Shark BayNadat ik jullie in vorig blogbericht meenam richting Jurien Bay, is het deze keer tijd voor Shark Bay. Het is de andere parel uit onze vakantie waar we op een dag sowieso terug naar toe willen. Uiteindelijk spendeerden we daar een dag of vier van onze vakantie. Shark Bay is een baai gelegen op de meest westelijke punt van Australië. Je hebt er ongelooflijk veel prachtige plaatsen en in vele gevallen is het ook nog compleet verlaten.

Sowieso moet je er wat voor over hebben want Shark Bay bereik je niet in twee uren rijden. Alleen al van Hamelin pool, de eerste bezienswaardigheid in de regio, tot aan Denham is het een uur rijden. Snel de streek even verkennen lukt dus niet. Er valt veel te zien en in vele gevallen heb je een 4×4 nodig, vandaar dat wij nog eens terug willen. Bovendien zijn er ook heel wat eilanden, waaronder Dirk Hartogeiland, en ook die deden wij deze keer niet. Maar ook zonder 4×4 en eilanden krijg je natuurpracht te zien. In 1991 werd Shark Bay dan ook niet voor niks op de werelderfgoedlijst geplaatst. Daarom 7 x Shark Bay!

 1. Monkey Mia
  Monkey Mia ligt op een twintigtal minuten rijden van Denham. Op een camping en een restaurant na is het er verlaten. Wat je er dan wel te zoeken hebt. Eenvoudig antwoord: dolfijnen. Er is namelijk 99% kans dat je ze hier te zien krijgt. Toerisme zorgde er natuurlijk voor dat het niet meer geheel in vrije omstandigheden kan. Je moet entree betalen voor het “nationale park” en je zicht delen met tientallen anderen. Maar ok, het is het wel meer dan waard.
  Shark Bay Shark Bay Shark Bay
  Rangers organiseren er elke morgen 3 voedingsmomenten. Voedingsmomenten die afgebakend zijn waardoor het nog steeds wilde dolfijnen blijven. De dolfijnen komen er al tientallen jaren zelf hun eten zoeken. Tijdens onze reis door Australië vertelde een oudere man dat hij er 30 jaar gelden al ging vissen en het er krioelde van de dolfijnen. Maar toch zijn er dus voedingsmomenten. (Je moet iets doen zeker om de toeristen te trekken?) 3 keer per dag gaan enkele vrijwilligers het water in die telkens 3 mensen uitkiezen om een vis te geven aan een dolfijn. Axelle werd hiervoor uit gekozen waardoor we met het volledige gezin een dolfijn van heel dichtbij zagen. (En papa gaf uiteindelijk de vis want Axelle was plots doodsbenauwd.) Best bijzonder! Verder kan je er relaxen aan het strand en zoals op vele plaatsen in Australië pelikanen spotten.
  Shark Bay
 2. Boottocht
  Voor nog geen €200 dollar spendeerden wij heel wat uren van onze dag op een catamaran. In eerste instantie op zoek naar het wilde leven in de zee, later om te genieten van de zonsondergang. Het was een topervaring doorheen onze reis. Ben je in deze regio, aarzel dan niet en regel een boottochtje! Het is zo de moeite waard…
  Shark Bay
 3. Little Lagoon
  Little Lagoon kom je tegen wanneer je terug rijdt van Monkey Mia richting Denham. Het moet één van mijn favoriete plaatsen van de gehele reis zijn. Wij spendeerden er zelfs twee middagen. De kleuren van het water zijn bijzonder mooi en het water is er niet diep. Ideaal dus als je met kindjes op pad bent en zij even willen spelen in het water. Verder kan je er mooi wandelen en er zijn ook plaatsen voorzien waar je kan picknicken en/of barbecuen. Ok, dat laatste is niet zo heel bijzonder want dat kan je bijna overal in Australië, haha.
  Shark Bay
 4. Hamelin Pool
  Een wonder der natuur, dat moeten de “stromatolieten” zijn die je kan bewonderen in Hamelin Pool. Het is meer dan de moeite waard om er even een stop te maken. Doe het op weg naar of op terugweg maar ga er sowieso wel even kijken. Leer er alles over het ontstaan van deze “levende fossielen”. Ze representeren het leven van 3500 miljoen jaren terug en dat is echt meer dan bijzonder.
 5. Shell Beach
  Shell Beach is niet dadelijk het strand waar je zandkastelen bouwt, integendeel. Er is geen beetje zand te bespeuren en dat heeft alles te maken met de vele schelpen die er liggen. En als ik zeg veel dan zijn het er ook echt veel. Over een afstand van 60 km wordt een parelwit strand gevormd door vele en vele schelpen. Op sommige plaatsen zelfs tot 10 meter diep. Een must see als je in de regio bent. Opgelet: zwemmen in zee betekent je in nog zouter water dan anders begeven.
 6. Eagle Buff
  Vanop een cliff word je getrakteerd op een geweldig uitzicht. En daar zeg je echt geen neen tegen… Wij waren er ‘s morgens vroeg toen er een hevige wind stond en het frisjes was. Vergeet dus niet een truitje mee te nemen, anders bevries je zoals wij deden, haha.
 7. Uitzichten
  Overal in de regio heb je prachtige uitzichten waar je even kan stoppen om een foto te nemen, op adem te komen en te genieten. Aarzel niet en stop gewoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties