Als het gaat om reizen, is voorbereiding de sleutel tot een soepele en plezante ervaring. Voor globetrotters is het extra handig om goed uitgerust te zijn. ‘t Gaat daarbij niet alleen om leuke en comfortabele kleding. Er zijn ook heel wat gadgets, tools en leuke must-haves die het reizen veel handiger en comfortabeler maken. In dit artikel namen we dan ook 6 must-haves op die elke reiziger in zijn bagage zou moeten hebben. Als je op zoek bent naar het perfecte cadeau voor een reizende vriend of familielid, dan zijn deze items trouwens ook een goed startpunt!

Dit artikel bevat affiliate links wat je niets kost, maar wanneer je via deze links reserveert of iets aankoopt, steun je ons werk.

Reisgadgets voor globetrotters die niet mogen ontbreken

#1 Multifunctionele reisadapter

Met de vele verschillende stopcontacten en voltages wereldwijd is een multifunctionele reisadapter onmisbaar. Zo’n reisadapter noemen we ook wel eens een wereldstekker. Ze zijn ontworpen om in verschillende stopcontacten te passen en zorgen ervoor dat je elektronische apparaten overal ter wereld kunnen opladen. Dezer dagen echt geen onmisbare luxe.

Het is echter iets wat vaak vergeten wordt tot net voor je moet vertrekken of erger, tot je ter plaatse bent. Je hebt reisadapters die slechts voor een specifieke regio werken, maar ook universele adapters die in meerdere landen werken. Wij hebben ondertussen voor bijna alle regio’s ter wereld adapters liggen en dat is kei handig. Nooit meer een last-minute-sprintje naar de winkel voor vertrek. ;-)

#2 Verzorgingsproducten van WONDR

Eigenlijk zijn de producten van WONDR geen leuke gadgets, het zijn producten die standaard in je toilettas zouden moeten zitten. Niet alleen voor op reis, ook thuis! WONDR is een Belgisch bedrijf dat zich specialiseerde in natuurlijke verzorgingsproducten zoals shampoo – en douchebars die vrij zijn van plastic, sulfaten, parabenen en siliconen. Hierdoor verzorg je niet alleen jezelf goed maar ook de wereld. WONDR heeft ondertussen een uitgebreid gamma met onder meer doucheproducten zoals conditioner, douchebars en shampoobors, gezichtsverzorging zoals gezichtsreiniging en oil sticks en shaving-tools. Voor op reis mag het WONDR bewaar- en reisdoosje trouwens niet ontbreken. En goed nieuws, ik mag als WONDR-ambassadeur je 15% korting geven met code liesellove15.

#3 EHBO-kit + tekentang

Ongevallen gebeuren helaas. Een compacte EHBO-kit, uitgerust met de essentiële benodigdheden, kan het verschil maken tussen een kleine tegenslag en een reiscrisis. Het bevat dingen zoals pleisters, ontsmettingsmiddel, pijnstillers en meer, allemaal verpakt in een handige reistas. Meestal heb je het niet nodig, gelukkig. Maar wedden dat wanneer je zo’n kit niet bij hebt, je het wel nodig hebt?

Voeg aan je EHBO-kit ook steeds een tekentang toe. Tegenwoordig kom je jammer genoeg meer en meer teken tegen en het is geen pretje als je niks bijhebt om de teek te verwijderen. ‘t Zijn helaas geen onschuldige insecten, dus altijd en overal mee naartoe hebben is een aanrader. Een pincet gebruik je namelijk beter niet omdat je hiermee de teek kan platdrukken waardoor hij je kan besmetten met lyme of tekenencefalitis. Naast een tekentang, heb je ook nog een Tick-Out hulpmiddel en een tekenkaart die makkelijk in je portefeuille past. Deze laatste hebben wij sowieso standaard bij, ook tijdens kleine uitstapjes.

#4 E-reader

Ik weet nog goed toen ik voor het eerst een verre reis maakte, richting Thailand trouwens, ik in de voorbereiding vooraf goed moest nadenken over welke boeken ik wou meenemen. Ze namen veel plek in en vooral ook veel gewicht. Gelukkig zorgde technologie ervoor dat we dezer dagen op reis elk boek kunnen meenemen dat we willen. Van de volledige collectie Harry Potter, tot kinderboeken en zelfs reisgidsen. Het kan allemaal dankzij een e-reader. Ik zou de mijne niet meer kunnen missen. Niet alleen omwille van gewicht en eindeloze opties. Ook omdat je in alle lichtomstandigheden kan blijven lezen.

Je hebt een uitgebreid aanbod aan E-readers dus het is een kwestie van die eruit te halen die bij jou past. Ik heb een Kobo en nam een Kobo Plus abonnement waardoor ik voor €9,99 per maand toegang heb tot honderdduizenden ebooks en ik zelden nog een extra boek moet bijkopen. Als je veel leest is dit echt een goeie investering. Dus waarom aan een lezer (of jezelf) geen zo’n abonnement cadeau geven?

5. Packing cubes

Je bagage organiseren, zeker met een gezin, kan een uitdaging zijn. Enter packing cubes. Met packing cubes organiseer je je kleding en andere items in je bagage zodat je alles sneller terugvindt. Maar packing cubes hebben nog meer voordelen: ze zijn ruimtebesparend en zorgen vaak ook voor minder kreukels.

Ga je voor compressiezakken dan kun je zelfs je bagage tot twee keer compacter maken dan normaal. Wij hebben verschillende packings cubes. De leukste zijn die van Reismonkey, die ook effectief een compressiefunctie hebben. Daarnaast hebben we allerhande packing cubes vooral i.f.v. organisatie en vacuüm opbergzakken die vooral bij uitstapjes met Sien enorm plaatsbesparend werken.

6. Slaapset voor onderweg

Voor lange vluchten of treinreizen is comfort van het grootste belang. Een slaapset, bestaande uit een (opblaasbaar) nekkussen, oogmasker en oordopjes, kan de kwaliteit van je rust drastisch verbeteren. Het was hier al meermaals een lifesaver en ook de kinderen vinden dit geweldig. Op mijn wishlist staat een kwalitatief nekkussen, want tot nu toe doe ik het met een opblaasbaar kussen. Werkt goed maar een zacht kussen lijkt me geweldig.

Welke reisgadgets vind jij essentieel en/of super tof?

Zoek je nog meer inspiratie? Volgende posts vind je misschien ook interessant:
5 moederdagcadeaus voor de reizende/digitale moeder
9 reisboeken die je moet hebben
Reisgidsen voor kleine & grote koters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.