaring hebt ?

 5. Sean was overdag zindelijk toen hij iets meer dan 2 jaar was. Het ging met vallen en opstaan maar eens hij er klaar voor was, had hij 1 ongelukje en nadien hupla, direct proper. Drie maanden nadien was Sean ook ‘s nachts proper. Een zaligheid. Jade daarentegen, die neemt haar tijd. Overdag is ze al proper sinds haar twee jaar en half. ‘s nachts hebben we nog een pamper nodig. We hadden eens een weekje droge pampers maar nadien opnieuw natte. Ik probeer zeker eens het potje in haar kamer te zetten. Merci voor de tip. 🙂 En de broekjes testen we ook met plezier uit.

 6. Het potje staat hier al een tijdje in het zicht voor Morris. Maar een echte potjesfan is hij nog niet. Nu hebben we het potje buiten staan (omdat we deze dagen toch zo veel buiten zijn). Nu is een pipimoment ook een vliegtuig-kijk-moment geworden 🙂 (creatief zijn he;)). Aan pamperbroekjes had ik eigenlijk nog niet gedacht. Miss helpt dat wel.
  Xxxxx

 7. Een peuter van 3 die snachts Bijna droog is… en een kleuter van 5 waarvan het moeilijker lukt… zelfde nest?. Pamperbroekjes welkom?

  1. Hier ook zo. Al is de enige niet-zindelijke ondertussen al 8… En het wil maar niet lukken… Kleine broer van 4 dag en nacht droog. Bij ons dringt een bezoek aan de pediater zich op denk ik…

 8. Zindelijk is onze kleine man van 9,5 maand nog niet maar wel ontzettend beweeglijk. Een pamper aandoen is een heel klusje waarbij de kaka al eens op plaatsen komt te hangen waar hij niet moet hangen. Of er zijn ook van die momenten dat ik een fonteintje in m’n living heb. Neen ik heb geen vijver in m’n living maar m’n zoontje durft daar al eens voor zorgen ? . Dat probleem heb ik al opgelost door een vochtig doekje in z’n pamper te steken alvorens ik hem verschoon en ik moet zeggen het helpt ?. Nu onze kleine man nog rustig krijgen tijdens het verschonen, die pamperbroekjes ga ik zeker eens uitproberen!

 9. Waaw vlotjes, die Baptiste! Hier deden we vorige week een poging om de pamper uit te laten, maar dat werd een hele dag dweilkes slaan. Niet handig met een hoogzwangere buik! Dus wij willen graag winnen en testen!

 10. Hier ook nog niet zindelijk ’s nachts. De grote boodschap is overdag lang moeilijk geweest. Zou dus goed van pas komen dat pakket.

 11. Het wordt zomer en onze Arlo is bijna 2,5. Ideale periode om te oefenen. Zeker nu hij te pas en te onpas ‘kaka’ roept als hij iets voelt ?

 12. Bij ons oudste kindje ging die heel vlot. Binnenkort gaan we beginnen oefenen met onze jongste dochter. Dus deze broekjes zouden hier op het ideale moment komen!

 13. Daarnet kwam ons zoon die bijna twee wordt heel trots zijn potje tonen! Met inhoud! Eén van de eerste keren… Hier dus nog even wachten vooral we de pampers achterwege kunnen laten, maar de broekjes lijken me alvast een handig hulpmiddel in de weg daar naartoe.

 14. Ons zoontje van bijna 2 kwam daarnet trots zijn potje tonen! Met inhoud! Eén van de eerste keren dat dit het geval is. Hier zijn we dus nog niet meteen van de pampers verlost, maar die broekjes lijken me alvast een handig hulpmiddel in de weg daar naartoe.

 15. Hier pas zindelijk ’s nachts in het 3e leerjaar. Combinatie van een te kleine blaas en te vast slapen waardoor je de druk niet voelt. Waren bezig met blaastraining bij de uroloog toen hij plots een maand voor onze afspraak vanzelf zindelijk werd.

 16. Mijn kleindochter Marith,bijna 2, is heel erg geïnteresseerd in potjes! Ze roept zowat de hele dag beetje-pipi-doen en beetje-kaka-doen! Af en toe haalt ze het potje op tijd maar die broekjes zouden haar wel helpen!

 17. Ik ben benieuwd hoe het hier gaat, ik zelf wilde het niet en vond de luiers zo fijn toen ik klein was. Tot ik katoenen luiers aan kreeg en was rap zinnelijk, wie weet dat wij die methode hier ook wel toepassen.

 18. Amai zo snel zindelijk die 2 van jou! Juliette is al bijna 5, maar maakt nog totaal geen aanstalten om ’s nachts zindelijk te worden. Ik maak er me ook niet al te veel zorgen over, misschien doen we wel gewoon wat te weinig moeite om haar zindelijk te krijgen ’s nachts.