see you at six Afgelopen weekend dompelde ik mijzelf terug helemaal onder in de wondere wereld van het naaien. Van vrijdagavond tot deze ochtend zat ik heel wat uurtjes achter de naaimachine en rolden er uiteindelijk 15 stuks vanonder mijn machine. Dat ik dat niet thuis deed, dat klinkt behoorlijk logisch. Ik was namelijk dit weekend, kinderloos, in Westmalle, op naaiweekend, met een hele bende naai-vriendinnen. En yup, we gingen er allemaal zwaar voor! Ik vermoed dat u de komende dagen daarvan nog wel resultaten zal zien passeren op blogs en Instagram.

Ik koos voor simpele projecten. Nu ik amper nog tijd heb om te naaien, viel mij op hoe leeg de kasten van mijn kids zijn geworden. Zeker nu ik grote schoonmaak hield, met 2ND HAND(MADE) in het achterhoofd. Dus ja, geen ingewikkelde projecten, niet te veel nadenken maar gewoon gaan en met een nieuwe garderobe naar huis komen. Fantastisch vind ik dat.

Het zal u niet verbazen dat ik inspiratie haalde bij de nieuwe collectie van See You At Six en ik een populair stofje gebruikte. En omdat ik van twinning houd, ging ik meteen aan de slag voor zowel Axelle en Baptiste.

see you at six

Axelle kreeg een Fons-en-Sien-truitje. Maar als jullie dit patroon kennen, zien jullie dadelijk dat ik een compleet verkeerde maat koos. 104 bezorgt hier eerder een souspull-effect dan een loszittend truitje. De komende weken kan ze dit nog wel aan maar er zal snel een nieuw truitje moeten komen. Best jammer, maar gelukkig kocht ik twee meter van deze stof. En sweaters, dat zit gelukkig snel in elkaar! Ik combineerde met een stofje uit de vorige collectie van See You At Six. Een eenvoudige rimpelrokje, meer moet dat niet zijn.

En dan is er nog Baptiste. Want, ik naaide vooral voor Axelle, Céleste en mezelf. Gisterenavond 22 uur ging ik toch nog aan de slag voor mijn kleine mannetje. Een eenvoudige sweater en de mini hudson pant. Voor deze laatste gebruikte ik trouwens een effen tricot van Nosh. En ik kan het je verzekeren, ze is ultra-zacht, een zaligheid om te verwerken en ze valt heel erg mooi! Voor mij wederom een win win combinatie.

Wat ik nog allemaal naaide, toon ik de komende weken hier en op Instagram. Even alleen maar bezig zijn met mijn ultieme hobby deed me bijzonder veel deugd. Op naar een volgend weekendje?

Ik had het trouwens bijzonder fijn gevonden als ik u mega mooie foto’s van broer en zus samen kon tonen. Maar zij beslisten daar anders over…

Stoffen truien: Maple Seeds – See You At Six 
Stof Rokje: Grill – See You At Six
Mini Hudson Pant: Jersey Olive – Nosh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 reacties

  1. Zo leuk om terug een typische liesellove-naaipost te lezen hier! Ik heb die wat gemist ?. Die struggle om 2 kids samen op de foto te krijgen, zoooo herkenbaar! ? en dat het truitje voor Axelle wat spant, had ik inderdaad gezien (ook herkenbaar, te kleine maten knippen voor je als kool-groeiende kroost). Maar wat geeft dat? En die trui kan zeker nog dienen voor de jongere brussen… Knap gedaan hoor!

  2. Zo fijn om nog eens een naai-gerelateerde post op je blog te zien verschijnen ?. Leuk om te horen dat je genoten hebt van het naaiweekend. Ik tel af naar mijn eerste editie. Spannend…

  3. Wat een productie! Dat stofje van SYAS ligt hier ook maar ik kan maar niet beslissen voor wie ben de 2 ik iets ga maken. Ik kocht immers maar 75 CM want naaien gebeurt hier niet zo vaak meer dus kocht ik een bescheiden hoeveelheid in ? foto’s van jouw beide maken het er niet makkelijker op om te beslissen ?

  4. oooh wat leuk om terug een liesellove naaisel te zien en dan nog in mijn favoriete SYAS stofje!
    vraagje, welke maat heeft axelle gewoonlijk? Ik zou het truitje als geschenkje willen maken voor iemand die normaal 104 heeft maar weet dus niet zo goed welke maat ik nu moet kiezen, misschien voor de zekerheid wat groter gaan? Ze groeien toch denk ik ;-)