PicknickHet is bijna zomer, wat betekent dat we heel veel van onze tijd buiten spenderen. Genieten van de zon, met blote voeten door het gras en lange zomeravonden op het terras. Daar houden we toch allemaal van, niet?!? Bij mooi weer zijn wij Belgen ook experts in het bovenhalen van de barbecue. Maar wist je dat picknicken minstens even leuk kan zijn? Met een beetje verbeelding organiseer je in je eigen tuin met je kinderen een waar picknick-feest. Maar je kan ook evengoed al je spulletjes meenemen en picknicken in het dichtstbijzijnde park of op een andere prachtige buitenlocatie. Geen inspiratie om aan een picknick te beginnen? Dan geven wij jullie enkele tips zodat je zelf voor je het weet op dat picknickdeken zit.

picknick

Komkommerrolletjes

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

  1. Was de komkommer.
  2. Maak van de komkommer met de dunschiller lange maar dunne repen.
  3. Snij reepjes ham die niet breder zijn dan de komkommer.
  4. Besmeer de repen komkommer met St Môret Mousse Natuur. Beleg ze daarna met de reepjes ham.
  5. Rol de repen belegde komkommer op. Zet vast met een prikker.

picknick

Zalm-wraps

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

  1. Besmeer de wraps met St Môret Mousse bieslook.
  2. Beleg de besmeerde wraps met gerookte zalm.
  3. Rol de wraps op. Springt de wrap open? Smeer dan wat extra mousse, daar waar de wrap moet sluiten.
  4. Draai de wraps in folie en leg ze dan eventjes in de diepvries. Daarna kan je de wraps makkelijk in rolletjes snijden.

picknick

Luchtige boterham

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

  1. Besmeer het bruine brood met St Môret. Je hoeft niet zuinig te zijn met de kaas.
  2. Beleg daarna de boterham met kippenwit.
  3. Snij schijfjes komkommer en leg ook deze op de boterham.
  4. Leg nog een boterham op de besmeerde boterham en snij deze nu in vier delen.

–> Deze luchtige boterham is niet alleen heerlijk tijdens een picknick. Ook perfect als lunch te gebruiken. Maak er simpelweg nog een slaatje bij en je middagpauze kan niet meer stuk.

picknick

Kaastaart

Wat heb je nodig?

  • 1 koffielepel orange-extract
  • 25 cl slagroom
  • 3 eieren
  • 1 koffielepel nootmuskaat
  • 120 g suiker
  • 500 g St Môret Vlootje
  • 250 g petit beurre koekjes
  • 125 g boter
  • 2 soeplepels bloem

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een ronde bakvorm, met een diameter van 20 cm met bakpapier. Bestrijk dit daarna met boter.
  2. Laat de boter smelten.
  3. Meng de koekjes, de nootmuskaat en de gesmolten boter. Beleg de bodem van de vorm met dit mengsel en druk goed aan. Zet het in de koelkast.
  4. Klop de St Môret kaas los met een mixer (laagste stand) of garde tot de kaas mooi glas is. Voeg de suiker en bloem toe en meng dit onder het mengsel. Voeg daarna één voor één de eieren toe.
  5. Op het einde voeg je de room en het orange-extract toe. Zorg dat alles goed gemengd is.
  6. Giet dit mengsel op de taartbodem en plaats 40 tot 45 minuten in de oven. De kaastaart moet stevig aanvoelen dus afhankelijk van je oven moet dit iets korter/langer zijn.
  7. Laat afkoelen en haal pas daarna uit de vorm.

picknick picknick picknick picknick

En verder?

  • Neem op je picknick nog een overheerlijk stokbrood mee en de restjes St Môret Mousse. Snij eventueel nog een radijsje zodat je een stapeltje kan maken van stokboord, mousse en radijsjes.
  • St Môret voorziet ook een heerlijk assortiment aperitief-hapjes. Hier mengden we de kaasballetjes bij de komkommerrolletjes en aten we de Provençaalse versie zo. Heerlijk om zo aan je picknick te starten. De kindjes zijn er trouwens dol op, dus die blijven er de hele picknick lang van eten.
  • Neem nog wat rauwe groentjes mee zoals tomaatjes en gesneden worteltjes. De St Môret Mousse dient volgens mijn kinderen ook als de perfecte dip.

Smakelijk

 

** Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met St Môret

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.