VacansoleilMeestal ben ik sneller met mijn reisverslagen, maar door de Belgische hitte en de vakantie met drie kinderen thuis, blog ik nu pas over ons weekje Frankrijk dat precies alweer eeuwen achter ons ligt. Eind juni trokken wij namelijk een weekje richting Châteauneuf-sur-Isère, een dorpje zo een 100 km onder Lyon. Na Australië was deze korte trip meer dan welgekomen, want de reisheimwee was na onze grote reis enorm groot.

In Australië kampeerden wij voor de eerste keer en dit luxepaardje vond dat eigenlijk reuzengoed meevallen. Kamperen is een geheel andere manier van reizen maar je lijkt toch meer verbonden te zijn met de natuur en daardoor alleen al is het een enorme aanrader. Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen, maar kijk, mensen veranderen…

Vacansoleil Vacansoleil Vacansoleil

We trokken in Frankrijk dus naar een stacaravan van Vacansoleil. En eerlijk? Een stacaravan dat kan je eigenlijk niet meer vergelijken met kamperen he? Alles wat een mens mogelijks nodig kan hebben is er namelijk. Elektriciteit, water, airco, een keuken met alles erop en eraan, een badkamer met douche en drie slaapkamers. Als je dan ook nog eens weet dat wij het perfecte reisweer hadden en zo goed als continu buiten leefden op ons terras, dan weet je dat we ondanks de term kamperen eigenlijk een luxevakantie hadden. Want zo voelde het echt wel aan daar.

Vacansoleil Vacansoleil Vacansoleil

Daar is camping Le Soleil Fruité en die koos ik bewust uit omwille van de kindvriendelijkheid. Het is een kleinschalige kamping die zich vooral focust op jonge gezinnen. Oudere kinderen zullen zich er misschien al vervelen maar voor onze kroost konden we eigenlijk niet beter zitten. Grootste pluspunt voor hen waren de voorziene trampolines en springkastelen en het zwemparadijs.

Vacansoleil Vacansoleil Vacansoleil

Niet alleen voor hen was dat een paradijs, maar ook voor ons. Simpelweg omdat we niet hoefden te stressen over mogelijk verdrinkingsgevaar. Het kinderbad is namelijk niet diep waardoor ze veilig in je buurt kunnen spelen in het water. Je moet ze natuurlijk altijd in het oog houden, maar je snapt wat ik bedoel he? Doordat het weer subliem was hebben we ook heel wat uren aan dat zwembad gesleten. Deze vakantie stond voor ons dan ook in teken van rusten en bekomen.

Vacansoleil

Daar waar we op reis meestal behoorlijk actief zijn en heel veel bezoeken, kozen we er deze keer bewust voor om slechts enkele activiteiten te ondernemen en verder vooral te genieten. Aan het zwembad dus en/of aan de bar terwijl de kindjes zichzelf op de trampolines en springkastelen uitleefden. Bijna elke dag gingen we ook met z’n allen voor een middagdutje en met regelmaat gingen we eten in het restaurant op de camping. Zalig niks doen, zalig ver weg van iedereen en vooral heel veel rust. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Vacansoleil Vacansoleil

Wij namen ons badje van Stokke mee en vaak speelden de kindjes ook op ons terras in dat badje. Want het was zo een mooi weer dat we ‘s avonds laat ook nog gewoon buiten konden zitten. Ons voornemen om er fietsen te huren lieten we trouwens varen. Te warm en te vermoeiend voor mij. Maar dat kan daar dus ook…

Vacansoleil Vacansoleil

Ik zou dus zo terugkeren als het kon. Soms hoef je niet al te ver weg gaan om het gevoel te hebben dat je dat toch helemaal van de wereld weg was…

 

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Vacansoleil. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties