Shark Bay BoottochtTerwijl ik dit bericht schrijf, spenderen we onze laatste uren in Australië. Terugblikken kan dus eigenlijk al. Er waren vele hoogtepunten hier, maar ik vermoed dat mijn absolute nummer één de boottocht in Shark Bay moet geweest zijn. Die dag was meer dan perfect, het had een gouden randje. Zelden heb ik me dichter bij de natuur en mijn gezin gevoeld. In een vorig bericht lazen jullie al alles over Shark Bay maar omdat daar varen op zee zo geweldig was, spendeer ik er nog een apart berichtje aan. Vooral omdat ik vorige keer niet kon kiezen tussen de vele geweldige foto’s!

Wie ooit, net zoals ons, een geweldige boottocht wil maken op het water moet zeker en vast kiezen voor Wildsights. Het zijn erg toegewijde mannen die hun best doen om je zoveel mogelijk zeedieren te laten zien. Bovendien vaarden ze veel langer dan we geboekt hadden, gewoon omdat ze er zelf zoveel zin in hadden. Geweldig hé?!?

Shark Bay Boottocht

In Shark Bay ga je trouwens vooral op zoek naar dolfijnen en jawel, zeekoeien. Beiden zagen we tijdens onze boottrip meer dan een keer. Dat was geweldig genieten, want daarvoor ga je natuurlijk wel een beetje het water op. Verder zagen we heel wat haaien en schildpadden. Op een geven moment mochten we ook zwemmen maar we zaten nog niet goed en wel in het water (in feite zat nog niet iedereen erin) toen we er al weer uit moesten: haaien!

Gelukkig bleek het achteraf maar om een kleine tijgerhaai te gaan. Van ver dachten de zeemannen dat het een net iets gevaarlijker exemplaar was. Maar in West-Australië kom je best vaak haaien tegen. Regelmatig was er een haaienalarm en tijdens ons verblijf hier waren er enkele aanvallen op surfers. Maar uiteindelijk niet iets om je te laten van afschrikken hoor… Nog altijd meer auto-ongevallen dan haaienaanvallen, haha.

Verder laat ik gewoon de foto’s spreken… die zeggen meer dan duizend woorden!

Shark Bay Boottocht

En enkele uren later gingen we dezelfde boot op om te genieten van een prachtige zonsondergang!

Shark Bay Boottocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie