Quinoa met rode bietOns webshopavontuur zit er op. We moesten afscheid nemen van onze droom i.f.v. ons gezin. Maar er blijven ook mooie dingen over. Vriendschappen ontdekken dankzij de webshop, daar ben ik intens dankbaar voor. ‘t Zal u niet verwonderen dat het daarbij gaat om mensen met dezelfde passie: naaien. Daarom werd er met enkele leuke madams nog eens een naaidagje gepland. Last minute moest zij afzeggen maar in mijn hoofd zorgde haar workshop-eten van 20 december voor inspiratie. Echter, ik ben niet zo thuis in het ‘nieuwe koken.’ Lang leve Pinterest dus, want daar pinde ik mijn hulpbron. Ik paste het recept echter aan en bekwam zo mijn eigen quinoa met rode biet.

Nodig voor 4 personen:
– 300 gram quinoa
– 500 gram gekookte bietjes (ik koop die kant-en-klare bij Ah)
– Feta (150 gram of meer ;-))
– Kruiden zoals peterselie, kaneel, zout, peper… (doe een beetje naar je eigen smaak)
– Een bosuitje of een sjalotje
– Rozijnen

Kook de quinoa volgens de richtlijnen op de verpakking. Laat afkoelen. Snijd de rode bieten in kleine blokjes. Hak de ui (en eventueel de verse peterselie). Meng dit onder de afgekoelde quinoa. Verkruimel de feta erboven. Voeg een handje of twee rozijnen toe en kruid het geheel af naar smaak met bijvoorbeeld kaneel en peper en zout. Serveer alles heerlijk koud! Ik voorzag ook nog een broodje met kruidenboter en lieve Helena voorzag nog een heerlijk slaatje. Al een geluk dat wij voor lichte voeding hingen, want ons Isabelle bakte een kei lekkere taart. Yummy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties