Ik zei het al, we hadden een beetje tegenslag met het weer toen we uit Bunbury vertrokken. Er passeerde namelijk een cycloon langs West-Australië waardoor h et weer eerder richting hun winterse normen ging. In Bunbury stonden we op met regen, koude en wind. Onze camping in Busselton was al gereserveerd, dus trokken we toch maar die richting uit. Hopend dat het slechte weer slechts één dag zou duren.Wanneer je in Busselton bent moet je de Jetty doen. Het is de langste houten pier in de wereld, of bijna, ik weet het eigenlijk niet goed, haha. De Jetty is dan ook bijna 2 kilometer lang. Het slechte weer kon ons niet tegenhouden, al was het wel ijzig koud. Het is dan ook enkel jij, de Jetty en de zee. En oh ja de andere bezoekers natuurlijk niet vergeten. Sowieso is het wel indrukwekkend dus weer of geen weer, gewoon doen. Al is het allicht picture perfect bij een stralende zon. Omdat het best een eindje stappen is met kinderen, maakten we ook dankbaar gebruik van draagzakken. Ook Axelle en Baptiste kunnen nog gedragen worden. We gebruiken hiervoor een draagzak van Tula. Eentje geschikt tussen 11 en 27 kg. Heel gemakkelijk zo op reis.

De rest van de dag spookten we verder niet veel uit. We deden een middagdutje om van de koude te bekomen en dat is het zowat.

Busselton JettyBusselton JettyBusselton Jetty

Omdat het echt geen strandweer was, ook de volgende dag niet, trokken we vanuit Busselton richting Nannup. Dat is een stadje meer landinwaarts. We reden daarvoor een prachtige, bijna verlaten weg af. Nannup ligt aan de Blackwood rivier en is een pareltje in het groen. Omdat we nog geen kraks zijn in het bewandelen van nationale parken: lees: de gps stuurt ons steeds de verkeerde richting uit, maakten we een wandeling langs de rivier. Eentje die trouwens héél vaak, héél hoog komt te staan, zo bewijzen de gele bordjes op de boom.

NannupNannupNannupNannupNannup

Veel meer spookten we niet uit tijdens ons verblijf in Busselton. Het was dan ook een tussenstop die we maakten richting Margaret River. En eerlijk, online zag ik hele mooie stranden in deze buurt. Maar wanneer het slecht weer is, kan je hier geen dagen spenderen. Op dus naar Margaret River, waar het helaas ook niet al te best weer was. Al werd het wel iets warmer en af en toe ook zonniger.

Het volgende berichtje zal nog met enkele grijs getinte foto’s zijn maar daarna is het echt weer volop zon en prachtige blauwe zee. Dat beloof ik jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.