Mijn food-map op Pinterest gebruik ik vaak ter inspiratie. En dat is hier echt nodig want steeds vaker vind ik het echt moeilijk om lekker, gezond en gevarieerd te koken. Het is precies alsof mijn brein het na de bevalling opgaf op dat vlak, want vroeger moest ik daar werkelijk nooit over nadenken en toverde ik vlotjes elke dag eten op tafel. Soit, geen klaagzang daarover, maar wel een verhaal over lekker eten: pasta met asperges . *yum*

Yummy in my tummy

Tijdens één van die momenten eten plannen en doorklikken op links van Pinterest kwam ik op een heerlijk recept uit. Ik schreef het recept over, ging om de ingrediënten en kookte warempel een heerlijk maal. Beschamend moet ik toegeven dat ik de link naar het officiële recept niet meer kan terugvinden. Dus lees jij dit en herken je het van hier of daar? Laat het mij dan weten, dan kan ik één een correcte link aanbrengen en twee op die website zoeken naar nieuwe, heerlijke recepten. Pasta met asperges Pasta met asperges dus, of iets anders, want asperges dat vind je niet altijd maar dat is perfect te vervangen door bijvoorbeeld boontjes.

Ingrediënten: 
200 g pasta
200 g kipfilet
1 prei
100 g wilde groene asperges
150 g champignons
1 ui
Knoflook
Groentebouillon
Parmezaanse kaasPasta met asperges

 1. Kook de pasta net niet gaar.
 2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen en de wilde asperges in gelijke stukjes. Ook de champignons mogen in plakjes gesneden worden.
 3. Doe wat olijfolie in een pan en fruit de ui & knoflook. Voeg daarna de groentjes toe en bak deze tot ze knapperig worden. Ondertussen snijd je de kipfilet in blokjes.
 4. Schep de groentjes uit de pan en zet opzij. De kipfilet bak je aan in het overgebleven vet. Wanneer de kip bijna klaar is voeg je de groentjes opnieuw toe, alsook de pasta, en giet je water in de pan. (Het geheel staat net niet onder). Voeg groentebouillon toe en breng aan de kook. Na een vijf-tal minuutjes zou alles klaar moeten zijn. Breng nog op smaak met peper en zout.
 5. Serveer en doe enkele schilfers parmezaanse kaas over de pasta!

IMG_7691

Genieten maar van die pasta met asperges! Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

 1. mmm, klinkt heerlijk! Dat zullen we hier zaterdag eens eten!
  En ik heb met onze 2 kleine kindjes hetzelfde gevoel, dat ik nooit nog eens iets origineels op tafel kan zetten. Bedankt dus voor het delen, we zullen er deugd van hebben :-)

 2. Ziet er heerlijk uit!
  Ik herken je punt wel. Koken was lang mijn grootste hobby en 4j terug verloor ik 12kg met gezonde voeding. Nu schiet dat er allemaal wat bij in, de kindjes gaan voor. Ik herbegin vaak met goede moed en haal dan inspiratie uit de boeken van Pascale naessens, Sandra bekkari en enkele blogs. Snel klaar, gezond én echt lekker. Op dat vlak vond ik Hello fresh ook goed, alleen spijtig dat het een abonnement is.