Gent, een fantastische stad waar ik inwoner van ben. Dat deze stad aan de allerkleinsten denkt, geeft me een warm gevoel, want afgelopen zondag, bij aanvang van week van het bos, mochten we zelf onze eigen boom planten ter ere van de geboorte van Axelle. Hun idee simpel: alle Gentse geboren kinderen in 2013 krijgen een plaatsje in de Gentbrugse Meersen!
Het planten was best bijzonder. Daar stonden we dan met ons 15-maandertje, een zoete Kers te planten, die hopelijk tot een grote, prachtige boom mag uitgroeien. Het is een plaats die ik nu al koester en waar ik met regelmaat terug naar toe wil. Om Axelle te vertellen over haar boom, om de evolutie te zien en om later een plaats aan haar te geven waar ze in alle rust altijd naar toe kan om na te denken, te lachen, te huilen en om haar eerste vriendje een kus te geven.
Dat er ook nog een monument is, met geboortedatum en naam, maakt het extra bijzonder. Een plaats voor alle Gentse kinderen uit 2013, een plaats voor Axelle. Geen nummertje, geen teken maar een naam, vereeuwigd voor altijd!
Een schone weekenddag, eentje om te koesteren…
En u? Welke momenten van de afgelopen week koestert u?
Plantte u net zoals wij een boom? Of was een, net zoals ons, getuige van een dochter die nu echt begint te stappen? Werd een eerste woordje gezegd? Of een prachtige tekening gemaakt? Ik ben zeker dat je wel een moment kan bedenken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 reacties

 1. Wij deden dat 10 jaar geleden ook (en nog 2 keer nadien). Zondagmiddag gingen we wandelen in het natuurgebied waar deze bomen staan. De onze kan je wel niet meer terugvinden, het is al een heus bos geworden! Met de jaren wordt het er steeds mooier en dan nog heel dicht bij ons huis! Top, deze traditie!

 2. Zo leuk! Hier heeft elk kind een boom in onze tuin gekregen. Ah ja, dan kan niet anders hé als de papa een bomenman is ;) En ook ons 15 maandertje loopt hier ondertussen vinnig rond. Ze wil ook overal op kruipen waar broer en zus op kunnen. En dat lukt haar aardig, want dit weekend ging ze helemaal alleen de (kleine) schuifaf op en af.

 3. hoe spijtig dat ze dit bij ons niet hebben! echt een tof initiatief! het moment dat wij koesterden dit weekend was het doorkomen van kiezen, als je dat al koesteren kon noemen ;-)
  veronkiedw.blogspot.be

 4. Tot mijn grote schande moet ik toegeven dat ik daar 3x voor uitgenodigd ben en niet 1 keer aan meegedaan. Foei! Ik vind het een heel mooie traditie, maar symboliek is niet aan mij besteed blijkbaar *bloos* . ;-)

 5. mijn schone weekendmoment: een housewarming party bij hele goede vrienden die ik eeuwig niet meer gezien heb. En dan daar blijven slapen, en de volgende ochtend uitgebreid brunchen, tafeltennis spelen in het park, kletsen en theedrinken, en dan eind van de middag naar huis, waar de kinderen schoongewassen op de grond zitten te spelen met de blokken <3 en manlief kaasfondue voorbereid heeft. Heeeeerlijk weekend dus.

 6. Bij de dochter haar geboorte kreeg ze ook een boom bij ons in de gemeente,bij de zoon was het een boom voor alle kinderen die dat jaar geboren waren.Ben erna eigenlijk nooit meer bij die bomen geweest,foei van ons.

 7. We vierden dit weekend Aaron zijn 2de (en mijn 32ste) verjaardag; ook een namiddag om te koesteren.
  En voor mijn metekindje plantten we 2 jaar geleden ook een boom (in Sint-Niklaas). Zou eigenlijk wel eens willen gaan kijken of die net zo gegroeid is als het kind!

 8. Wat een mooi initiatief zeg met die bomen. In onze tuin is per ongeluk een dennenboompje uitgezaaid. Waarschijnlijk gezaaid in de periode van de zwangerschap en laten we nu lekker doorgroeien, hopelijk wordt het een mooie sterke boom! Lijkt me inderdaad bijzonder als zo'n boom met je kindje meegroeit! Haha, al is die van jullie wel al beter op formaat dan die hier in de tuin staat (20 cm).

 9. Fijn zo'n "groeiende en gezonde" actie, dit gebeurd bij ons helaas niet.
  Mijn moment dat ik ga koesteren is de dames klaarmaken om het huis te verlaten, jongste dochter in de auto gezet en zodra oudste dochter wordt vastgemaakt in haar autostoel, reiken ze elkaar de hand en zitten ze zo enkele seconden op de achterbank, ooooooooooooooo!!
  zus 3