Hoewel het nog lente moet worden, ben ik positief. Ik kan de zomer al ruiken en dat betekent dat velen van ons plannen maken om eropuit te trekken. Ik kan alvast verklappen dat wij komende zomer voor een groot stuk in het buitenland zitten. Wat we precies gaan doen, dat ontdek je later. Maar of je nu een avontuurlijke vakantie voor de boeg hebt, een ontspannen strandvakantie plant of de culturele schatten van een verre stad wilt verkennen, goed voorbereid op reis gaan is essentieel. Om ervoor te zorgen dat je niets belangrijks vergeet, stelde ik een lijstje samen met vijf essentiële items. Kwestie van goed voorbereid aan de zomer te kunnen beginnen.

#1 Een veelzijdige reisrugzak

Een duurzame en comfortabele reisrugzak mag zeker niet ontbreken als we het hebben over onze reisuitrusting. Kies voor een model met meerdere vakken, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot je paspoort en reisdocumenten, je fototoestel, snacks, drinkfles en andere noodzakelijke items. Een waterdichte rugzak is een pluspunt (of eentje met een regenhoes), vooral als je bestemming bekendstaat om haar onvoorspelbare weer. Naast meerdere vakken denk je bij een reisrugzak best ook aan draagcomfort. Smalle bandjes zijn bijvoorbeeld een no-go, want deze snijden al snel in je schouders. 

#2 EHBO-kit

Een compacte EHBO-kit is niet te missen op reis en al zeker niet wanneer je met kinderen reist. Ikzelf ben de queen in het vergeten van zo een kit dus ik schrijf het hier ook als een reminder voor mezelf. Vul je EHBO-kit sowieso aan met basisbenodigdheden zoals pleisters, desinfectiemiddel, pijnstillers en eventuele persoonlijke medicatie. Neusdruppels is trouwens ook iets dat we altijd meenemen, want bijna altijd wordt er wel een van de kindjes verkouden. 

#3 Een zalige zomerjas

Bij zomer denken we aan mooi weer en zalige temperaturen. Daardoor zouden we bijna vergeten dat goede zomerjassen echt van cruciale rol zijn in onze reisgarderobe. Is het nu omdat je op reis geconfronteerd wordt met een onverwachte koele avond, een plotselinge regenbui of bescherming nodig hebt tegen de zon, een lichte en stijlvolle zomerjas is echt onmisbaar voor alle leden van het gezin. 

#4 Een reisdagboek 

In onze digitale wereld maken we foto’s en filmpjes aan 100 per uur. Maar wat is er fijner dan na een zomer vol zalig reisplezier herinneringen te hebben vastgelegd in een reisdagboek. Zeker voor kinderen is dit extra fijn, want ‘t vormt ook het ideale entertainment onderweg. Gelukkig dus maar dat je zo een zalig reisdagboek in onze webshop kunt aankopen. ;-) 

#5 Travel-organizers 

Is jouw bagage ook altijd een rommeltje? Vind je nooit iets terug? Dan hebben we de perfecte oplossing voor je: travel-organizers oftewel packing cubes. Deze packing cubes worden gebruikt om je bagage en persoonlijke items te ordenen in je bagage. Je hebt ze in verschillende formaten en zijn ontworpen om de ruimte in je koffer efficiënt te gebruiken en om je spullen gescheiden en georganiseerd te houden. Zelf gebruiken we nu een tweetal jaar packing cubes en het maakt het inpakproces alleen maar eenvoudiger. Extra pluspunten trouwens voor die packing cubes met compressiemogelijkheid. Deze zijn ideaal voor dikke truien, waardoor er veel ruimte in je bagage bespaard wordt. 

Bij deze wordt je reis voorbereiden terug een stuk makkelijker. Ben je nog op zoek naar andere reistips, check dan zeker eens ons overzicht aan reistips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.