Running Girl

Do what you love, één van mijn voornemens dit jaar. Geen sinecure, werkelijk, want door al dat gerush van de laatste jaren is het niet evident om op een trager tempo te gaan leven. En, stilstaan bij datgene wat je echt goed vindt, tjah, dat is echt niet makkelijk. Maar allé, één van die dingen is lopen.
Een sportmens ben ik nooit geweest. Al van kleins af wil mijn lijf niet mee. Een gebroken knie als je geboren wordt, dat is namelijk gene cadeau. Groepsporten, daar heb ik me nog wel aan gewaagd maar dat is het niet: sociaal zijn en sporten tegelijk: neen, dank u! Zwemmen, dat vond ik altijd tof, maar ik beken: de tijd om naar het zwembad te trekken, je om te kleden, te zwemmen, je te douchen, aan te kleden en huiswaarts te rijden, daar kom ik zot van. Perfect om ‘ne keer op ne weg te doen‘, gelijk ze zeggen maar wekelijks: neen, dank u!


Moest ge aan het begin van dit bericht nog twijfelen over dat sportmensgedoe, ik ben het dus echt niet. Om het helmaal duidelijk te maken: als ik op mijn werk bewegingstherapie moet vervangen, dan doe ik er alles aan zodat ik er toch onderuit kan. Tenzij ik mag toekijken. *schaterlach*

Maar er is één sport die perfect is voor me: lopen! Het is heerlijk eenvoudig: je trekt je loopoutfit aan, trekt de deur dicht en weg ben je. Als je klaar bent, sta je gewoon terug aan je voordeur. Geen tijdverlies en vooral ook een eenzame sport. Niemand heb je er voor nodig! Mij zal je dan ook niet snel in een loopgroepje tegen komen… Alleen al het idee vind ik een ware gruwel!

Maar allé, dat lopen dat lag al eventjes stil. Mijn enkelbreuk was daarin de grootste spelbreker. Lang bestond er twijfel of lopen überhaupt nog wel zou lukken. Maar na doktersbezoek-kweet-niet-hoeveel kreeg ik positief nieuws. De startmoment was niet ideaal gezien Baptiste-man in mijn buik zat.

Maar nu, 2016, niet zwanger zijnde en vol van goede voornemens, ben ik eraan begonnen. Eerst nog met een beetje tegenzin! Werkelijk, start to run, dat is mottig, irritant en niet leuk. Wandelen en lopen en ondertussen half dood zijn, niet mijn manier van plezier hebben. Maar ge doet dat, omdat ge weet wat erna komt… Ik tel de loopdagen dus af tot ik een half uur aan een stuk kan lopen, de vijf kilometer haal en terug kan opbouwen naar meer!

 Dan is het soms ook afzien maar op een leuke manier. En dan staart niet iedereen je aan met de bedenkelijk blik: ‘Waarom adem jij als een gek terwijl je hier gewoon een rondje wandelt?’ Nu alleen nog duimen dat de enkel geen roet in het eten gooit. Duimen jullie mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 reacties

 1. veel succes. En dat je het ook na de start2run mag blijven volhouden … maar als je nu in dit weer al de moed hebt om te starten ben je al héél goed bezig vind ik.
  Ik zou toch nog eens nadenken over dat loopclubje. Ik zit in een loopclubje en ik loop maar 1 keer per week of zo mee, maar het is wel super voor de loopmotivatie, en gezellig ook. 10km in groep gaat bij mij toch sneller voorbij (alhoewel ik alleen sneller loop) dan op mijn eentje.

  1. ik ben echt niet aangenaam als ik sport, dan wil ik alleen zijn 🙂 en ik vind samen lopen mottig want je hebt een verschillend tempo, wat ik wel leuk vind is op een looppiste gaan lopen of aan de watersportbaan ofzo en competitie voeren met een onbekende loper 😉 maar neen in groep, ik pas 🙂

 2. blij te horen dat je terug van start kan gaan…en ja dat doet deugd als je de 5 kilometer in 1 keer kan lopen.
  als je er bent moeten we eens samen gaan lopen
  succes en hou vol (tenzij de enkel niet mee wil natuurlijk!)
  liefs

 3. Ik herken dat, lekker alleen. Ik heb toch geen adem om te praten :p Dus: goed zo! Ik zit net op de bank in mijn renkleding, de spits is er weer af. Na een paar maanden weer eens gerend, hopelijk nu weer vaker, volhouden is moeilijk 🙁

 4. Gho zeg, hoe courageus is dat. Ik wil er eigenlijk ook opnieuw aan beginnen, maar in dit mottig weer ontbreekt de moed mij volledig. Ik hoop dat ik binnen een paar maanden in jouw voetsporen kan treden 🙂

 5. Ik liep ook graag alleen en hoezee voor Start2Run want tot 2 jaar geleden haatte ik lopen (trauma's op de middelbare school).
  Toen werd ik zwanger, was ontzettend moe in het begin, het werd herfst en winter, dus ik stopte abrupt op het punt dat ik stilletjesaan km begon op te bouwen. Dochterlief is nu 1.5 jaar oud en begint stilaan vaker goede nachten te krijgen (hout vasthouden) en ik krijg dus eindelijk mijn energieniveau terug wat op peil. Nu nog een beetje beter en warmer weer (chapeau, dat ge met dit weer terug start!!) en ik hoop er ook weer mee te starten.

 6. I am a running girl too ! Ik blijf echter rond de 7km hangen. Mijn doel voor 2016 is 10 à 15 km kunnen lopen. En mijn ultieme droom op sportgebied is ooit eens de ten miles of 20km van Brussel te lopen. Ik loop ook alleen, zalig wanneer het mij uit komt.

 7. Alleen lopen doe ik net niet graag. Met mijn ventje daarentegen meestal wel, alleen niet in dit seizoen als het donker is voor we tijd hebben. Maar dit weekend lopen we nog eens, beloofd! Oh ik zie er trouwens als een tomaat uit na 5 minuten dus ook geen zicht. Ik vind de 5 km stadslopen wel tof als motivatie

 8. ik heb een keer of drie de start to run afgewerkt en dan gestopt… precies of ik geen doel meer had, ik geen zin meer had
  Maar chapeau dat je ermee terug mee begonnen bent, zeker in dit weer 😮

 9. Oh dat samen sporten is ook niet voor mij. Ik vind lopen ook zo'n geweldige therapie. Verstand op nul of alles eens op een rijtje zetten. Ik zou eens je de 5 km haalt niet te snel opbouwen naar meer, met je blessures in gedachten. Er is niets zo frustrerend als willen lopen en niet kunnen omwille van blessures.

  1. Ik gebruik runkeeper (de gratis versie) en je vindt makkelijk een pdfschema op internet omtrent start to run! Ik kijk dus gewoon even wat ik moet lopen voor ik vertrek. Makkelijk te onthouden hoor, ze was het vandaag altijd 2 minuten stappen tussen het lopen in en blokjes lopen van 2 min, 4 min, 5 min, 6 min en 7 min 🙂

 10. Goh, wat ben ik jaloers op je energie en enthousiasme! Ooit begon ik eens met start to run, maar gaf al snel op. Een half uur haalde ik nog nooit, terwijl het er zo heerlijk uitziet om echt te kunnen gaan lopen! Wat is jouw gouden tip om door te zetten?