Ik schreef er hier al over: de befaamde zindelijkheidstraining van Axelle. Dat die niet zonder slag of stoot verloopt, dat kunt u zich wel inbeelden. Dit pittige dametje, heeft een pittig karakter. Axelle zou dan ook Axelle niet zijn als ze ons ook bij deze opvoedingsopdracht niet op de proef zou stellen.
Dat de aanhouder echter wint, is ook in dit geval zo. Sinds ik besliste overdag geen pamper meer te gebruiken, zelfs niet als ze alleen bij mij is, gaat het goed. ‘t Kind is werkelijk gefascineerd door pipi. De kaka die laten we nog even achterwege… 
Wanneer het heel stilletjes in huis wordt mag je denken ‘Bingo’. Axelle stopt zich namelijk weg, onder de tafel of in een hoekje, en doet dan haar ‘kakje’. Al mag je die ‘je’ meestal weg laten… *schaterlach* Best grappig al was het misschien beter geweest als ze bleef wachten op haar pamper.
Helaas, het kind heeft het helmaal door, ontdekt de voordelen van zindelijkheid dus kaka in een pamper doen, daar past ze voor. Al vindt ze momenteel nog steeds niet dat kaka in een potje hoort. Ik vermoed dat ik nog menig onderbroekjes zal mogen wassen voor ze dat wel wil doen. 
Na die gebeurtenis beweegt ze trouwens niet meer… want zeg nu zelf, niet echt handig hé rondlopen met een drol in je onderbroek. *opnieuw schaterlach*
Maar hé, ik klaag niet…
‘t Kind gaf de strijd met mama op en verkiest toch eerder het peuter zijn dan dat baby-gedoe. 
Trouwens, de beste tip was inderdaad gewoon negeren. Ik had het zelf moeten weten maar bij deze zijn we dan weer geleerd voor nummer twee! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties

  1. Een flashback naar enkele weken geleden. De pipi altijd in de pot, de kaka niet. Gek genoeg kwam hij op een dag thuis van de kribbe en had hij daar een kakje op zijn potje gedaan. Daarna altijd kaka waar het moest, maar sinds hij vorige week een hele week murw was van een maag-darminfectie is het weer om zeep: hij doet het nu altijd in zijn nachtpamper…. En helaas is ht nog diarree. *schaterlach* Ach, het wurm gaat nu z'n eerste week naar school, we doen er maar niet moeilijk over, denk ik dan! Komt wel goed met Axelle :)