Margaret RiverMargaret River is een prachte streek in West-Australië. Het ligt ten zuiden van Perth waardoor in deze tijd van het jaar de temperaturen al iets minder hoog zijn. Ik vertelde jullie echter al dat er een cycloon Australië passeerde, waardoor het weer toen wij er waren plots wel heel erg Belgisch werd. Maar omdat het daar zo mooi is, namen we toch drie dagen de tijd om er dingen te bezoeken. Want soms is natuur zo overweldigend dat het ook zonder veel zon een diepe indruk op je kan nalaten. Hier is alvast ons lijstje van hoogtepunten in Margaret River, met een overload aan foto’s! Zeg niet dat ik jullie niet gewaarschuwd heb!

 

 1. Sheoak Drive
  Margaret River Margaret River

  Wil je sowieso een hele hoop wilde kangoeroes samen zien, maak dan even tijd om langs Sheoak Drive te rijden. We reden er naar toe, toen we van Busselton kwamen en konden zo Axelle & Baptiste van dichtbij heel veel kangoeroes tonen. Ze vonden het geweldig en wij stiekem ook.

 2. Castle Rock – Dunsborough

  Margaret River
  Margaret River

  In deze regio vind je heel veel stranden met grote rotsen. Castle Rock is er eentje van en erg de moeite om naartoe te rijden. Niet elke toerist komt namelijk naar hier waardoor je het strand bijna voor jezelf hebt. Het is er geweldig vertoeven en je kan er ook nog een wandelpad volgen om walvissen te spotten.

 3. Ngilgi Cave

  Je moet natuurlijk niet naar de andere kant van de wereld reizen, om grotten te kunnen bekijken. Maar ben je in de buurt dan is deze toch wel heel erg de moeite. Het zou één van de betere grotten in de regio zijn. In ons geval was het ook de ideale bezigheid tijdens regenachtig weer. De kindjes vonden het afdalen trouwens erg spannend.

 4. Sunflowers Animal Farm
  Margaret River Margaret River

  We vernamen dat deze boerderij één van de betere in de regio is om te bezoeken. Wij er dus met de kindjes naartoe. Vanaf minuut één hebben we gescoord. Er zijn namelijk baby-kangoeroes die je van heel dichtbij kan zien. Er zijn bovendien twee voedermomenten voorzien en je kan ze effectief aanraken. Verder is de boerderij erg groot en mag je de dieren voederen. Heerlijk! Al moet je, je voederemmer wel in het oog houden want er zit een gekke geit die zo het eten komt stelen.

 5. Canal Rocks

  Canal Rocks is een ander hoogtepunt die je niet mag missen wanneer je in deze regio bent. Het is er veel toeristischer dan Castle Rock maar het is er wel heel erg mooi. We lunchten er en spotten er onze eerste wilde dolfijnen.

 6. Injidup (Wyadup) natural Spa

  Margaret River Margaret River Margaret River Margaret River Margaret River Margaret River Margaret River Margaret River Margaret RiverMargaret RiverMargaret River
  Een beetje afgelegen maar heel erg de moeite om te bezoeken zijn de Wyadup rotsen. Door de rotsformaties krijg je er op sommige plaatsen een echt spa-effect. Als je even klimt en klautert bereik je ook een magisch strandje, dat je wederom met bijna niemand moet delen. Pure magie!

 7. Hamelin Bay

  Margaret River Margaret River Margaret River Margaret River Margaret River Margaret River

  Ondanks minder goed weer, reden we vanuit Gracetown helemaal naar Hamelin Bay. Je kan er namelijk heel erg vaak grote roggen spotten en dat leek ons wel de moeite. Bovendien is de weg ernaar toe prachtig! Bij aankomst bleek het strand afgesloten te zijn wegens haaien. Gelukkig zaten er naast haaien ook roggen en konden we even van dit stukje natuurpracht genieten. Weliswaar zonder te zwemmen maar daar was het die dag toch te koud voor! En zelfs zonder zon zie je hoe prachtig het daar eigenlijk is…

 8. Redgate Beach
  Margaret River

  Zoals vele stranden bezaait met rotsen, maar wederom zo ongelooflijk mooi. Het is een echte aanrader om naartoe te gaan bij zonsondergang. Aangezien wij die dag geen zon zagen, deden we dat niet, en maakten we gewoon een korte zwemstop. Ben ik blij dat we dat deden want we verder een getrakteerd op natuurkracht. Ik was bijzonder onder de indruk en zet het dan ook met stip op nummer één van niet te missen stranden in de regio!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie