New South WalesIn het vorige blogbericht over Australië kon je al één van onze belevenissen ontdekken aan die andere kant van Australië. Aan de oostkust, de kant die het meeste toeristen trekt. Toen wij eraan kwamen hadden we nog geen idee wat we daar wilden doen. Het weer bepaalde echter onze reisplannen. We moesten al extreem ver rijden om zekerheid te hebben qua weer. Maar omdat we al heel wat afstand aflegden in West-Australië, besloten we om eens anders dan anders te doen. We bleven in de regio van New South Wales (Central Coast). Vooral geliefd door mensen uit de grote stad Sydney, minder een trekpleister voor buitenlandse toeristen. Maar geloof ons, het is echt de moeite om te stoppen. In dit bericht toon ik jullie enkele hoogtepunten van onze tijd daar. En ik excuseer mij nu al voor de hoeveelheid foto’s. #sorrynotsorry

Fingal Bay & Spit (Port Stephens)

New South Wales

Fingal Spit kan je terugvinden aan Fingal Bay. Dat maakt dan weer onderdeel uit van het Tomaree National Park. Want nationale parken, daar hebben ze er wel wat van in Australië. Wij bezochten Fingal Bay op een dag dat er oneer in de lucht ging. Geen spektakel van zon en licht maar de wolkenpracht in combinatie met de ruwe zee vonden we zelf geweldig om mee te maken. Fingal Spit is een onderdeel van de bay. Het verbindt het vastenland met een klein eilandje dat afhankelijk van de getijden wel of niet bereikbaar is. Wil je het eilandje bezoeken, check dan zeker even of je nog terug kan want voor je het weet is de doorgang terug helemaal overspoeld. Wij waren nog net op tijd om het te zien trouwens.

New South Wales New South Wales

Bouddi Coastal Walk

Fingal Bay & Spit (Port Stephens) 

Een ander prachtig nationaal park is het Bouddi National Park. Op Pinterest (de beste reisgids ever) ontdekte ik een prachtige wandeling en op een mooie zonnige dag trokken we richting dit park. De rotsformaties en de kleurenpracht erin zijn geweldig. We deden slechts een klein gedeelte van de wandeling omdat het met kleine kindjes ook nog haalbaar moet zijn. Maar ondanks onze korte wandeling werden we echt wel getrakteerd op pracht, heel veel pracht. Mogen we dan nu terug alsjeblieft?

Fingal Bay & Spit (Port Stephens) 

Wyrrabalong National Park

New South Wales

Wat kan je beter doen op een regenachtige dag dan wandelen in het bos? Juist ja, dat is wat ik gedacht moet hebben toen ze de watersluizen in Australië open draaiden. Dat wij geen getraind wandelaars zijn, zag je aan het soort schoeisel waarmee we de wandeling startten: teenslippers. Niet veel later liep ik op blote voeten, zweette ik mij te pletter in mijn regenjas maar genoot ik, samen met mijn gezin, van de verse geur van natgeregend bos. En als beloning een prachtig uitzicht en uiteindelijk een zon die toch nog kwam piepen…

New South Wales New South Wales

Macmasters Beach

New South Wales

Dit strand staat gekend als een van de beste stranden om te surfen. Voor ons betekent dat: grote golven. En dat staat dan weer gelijk aan heel veel waterplezier. Bijgevolg trokken we verschillende keren naar dit heerlijke strand. De eerste maal overtrok het en begon het te gieten. Maar terwijl we schuilden werden we wel getrakteerd op een prachtige regenboog. Even later zelfs op twee, maar die kon ik niet vastleggen op foto. Uren plezier hebben wij er beleefd al is de zee wel wild en moeten kinderen er begeleid worden door een volwassene.

New South Wales New South Wales

Toowoon Bay

New South Wales

Heerlijk om te wandelen, krabben te zoeken en te genieten van wat zo typisch Central Coast is. En vlakbij ligt het Toowoon Bay Holiday Park waar wij heel wat nachten verbleven. Ideaal dus!!!

New South Wales

Verder deden we nog heel wat mooie plaatjes en plekken aan, maar dat is gewoon teveel om allemaal op de blog neer te schrijven. Er volgt na deze blogpost nog één hoogtepunt en wie mij kent weet al wat dat zal zijn. Ook over Sydney breng ik nog kort een verhaal en daarna zit de terugblik op onze reis er helemaal op. Al heb ik nog wel wat verhalen klaar staan over het reizen zelf, het kamperen, het hoe en het wat. Ik ben het duidelijk nog niet beu, hopelijk jullie ook niet!?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie