Pannenkoeken en milkshake met groeimelk

Kleine Baptiste, die eigenlijk niet meer zo klein is, is een echt melkmonstertje. Elke ochtend en avond drinkt hij nog steeds zijn melkje. Ik wissel af tussen gewone volle melk en groeimelk. Axelle was vroeger echter een ander paar mouwen. Zij weigerde al heel snel melk te drinken. Om ervoor te zorgen dat ze toch voldoende melkproducten binnen krijgen, ging ik logischerwijs op zoek naar alternatieven. Je komt snel uit bij kaas en yoghurt. Maar wist je dat je ook met groeimelk toffe dingen kunt doen?Waarom groeimelk?

Er bestaat heel wat discussie over. Geef je je kind nu groeimelk of niet? Ieder moet uiteindelijk voor zichzelf beslissen wat hij als ouder wil doen. Groeimelk wordt verrijkt met mineralen, vitaminen en essentiële vetzuren. Dat is dan ook het grote verschil met gewone melk, waar dit alles niet aan toegevoegd is.

Kleine kindjes kunnen wel wat extra’s gebruiken en natuurlijk kan je via voeding heel wat aanvullen door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat ze regelmatig rood vlees en vette vis consumeren. Ook vitamine D blijven bijgeven, tot de leeftijd van 6 jaar, is dan best interessant. Maar heb je een slechte eter? Dan is groeimelk, naar mijn inziens, een goeie optie. Mijn voorkeur gaat daarin wel uit naar melk die geen extra smaakstoffen heeft meegekregen.

Nomnomnom, tussendoortjes

Er zijn veel mogelijkheden om ervoor te zorgen dat kinderen voldoende melkproducten nuttigen.  Vanaf 12 maanden is de aanbevolen hoeveelheid melk nog steeds 500 ml. De standaard manieren om dit cijfer te bereiken, ga ik niet overlopen. Vandaag geef ik jullie echter twee lekkere receptjes die ideaal zijn voor zondagse verwennerij. Hier werd alvast alles goed gesmaakt en goedgekeurd, ook door mama en papa! Toen ik mijn baksessie postte op Instagram was er alvast super veel interesse dus bij deze…

Pannenkoeken met groeimelk

Ingrediënten voor 8 personen

Bereiding

Doe de bloem, samen met de eieren, bij de groeimelk. Heb je geen blender (of wil je die niet vuil maken) let er dan op dat je beslag geen klontertje heeft. Goed mengen is dus de boodschap.

Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg ze toe bij het mengsel, samen met een snuifje zout. Meng alles tot een mooi glad beslag.

Zet je pan(nen) op het vuur en neem een klein potje met arachideolie ter hand. Smeer de pan(nen) in. Giet nu telkens beslag in de pan. Zorg ervoor dat je pannenkoeken niet te dik zijn en dat je ze niet te snel draait. Met groeimelk ter vervanging van de gewone melk is het even zoeken naar de perfecte baktijd. Maar geen nood, die vind je snel.

Voor zij die denken? Oh neen, meen je dat? Je smaakt amper verschil met een traditionele pannenkoek!!!

Milkshake

Wat heb je nodig?

Bereiding

Neem een blender, doe daarin de melk de banaan en de peer. Gebruik liefst rijpe bananen en peren. Makkelijk is natuurlijk als je het fruit eerst in stukjes snijdt. Blend gedurende één minuutje en serveer direct na de bereiding. Indien je dit niet doet, roer je voor het serveren best alles nog ééns door.

Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Comments

  1. Maya stopte ook snel met melk drinken, hier draaide ik op een bepaald moment heel vaak mascarpone bij bv pastasaus, smeerde het op de boterham, … maakte puree met extra veel melk, puddinkjes en Yoghurtjes als dessert… Op school als tienuurtje een brikje melk (hoefde geen chocolademelk te zijn) dat lukte dan weer wel (en dus deden we dat de hele kleuter en lagere schooltijd). Bij het ontbijt is ze echter altijd plat water blijven drinken.