skiën in de lente

Hoera, vanaf vandaag wordt er op de Liesellove-blog een beetje papa-plaats gemaakt. Het tempo van papa-posten zal wel stukken lager ligger dan wat mama Lies doet, maar het wordt tijd dat ik, papalief, ook af en toe eens op de voorgrond treedt. Verwacht u aan enkele typische papa-diy’s, uitstappen en misschien héél af en toe aan een persoonlijke toets. Hoe persoonlijk dat wordt, dat zien we dan nog wel. De spits bijt ik af met een tip om deze maand nog snel wat sneeuw mee te pikken en te gaan skiën. In ons gezin een activiteit die heel erg zwaar onder de papa-noemer valt.

Want, laten we eerlijk zijn: Lies is niet bepaald een sneeuwmens. Tot nu toe kreeg ik haar nog nooit op de latten, al blijf ik daar op hopen. Zij is eerder blij dat onze Belgische winters behoorlijk sneeuwvrij blijven, al vindt ze tegenwoordig wel dat de kinderen het fenomeen sneeuw echt  moeten leren kennen. (En dus niet die paar zielige plukjes sneeuw die we de laatste jaren in onze tuin zagen verschijnen.) Ikzelf ben wel fan, al verkies ik daarvoor ook liever andere oorden dan hier in Gent. Want, in Gent zie ik mezelf nog niet te snel skiën en het is net dat, die sneeuw zo tof maakt.

In mijn geval zal ik dit voorjaar helaas geen sneeuw meer zien. (Tenzij de Belgische weergoden daar plots nog anders zouden over beslissen.) U weet vast wel dat vrouwlief er alle momenten een klein monstertje, euhm… excuseer mij: baby’tje moet uitpersen. Nu nog ergens op de skilatten gaan staan, is dus geen goed idee. Ze doet me wat… Maar toen we gecontacteerd werden omtrent lenteskiën, besliste ik dat dit de uitgelezen kans is om op veilige manier een eerste blogpost online te plaatsen. Koudwatervrees, weet u wel…

skiën in de lente

Lenteskiën is ideaal als familievakantie: een stralende zon, een prachtige witte piste en een rustig verblijf voor een zacht prijsje. Je kunt tot eind april nog héél goed skiën in de Franse bergen en er zijn genoeg activiteiten voor de kinderen. Door alle inspanning zijn de kinderen ’s avonds knock-out (en dat kan een ouder al eens gebruiken) en de Franse skigebieden zijn ideaal te bereiken met de auto. Bovendien heb je geen last van urenlange files en bijgevolg dus ook niet van schreeuwende kinderen achterin. Twijfel je nog waarom jij met je gezin in de Franse bergen moet zijn deze lente? Lees dan even deze vijf redenen waarom je dit voorjaar beter toch nog even je skilatten aantrekt!

Een stralende zon

Gedaan met extreme koude en weg met die extra trui. Wanneer je in de lente gaat skiën zorgt de zon voor een heel aangename temperatuur. Soms kan je zelfs gewoon in T-shirt de berg af. Ideaal, toch? Zo combineer je de activiteiten van een skivakantie met het zonnetje van een strandvakantie, terwijl je heerlijk actief bezig bent met je gezin. Geen gezeur, verveling of onderlinge ruzies, want iedereen concentreert zich op de wintersport! Voeg dus maar een bus zonnecrème toe aan je bagagelijst, want die heb je zeker nodig.

Heb je net zoals ik geen skiënde vrouw? Wedden dat je haar wel kan overtuigen om mee te gaan als je spreekt over een eerste kleurtje opdoen?

Welverdiende rust aan voordelige prijzen, ook voor beginners!

Gedaan met de lange wachtrijen en de hoge prijzen: skiën in de lente is rustiger en goedkoper. Doordat de meeste mensen in februari gaan skiën, heb je meer keuze op het vlak van accommodaties. Klinkt goed, toch? Tijdens het skiën ga je gewoon rustig de berg af met minder kans op vervelende botsingen en geniet je volop van je vakantie. Ben je een beginner of zitten er beginners in je gezin? Dan is een eerste ervaring met de sneeuw in de lente ideaal! Perfect om je kleintjes de eerste stappen in de sneeuw te laten zetten.

Glij eens van de piste

Buiten skiën kan je ook een heleboel andere activiteiten met je familie doen! Wissel de ski’s bijvoorbeeld eens in voor een slee: schatergelach en plezier verzekerd! Ben je wat meer ervaren op de latten? Probeer dan eens een snowboard: dé ultieme test voor je evenwicht. In de Franse skigebieden zijn er genoeg alternatieven om de ski’s even in te wisselen!

skiën in de lente

Ervaar de unieke natuur

Uiteraard is niet iedereen even hard op zoek naar een adrenalinekick. Geniet je liever van de prachtige natuur op een rustige manier? Trek dan je beste sneeuwschoenen aan een maak een wandeling langs de frisgeurende dennenbomen en probeer zoveel mogelijk bergdieren te spotten! Wie dus denkt dat je enkel in een skigebied terecht kan om te skiën is mis. Dat heeft Lies ondertussen ook door.

Laat je voorttrekken door honden of paarden

Vragen je kinderen al langer om een hond? Dan is een hondensledetocht het ultieme compromis. Of je nu gewoon een leuke rit wil of echt de knepen van het vak wil leren: deze tocht belooft plezier voor het hele gezin! Toch meer een paardenliefhebber? Laat je dan voorttrekken door een paardenslee in het skidomein.

Ik ben ondertussen helemaal overtuigd en zelfs Lies staat positief tegenover dit verhaal. Volgend jaar maak ik dus een goeie kans om haar eindelijk eens mee te krijgen richting de sneeuw. Twijfel jij nog of zoek je nog extra informatie? Bekijk dan even de website van France Montagnes. Daar vind je alle nodige info over de skigebieden in Frankrijk. Graag nog meer inspiratie? Bezoek dan de site france.fr en laat je verleiden om het voorjaar op de pistes door te brengen. Avontuur, ontspanning én unieke verhalen verzekerd!

En bij deze is mijn vuurdoop gemaakt. Benieuwd hoe het daar bij jullie zit. Houden jullie van skiën? Is er ook verdeeldheid in het gezin of trekken jullie allemaal graag richting de bergen? En welke activiteiten vallen bij jullie onder de papa-noemer? Of zit daar geen verschil in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

  1. Super! Ik vraag dat ook al lang aan mijn man. Maar ik heb de indruk dat hij doet alsof hij het vergeet.

    Leuke blog trouwens. Ik ben ook helemaal geen sneeuwmens. Waarom mensen in de winter naar plaatsen trekken waar het nog kouder is, is mij een raadsel. En waarom zou je naar de sneeuw gaan, net als het hier beter weer begint te worden? :-)

    Tegen dat Mona kan leren skiën herbekijk ik het nog wel eens