Holy guacamoly, een paar dagen in een cabin in de natuur verblijven heeft echt een impact op een mens. Het brengt je terug naar de essentie van het leven en doet je nadenken over wat belangrijk is. Ik bezocht onlangs met een vriendin zo een cabin. Meer bepaald die van Slow Cabins, wat we deden om te onthaasten. ‘t Was precies wat we nodig hadden. Beiden mama van vier kids inclusief ‘t runnen van ons eigen bedrijf, dus het werd hoog tijd om even tot rust te komen.

Back to cabin basics

Eerlijk gezegd, als je mij een paar jaar geleden had verteld dat ik vrijwillig een paar dagen zonder elektriciteit en stromend water zou doorbrengen, zou ik je voor gek hebben verklaard. Gelukkig begrijpen ze bij Slow Cabins echt wat je nodig hebt en loopt het niet zo een vaart dat je helemaal geen luxe hebt, integendeel. De cabins van Slow Cabins bevinden zich midden in de natuur en zijn volledig zelfvoorzienend. Hoe zot cool is dat?!? Daar hoort beperkt elektriciteit en water bij, maar je moet echt nadenken over je verbruik anders zit je aan het einde van de dag in het donker. Alle producten die er gebruikt worden zijn biologisch afbreekbaar zodat de natuur niet afziet van je aanwezigheid. Het droogtoilet was wel even wennen, maar in the end ben je dat ook weer snel gewoon.

Uniek overnachten met Slow Cabins, maar waar dan?

Vooraf heb je trouwens geen idee waar je zal belanden. Yup, je hoort het goed. Je reserveert een cabin op de website van Slow Cabins maar pas 2 weken voor afreis krijg je te horen waar je precies zal verblijven. Het enige waarop je kan vertrouwen is dat je ergens middenin de natuur belandt en dat de locatie op maximum 2 uurtjes van de grote steden rijden ligt. De cabins bevinden zich in het Hageland, Haspengouw, Antwerpen – Noorderkempen, de Vlaamse Ardennen, de Groene Gordel en in het Pajottenland.

Slow Movement: ode aan de tijd

Slow movement brengt ode aan de tijd, de diepgang en de verbinding. Niet voor niets vertrekt Slow Cabins vanuit deze visie en speelt het in op traagheid en onthaasten als remedie tegen onze hectische maatschappij. Je geniet dankzij dit concept intenser van de tijd, het gezelschap en de omgeving. Wees voorbereid op een versnelling of twee lager schakelen, natuur te be-leven en een immens gevoel van dankbaarheid te ervaren.

Slow Cabins: onze beleving

Twee babbelende vrouwen en een verkeerd advies van de gps

De omgeving waarin de cabins van Slow Cabins liggen zijn fantastisch. In de buurt van onze stek wandelden we kort en genoten we van de prachtige natuur. Super grappige anekdote: voordat we aankwamen, reden we ons vast in een veld. Twee babbelende vrouwen en een verkeerd advies van de GPS en je krijgt een hilarische situatie, haha. Ik was vooral erg blij dat ik niet de chauffeur was waardoor ik dit alles best grappig vond. Aan mij heb je dus niet veel als je in de pinarie zit behalve als je tranen met tuiten wil huilen van het lachen. “Sorry my friend!” Dat vastrijden paste trouwens wel bij het avontuurlijke gevoel van de trip. ‘Bijna alsof we op een mini-ontdekkingsreis gingen.

Bij aankomst in de cabin voelden we direct de rust over ons heen komen. We besloten vooraf ons eigen eten mee te nemen. Ons oog viel direct op het houtvuur buiten en dat moesten we sowieso uittestten. En jawel, wat een geweldige top ervaring! We grilden groentjes en brood en vulden dat aan met lekkere dips en een heerlijk non-alcoholisch drankje. En dat allemaal met zicht op een prachtige ondergaande zon over de velden. Geloof me als ik zeg dat je daar stil en intens gelukkig van wordt.

Instant vertraging

Ik kan je trouwens verzekeren dat van zodra je aankomt bij Slow Cabins, je ritme vertraagt. Dat resulteert in erg weinig doen maar desondanks verveel jij je geen seconde. Elke ochtend zagen we bijvoorbeeld herten en vossen door het veld trippelen en ‘s avonds keken we naar de zonsondergang en de sterrenhemel. Wat een extreme zaligheid om op het ritme van de natuur te leven. Even geen internet, tv of andere afleidingen, zoals jengelende kinderen bijvoorbeeld. Je kan zelfs je telefoon in een box steken die elk signaal tegenhoudt, al ging dat voor ons een stap te ver. Maar desondanks hadden we onze smartphone amper in de hand. Je legt die vanzelf aan de kant. ‘t Verblijf bij Slow cabins voelde dan ook als een terugkeer naar de simpelere dingen in het leven. Dingen die we zo makkelijk over het hoofd zien. But yes, we love simpelheid!

Na twee heerlijke dagen vol rust, gezelligheid, lekker eten, veel slaap, buitenlucht en stilte om ons heen, keerden we opgeladen terug richting Gent. Ik mag voor ons beiden spreken als ik zeg dat we het concept van Slow Cabins warm aanbevelen. De cabins zijn perfect om even te onthaasten en te focussen op de essentie van het leven. Je stapt sowieso buiten met hernieuwde energie en een diep gevoel van dankbaarheid voor alles wat je in je leven hebt. En dat maakt de ervaring dubbel zo schoon en intens.

Uniek overnachten met wie je maar wil…

Zoals je ondertussen vast door hebt, bezocht ik de cabin met een vriendin. ‘t Is dus niet alleen een concept om alleen of samen met je partner te doen. De cabins zijn wel altijd voor twee personen dus een gezinsbezoekje is uitgesloten. Al heb je hier en daar wel locaties waar de cabins niet al te ver uit elkaar staan. Maar zeg nu zelf, er even helemaal uit zijn, dat kan toch kei hard deugd doen als ouder? Sowieso wordt dit een ervaring om nooit meer te vergeten. Over uniek overnachten gesproken…

Zelf een cabin van Slow Cabins huren

Overtuigd om zelf naar een cabin te trekken en uniek te overnachten in België? Je kan je voorkeursregio opgeven en dan op basis van beschikbaarheid reserveren. Sowieso kan je maximum 4 nachten in een cabin verblijven. Het minimumverblijf is 2 nachten en volgens ons is dat perfect! Wanneer je reserveert voor data in de werkweek kan je tot wel 30% besparen.

Wil je deze ervaring graag aan iemand cadeau doen? Dan kan dit dankzij de cadeaubonnen die Slow Cabins verkoopt.

Nog op zoek naar andere leuke plekken in België?
Met 4 kinderen slapen in een boomhut
5 tips voor een weekendje weg met kinderen in Lacs de L’Eau d’Heure
Een weekendje Vlaamse Ardennen

Dit artikel bevat affiliate links wat jou niks kost, maar wanneer jij via deze links reserveert of iets aankoopt, steun je ons werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.