Bunbury Rocky Point AustraliëOnze eerste stop die we maakten, na vertrek met onze mobilhome, is Bunbury. Bunbury is 170 km verwijderd van Perth en is vlotjes bereikbaar. Vroeger vooral bekend om zijn industrie maar nu meer dan de perfecte vakantieplaats. Bovendien niet al te ver rijden, waardoor het de eerste perfecte stop is met de kindjes. Na onze eerste vakantiedagen verlangden zij namelijk vooral naar spelen op het strand met hun strandspeelgoed. Echt waar, een kind heeft niet veel nodig…

Koombana Beach

Bunbury bevindt zich in een prachtige omgeving met vooral veel water. Dat is niet geheel verrassend natuurlijk, wanneer je langs de Oceaan reist, haha. Maar als nieuweling in Australië is gewoon elk stukje natuur zo overrompelend. We stopten op goed geluk aan een strandje: Koombana Beach, nabij het Dolphin Discovery Centre. Niet het meest speciale strand maar wel ideaal om met kindjes te vertoeven. We bleven er de rest van de dag om te genieten van de zon, de zee en elkaar. Lekker cliché hé?

Bunbury Australië
Bunbury Australië Bunbury Australië Bunbury Australië Bunbury Australië Bunbury Australië Bunbury Australië

Céleste die gaat trouwens gewoon mee het strand op. We nemen vaak haar Aeromoov Bedje mee zodat ze daar rustig in kan spelen en/of slapen. Al komt er van dat slapen niet veel in huis. En als ze het beu is, mag ze het zond op, en zelfs in de zee!

Wyalup Rocky Point

Maar wat vooral op ons lijstje stond om te doen daar is Wyalup Rocky Point. Daar trokken we dus ook de volgende dag naar toe. Voor de kindjes geen speelgoed nodig. Zij hadden genoeg aan het klimmen op de stenen en spelen met het zand en water. Bovendien maken de slaande golven tegen de rotsen echt wel indruk. Dat we dit prachtig stukje natuur met verder bijna niemand moesten delen, was trouwens super geweldig. Wie hier in de buurt is, kan beter maar eens stoppen.

Bunbury Australië Bunbury Australië

Vanop het strand zie je trouwens de lichttoren staan. Een combinatie van de oude lichttoren en een nieuwe. We gingen niet helemaal tot aan de toren want daar zijn de kindjes niet echt in geïnteresseerd. Hun wandelbenen sparen wij dan ook liever voor die plaatsen die we absoluut van dichtbij gezien willen hebben.

Wat verder nog een aanrader is in Bunbury?

Eten halen in de supermarkt en aan één van de vele rustruimtes picknicken. Heerlijk aan het water, vaak met een speeltuintje en heerlijk verkwikkend door het briesje dat er meestal staat. We liepen ook nog een middagje door het stadje maar dat stelde niet bijzonder veel voor. Behalve dan dat Axelle daar haar eerste strandslippers kocht, zoals de echte Australiërs, en we hen trakteerden op ijsjes. Want ondanks de herfst, kan het hier toch best heet zijn.

Na Bunbury reden we richting Busselton en Magaret River. Helaas passeerde die tijd ook een cycloon langs Australië waardoor het weer helemaal omsloeg. Weer dat ze ook hier in deze tijd van het jaar niet gewoon zijn. We maakten er het beste van, want de natuurpareltjes liggen hier voor het rapen. Meer daarover in een volgend verhaal. ‘t Is ondertussen tijd geworden voor mij om te slapen!

Zonnige groetjes vanuit Perth, want daar zijn we ondertussen terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties

  1. De kindjes hebben inderdaad niet veel meer nodig dan strand en wat speelgoed. Dat hebben wij onlangs ook gemerkt tijdens een reisje naar Miami.
    En dat tentje heeft bij ons nooit gewerkt en staat dus ergens stof te vergaren. De theorie is mooi, maar ik weet niet of het bij de meeste kinderen werkt?