Penguin IslandNa het Belgische weer in Margaret River, en de voorspellingen dat het daar toch niet echt topweer werd, trokken we terug richting Perth. Dit alles om daarna het noorden van West-Australië te gaan verkennen. Oorspronkelijk was dat eigenlijk niet het plan, maar ah met een camper ben je flexibel en ga en sta je waar jij dat wil. We maakten op weg naar alvast een stop in Rockingham om Penguin Island te bezoeken.

Penguin Island Penguin IslandPenguin Island is eigenlijk een piepklein eilandje waar geen mensen wonen. Je kan er kleine pinguïns in het wild vinden en verder word je er getrakteerd op een prachtig stukje natuur en een hoop pelikanen. Om er te komen neem je de Ferry. Het korte boottochtje alleen al vinden de kinderen geweldig, geloof mij maar.

Axelle was erg opgewonden om een pinguïn in het echt te zien. Om ze effectief in het wild te zien, moet je geluk hebben. Want de beestjes zijn verlegen en bij grote drukte verschuilen zij zich. Onze timing om het eiland te bezoeken was dus niet echt ideaal te noemen. Want wij bezochten het met het Paasweekend. Gelukkig is er op het eiland een Discovery centrum waar je een voedingssessies kan meemaken. Je krijgt er terwijl heel wat uitleg over de beestjes en vooral zijzelf stelen enorm de show.

Penguin Island

De korte wandeling die je op het eiland kan maken is trouwens een echte aanrader. Toen wij er waren was het rondom de pier heel druk, maar velen zagen de wandeling duidelijk niet zitten. (Het was die dag wel heel erg heet.) Daardoor was het uiteindelijk toch nog behoorlijk rustig om de rest van het kleine eilandje te verkennen. En oh wat is het enorm de moeite… daarvan getuigen onze foto’s! We zagen er trouwens onze eerste echte pelikanen. Sindsdien zijn het Baptiste zijn lievelingsvogels (en zagen we er nog tig veel.)

Penguin Island

Voor we Penguin Island bezochten, maakten we nog een stop in Mandurah. We spendeerden daar enkele uren op het strand en deden er verder niks. Al leek het ons wel een erg leuk stadje. Maar na al dat slechte weer hadden wij gewoon nood aan een dagje zonnekloppen, “poepeklets doen” in het water en putten graven in het zand.

Mandurah

Ondertussen vliegen we trouwens bijna naar de andere kant van Australië. Ik loop dus een beetje achter met bloggen. Alle verhalen komen online maar duidelijk met vertraging dus. ‘t Leven is hier gewoon te schoon om veel online te zijn! Dat begrijpen jullie zeker en vast wel. Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties