Parijs met kinderenEind augustus gingen wij op familietrip richting Parijs. Dat we een stad als vakantieplek uitkiezen, dat deden we hier al vaker. Zowel met als zonder de kindjes. We zijn nu éénmaal stadsmensen, al genieten we ook heel erg van de natuur. Maar ons een week in Parijs steken, daar straf je ons echt niet mee, ook niet nu er kinderen zijn. Ondertussen lijkt onze vakantie alweer eeuwen geleden. Maar, zoals ik toen beloofde, blog ik onze Parijse hoogtepunten. Want van velen kregen we de vraag of Parijs wel haalbaar is met kinderen. Vandaag alvast deel één!

Le Jardin du Luxembourg

Dit park heeft ons hart gestolen omdat het een zalige, rustige plaats is midden in de gekke en drukke stad Parijs. De kindjes waren helemaal fan van het water waar mini-bootjes op varen. Maar we scoorden vooral bij hen omdat je er een fantastisch speelplein hebt! De kindjes kunnen er niet weglopen maar je betaalt wel ingang. Houd daar dus rekening mee, want eens je kids het speelplein zien, willen ze vast en zeker binnen!

Jardin des Plantes

Jardin Des Plantes is een park met prachtige botanische tuinen, maar wij trokken er naar toe voor de kleine dierentuin. Met kleine kindjes perfect te doen op een halve dag, voldoende aanbod van dieren en heel erg gezellig!

Parc De La Villette

Dit park is het grootste park van Parijs en al op de weg naar daar merk je dat je in een ander stukje Parijs komt. Ruim, vol natuur en rustig. Helemaal anders dus dan de heksenketel die Parijs soms is. Wij fietsen door het Park en lieten de kindjes spelen op een speelplein. Op de terugweg stopten we ook nog aan Paris Plages (die aan Bassin de la Villette). In de zomer creëren ze namelijk hun eigen stranden en dat is geweldig gezellig. Foto’s nemen heb ik niet want dat is verboden.

In het Bassin de la Vilette gingen we trouwens enkele dagen later heerlijk zwemmen. Je mag er gratis binnen en zwemt gewoon in het rivierwater. Denk eraan om eten en drinken mee te nemen want buiten toiletten en kleedcabines is er verder geen infrastructuur voorzien!

Montmartre en de Sacré-Coeur!

Met de fiets door Parijs, dat is al een uitdaging op zich. Met de fiets naar de Sacré-Coeur, daar moet je goed gek voor zijn. Dat zagen we aan de blikken van alle Parijzenaars. Houd je niet zo van uitdagingen, ga dan gewoon met de metro en de lift. Maar wij fietsten, stapten en puften de weg helemaal naar boven. Een ellenlange file aan de ingang van de Sacré-Coeur liet ons beslissen niet binnen te gaan, maar het uitzicht en de sfeer daar is geweldig! En aan de voet van de Sacré-Coeur staat zo’n ouderwetse paardenmolen, zoals op veel plaatsen in Parijs. Scoren doe je daarmee sowieso!!!

Le Centre Pompidou, Notre Damme, Les Halles en omgeving

We hadden bijzonder mooi weer, die week in Parijs. Daardoor fietsten en wandelden  we in hoofdzaak door de stad en zagen we vele bezienswaardigheden vooral langs de buitenkant. Op dag drie van onze reis kuierden we rond in de omgeving van Centre Pompidou, want ja die kleurrijke buizen en het water daar spreken tot de verbeelding van de kids, het stadhuis en de Notre Damme. Op onze weg kwamen we vele mooie bezienswaardigheden tegen en ook speelpleintjes, een must als je met kinderen op reis bent in een stad. Zeker die aan ‘Les Halles’ is fijn om doen en erna spring je gewoon nog even binnen in de église Saint-Eustache.

Even buiten de route ligt ‘Institut du Monde Arabe’. Wij gingen er niet binnen maar de kindjes waren onder de indruk van de vele kleine, stalen diafragma’s die het gebouw typeren, en het grote plein erbij. Gewoon rondjes rennen daar, dat vonden zij geweldig.

Le Village Saint-Paul

Dit dorpje in het midden van Parijs is een doolhof van binnenplaatsjes met galeries, boekhandels, antiekwinkeltjes, restaurantjes en cafés. Wandelen door deze knusse omgeving is echt genieten. Bovenal kunnen de kindjes hier gewoon zelf stappen omdat de steegjes zelf autovrij zijn!

Komende dagen schotel ik jullie nog een tweede deel hoogtepunten voor, deel ik enkele street-art-tips en vertel ik jullie over hoe je een fietsvakantie met kinderen in Parijs aanpakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties