Sinterklaas Sint Cadeau
·

Hij komt, hij komt…

Sinterklaas, een geweldig kinderfeest waar we elk jaar ten huize Liesellove enorm in meeleven. Nu Axelle in het eerste leerjaar zit besef ik dat misschien bij haar binnenkort de magie rond de Sint verdwijnt. Dus dit jaar gaan we extra genieten. Zo heb ik op Instagram met sommige volgers af en toe uitgebreide gesprekken over het leven. En één van hen had het over een Sinterklaasbrunch voor haar oudere kinderen. Een traditie die ze ooit gestart is en het bracht me op ideeën. Het lijkt me geweldig om Sinterklaas te blijven vieren en ook met een dergelijke traditie te starten. Vandaag kocht ik alvast de nodige tafelversiering en ik denk nog na over een menu. De start van pakken herinneringen dus!

Doorheen het jaar bereid ik op een manier ook al het hele Sint – gebeuren voor want wanneer ik de mogelijkheid zie investeer ik reeds in speelgoed en zet ik het opzij. Dat is niet zonder risico want je weet nooit dat ze iets helemaal anders op hun brief kleven. Maar toen enkele weken terug de eerste Sint – brieven gemaakt werden, kon ik opgelucht adem halen. Genoeg keuze, wat dit jaar knippen ze precies bijna alles uit, maar daardoor gelukkig ook veel uit de voorraad.

Dat klinkt misschien een beetje gek maar zo spreid je de aankoopkosten. Bovendien krijg ik soms wel eens speelgoed en ik wil uit principe dit niet zomaar allemaal geven aan de kindjes. Maar ze moesten eens weten dat er hier overal in huis spulletjes verstopt zijn! Ik geef je alvast enige inspiratie van wat er hier al in huis is of wat eventueel nog in huis zal komen.

VTech Grill & Leer Barbecue staat bij Céleste (2 jaar) op de brief en staat hier ondertussen op zij. Céleste houdt ervan moedertje te spelen en is altijd in de weer in haar keukentje. Een Barbecue-set is dus de perfecte aanvulling op al haar keukenspullen. De Vtech Theeset was hier ook al zo een succes Ik kan niet wachten om haar gezichtje te zien! De kans dat er ook nog iets voor haar gezinnetje meekomt is trouwens niet klein…

Baptiste (4 jaar) krijgt een nieuwe kamer. Tot nu toe sliep hij samen met Axelle maar een eigen kamer zal hem goed doen tussen al dat vrouwelijk geweld. Al jaar en dag is hij altijd in de weer met voertuigen. We spreken dan ook over een autokamer! Véél nieuwe auto’s moet hij echter niet meer krijgen want ondertussen kunnen we zelf winkel houden. Daarom kocht ik tijden gelden al het Calafant Calaship aan! Het schip heeft dan wel geen wielen maar het lijkt me een ideaal cadeau om van zijn kamer een speelparadijs te maken. En allicht zal er hier of daar nog wel iets op vier wielen langs de schoorsteen binnen komen.

Axelle (6 jaar) danst, elke dag! Hoe meer, hoe liever! Haar eigen muziekinstallatie, daar droomt ze al lang van. Niet dat ze nu een echte installatie krijgt, maar ik kocht wel een kartonnen beatbox! Kwestie om ook haar kamertje wat persoonlijker te maken. Want ze droomt nu al even van een eigen plekje in huis… de Sint zal het dus mee helpen waar maken! Onlangs vond je van kartonnen beatboxen trouwens bij Hema! Verder droomt ze ook van een actioncam (hoe zou dat toch komen?!?) dus misschien investeren we nog in eentje van Vtech!

Estelle (1 jaar) heeft nog geen flauw benul van het gebeuren maar ook voor haar zal de Sint een cadeautje meebrengen. Van Vtech kregen wij de Vtech Verhaaltjes Verteller en dus ideaal voor haar! Naast de verhaaltjesfunctie is er vooral ook een lichtfunctie die figuurtjes schijnt op het plafond. Al onze kindjes hebben hun eigen lichtje met eigen muziekje. Dus bij deze is het cirkeltje rond!

Trouwens, meestal geven we ook iets dat voor hen allemaal is. Dit jaar zijn het Kapla blokjes, een cadeau waar groot en klein nog lang mee kunnen spelen en allicht enkele boekjes. En ik weet, we zijn royaal wat betreft cadeautjes! Sowieso verdelen we de cadeautjes zodat ze ook bij de grootouders langs kunnen gaan. Maar verder ruimen we voor Sinterklaas altijd de speelgoedkasten op.

De oudsten weten ondertussen dat ze dan spulletjes moeten afstaan aan kindjes die niet zoveel speelgoed als hen hebben. Tot nu toe bezorgde ik ze altijd via via aan mensen die het konden gebruiken maar dit jaar ben ik op zoek naar een goed doel. Weet je dus iets zijn in de buurt van Gent die zich hiervoor inzet, laat het me dan even weten! Enneuh, wie ideeën heeft voor een gezellige Sinterklaasbrunch (receptjes, versiering, spelletjes om te spelen, …), laat ook maar even van je horen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.