img_1382 img_1384 img_1385Niet elke vrije dag trekken we hier naar buiten. Versta mij niet verkeerd, we gaan graag op uitstap. Bezoeken even graag vrienden en familie. Maar gewoon thuis zijn dat vinden wij hier helemaal ook. Beetje koken, kindjes die spelen, chillen in de zetel… Zalig! Zeker op herfstdagen zoals vandaag. Geen weer om een hond door te jagen! Op zo een dagen is koken de ultieme bezigheid. Vandaag op het menu: pompoensoep! Ons klein helpertje was dol enthousiast. img_1402 img_1401 img_1407

Tientallen manieren om pompoensoep te maken. Sowieso maken we hier echter soep een beetje op het gevoel. Ook maken? Wij doen het zo:

Ingrediënten:
– Pompoen
– Twee grote ajuinen
– Twee stengels prei
– Twee wortelen
– Groentebouillon en kruiden

Bereiding:
Snij alle groenten in stukken. Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg de prei en wortelen toe. Laat kort meestoven. Daarna voeg je alle pompoenstukjes toe en 2 liter tot 2,5 liter water (afhankelijk van de grote van de pompoen en hoe dik je de soep wil.) Laat 30 tot 40 minuten op het vuur staan, samen met enkele blokjes groentebouillon. Mix daarna het geheel en kruid met peper, zout en nootmuskaat!

Kinderen laten helpen? Snij de pompoen in repen en verdeel die reepjes in blokjes. Snij die blokjes echter nog niet helemaal door. Axelle kon deze daarna vlotjes afbreken en in een bord leggen!

img_1426 img_1423Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties

  1. Zeker niks mis met eens een luilekkerdagje! We leggen onszelf al veel te vaak onbewust ‘moetjes’ op. Maar ook thuis is er vanalles te beleven! Vandaag bakte ik een chocoladetaart met mijn kroost en keken we samen naar de zwanenprinses! Genieten!!!

  2. Ik kan ook heel hard genieten van een dagje thuisblijven, al helemaal als het buiten druilerig weer is… . En pompoensoep, da’s hier de favoriet van de kids. Niks zo lekker dan een kom lekkere soep met broodkorstjes.