Pin it and make it #2 #havermout-appeltaart

Ik, ik ben een levensgenieter, eentje die graag eet en drinkt, een ware bourgondiër, zo een echte West-Vlaamse. Mijn genen gaven mij echter niet het…

by 
Ik, ik ben een levensgenieter, eentje die graag eet en drinkt, een ware bourgondiër, zo een echte West-Vlaamse. Mijn genen gaven mij echter niet het comfort mee van rustig te kunnen eten zonder snel bij te komen. Integendeel, ’t blijft gemakkelijk plakken wat voor mij betekent: actie ondernemen!

Dat dat niet bepaald gemakkelijk is, moet ik u niet uitleggen. ’t Is dat ik tussendoor zo graag iets in mijn mond steek, zo graag iets bij de koffie heb, zo graag een aperitiefje doe… Dat zijn mijn dooddoeners. Dus schuimde ik mijn Pinterest af en bakte ik een nieuw vier-uurtje of ontbijt. ’t Is maar hoe je het bekijkt…
Havermout-appeltaart Liesellove

Bijgevolg werd mijn tweede pin-project een eenvoudig receptje en leerde ik dat ik geen uren moet snuisteren in mijn mappen op zoek naar het perfecte project maar gewoon deze moet toepassen die op dat moment uitkomen…

Een gezonde havermout-appeltaart, dat werd het! Een beetje aangepast naar mijn hand want eerlijk? Voor de goedkoopte moet je dat allemaal niet doen. Te veel ‘speciale’ ingrediënten kom ik tegen in mijn recepten. Dat loopt op aan de kassa…

Havermout-appeltaart Liesellove

Zelf ook maken? Check dan het originele recept van Joan’s Story of gebruik mijn aangepaste versie.

Ingrediënten:
– 100 gram havermout
– Halve appel
– Halve banaan
– Handje rozijnen
– 200 milliliter melk
– 1 eetlepel lijnzaad
– 1 theelepel bakpoeder
– Kokosvet
– 20 noten
– Kaneel (of speculaaskruiden)

Havermout-appeltaart Liesellove

Werkwijze: 
– Verwarm de oven voor op 200°.
– Meng de havermout, het lijnzaad en de melk in een kom. Laat even staan zodat de havermout de melk kan opnemen.
– Snij ondertussen de appel en banaan in kleine stukjes. De noten hak je in grotere stukken.
– Voeg aan het mengsel de rozijnen toe, samen met de gesneden stukjes appel, banaan en noten.  Kruid naar smaak met kaneel of voeg speculaaskruiden toe. Meng het geheel.
– Neem een ovenschotel en vet in met kokosvet.
– Voeg aan het mengsel een theelepel bakpoeder toe. Meng en doe het in de ovenschaal.
– Bak de taart gedurende 20 minuten op 200° of tot de taart goudkleurig is.

Smakelijk!

16 comments

  1. Mmm, ziet er superlekker uit! Zullen we zeker ook eens moeten bakken.
    Proefde jij de havermout-cranberrykoekjes al waarvoor je bij Hema zo'n ingrediëntenpot kan kopen? Die zijn ook njammie!!!

  2. Hoi Liesellove! Super leuk dat je mijn recept hebt gemaakt! Zou je bij de bronvermelding mijn naam willen vernoemen? Je bent volgens de wet namelijk verplicht om je bronvermelding te melden. Alvast bedankt en bakze!

  3. hmmm ziet er lekker uit. ik pas ook recepten aan zodat je minder dure ingrediënten nodig hebt, vooral omdat je vaak veel van die dingen moet kopen om één eetlepel te gebruiken en dat met een korte houdbaarheidsdatum…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.