Kings Park PerthEen kort berichtje van aan de andere kant van de wereld, met ondertussen 8 uur tijdsverschil. Want we zijn gearriveerd in Sydney. We lieten West-Australië dus definitief achter ons. ‘t Is te zeggen: voor nu dan toch… Waarvan ik in oorsprong dacht maar één keer naar dit land op reis te komen, heb ik daar nu al geheel andere ideeën over. Vandaag slechts een kort berichtje over Perth en geen ellenlange verhalen. 

Perth is de grootste stad van West-Australië en bijna alle inwoners van dit landsdeel wonen daar. Alles is er best duur en dat komt door de mijnindustrie. Al vertelde mijn vriendin dat het tegenwoordig wat minder gaat, mensen hun jobs verliezen en mijnen sluiten. Dat zal zeker en vast nog invloed hebben op het leven daar. Wist je trouwens dat Australiërs zo goed als alles op krediet kopen? Vandaar dat bijna iedereen een boot op zijn oprit heeft staan, haha!

Kings Park Perth

We trokken heel even het centrum van Perth in, maar eerlijk is eerlijk, daar is niet veel te zoeken. Op dat vlak heeft Europa toch wel wat meer te bieden. Wat dan wel weer de moeite was, is Kings Park en de botanische tuin. Kings Park is een gigantisch groot park waar je heerlijk kan wandelen en vertoeven. De kindjes kunnen er ook volop plezier beleven, dankzij de speelpleinen. Ben je dus in de buurt, ga dan zeker even langs. Geniet ook van de uitzichten die je krijgt over de stad, want die zijn dan wel weer mooi.

Kings Park Perth Kings Park Perth

Wat ik verder in Perth nog leuk vond, is het vele water. Maar op zich is dat dan weer niet zo uniek gezien we zo goed als elke dag hier al getrakteerd werden op waterpracht. Over die waterpracht later alvast nog wat meer! Misschien nemen we ooit meer tijd om Perth eens van wat dichter bij te bekijken. Maar wie helemaal tot hier komt gevlogen kan volgens mij zijn tijd beter besteden aan alle natuurpracht, al is dat slechts mijn bescheiden mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.