Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Primus van de klas

10 oktober 2018
primus

Primus van de klas

10 oktober 2018

Weet je nog dat ik hier aankondigde dat ik terug ging studeren? Ondertussen is dat alweer meer dan een jaar geleden. Doordat de opleiding ook geen volledig jaar duurde, vergat ik het zelfs al een beetje. De stage die ik bijvoorbeeld in januari bij Yapado heb afgelegd, lijkt echt al eeuwen achter mij te liggen. 

Ondertussen is er natuurlijk zoveel gebeurd. Tijdens mijn stage ontdekte ik dat ik zwanger was van baby vier. Daarna was er onze reis naar Australië en dan was er die zomervakantie zonder opvang voor de kindjes. Om uiteindelijk in september te eindigen met de geboorte van Estelle. Zotjes dus wat er op net iets meer dan zes maanden zich heeft afgespeeld. 

Bijgevolg dacht ik niet echt aan het afhalen van mijn diploma en als ik eerlijk ben, dacht ik er zelfs niet aan te checken of ik wel geslaagd was. Mijn punten kreeg ik dus pas voor het eerst te zien op de proclamatie. Ik werd daarvoor uitgenodigd, dus dat betekende toch dat ik geslaagd ben he? Serieus, die vraag heb ik die avond nog gesteld. 

Ik was dus enigszins opgelucht toen ook mijn naam afgeroepen werd. Er is namelijk nog steeds in mezelf dat onzekere stemmetje dat denkt dat er misschien toch iets fout liep. Toen de extra prijzen werden uitgedeeld, riep ik dan ook nog luidop dat wij daar vooral niet zouden bij zitten. 

Dus ja ik schreeuw graag van de daken dat ik de primus van de klas ben! 

Mijn woorden waren nog niet koud. Integendeel, ik was mijn zin nog aan het afmaken, toen ik hoorde dat de primus van de postgraduaat digital content & journalistiek moeder is van drie kinderen maar zelf terugkeerde naar de schoolbanken. En aangezien er maar één moeder in die klas zat, viel mijn mond dus meer dan open.

Want inderdaad, deze moeder (van ondertussen vier kinderen dus) is de primus van de klas. Dat klinkt misschien heel erg als een strever, maar halleluja ondanks het vele gevloek, de combinatie met mijn gezin en de vele nachten van maar 4 uren slaap haalde ik wel mega vette punten. Het meest trots ben ik trouwens op de punten voor mijn stage: 19/20. Hoe zot is dat?!? 

En wat ik mogelijks nog cooler vind is dat het niet is door hard te blokken want examens waren er niet. Wel waren er praktijkopdrachten: een social video in groep, een podcast, verschillende blogposten, een vlog, een longread en dus de stage. De richting die ik wil uitgaan is dus duidelijk de goeie. Dus ja ik schreeuw graag van de daken dat ik de primus van de klas ben!

10 Comments

 • Marjolein 10 oktober 2018 at 22:49

  Proficiat!!! Amai, dikke proficiat echt 🙂

 • Sofie 10 oktober 2018 at 22:49

  Je kan het niet luid genoeg roepen! Meer dan verdiend! Topmadam!!

 • Barbara 11 oktober 2018 at 05:39

  Keikeikeikeikeikeigoed!!! Keihard verdiend!!! Keitrots mag je zijn!!!!!

 • eskonpeupejer 11 oktober 2018 at 09:02

  waw – dikke proficiat ! chapeau ! well done ! top ! … en alle mogelijke superlatieven die je maar kan bedenken, zijn hier van toepassing.

 • Wapiti 11 oktober 2018 at 11:31

  dat mag je inderdaad van de daken schreeuwen! Wat zal dat deugd gedaan hebben. proficiat!!!

 • Evi 12 oktober 2018 at 08:46

  Wauw, goed gedaan! Je mag dat heel terecht van de daken schreeuwen 🙂

 • nobutterfly 12 oktober 2018 at 09:00

  dikke proficiat!

 • Eline Schreurs 12 oktober 2018 at 10:58

  Nog is een hele dikke proficiat Lies!
  Je verdient het echt :).

  Groetjes,
  Eline van Sukhi.nl

 • Iris 16 oktober 2018 at 17:44

  Knap!

 • Goofball 26 oktober 2018 at 15:27

  chapeau

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×