pannenkoeken bakkenSlow mornings, wat is er zaliger dan dat? Helaas zijn die ochtenden vooral gereserveerd voor weekend- en/of vakantiedagen. Maar toch, langzaam wakker worden met een tasje koffie. Niet direct in je kleren moeten springen maar nog even met de pyjama aan zitten. Kindjes die hun speelgoeddozen al boven halen en nog uren de tijd hebben om zich daarmee bezig te houden. Samen nog even knuffelen in bed. Het is gewoonweg zalig. Van mij zou dat echt elke dag mogen: slow mornings! 

slow mornings: pannenkoeken bakkenWat er bij die slow mornings ook hoort, is natuurlijk ontbijt. Op je gemakje naar de bakker, nadat je die eerste koffie opdronk. Samen de tafel zetten en gewoon genieten van dat moment samen. Maar het kan ook anders. Wil je echt in je pyjama blijven en de dag heel traagjes opstarten, bak dan eens pannenkoeken. Uiteindelijk is dat geen werk en de kindjes zijn daar meestal dol op.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 • 5 dl melk
 • 40 g boter
 • 200 g patisseriebloem
 • 2 eieren
 • snuifje zout
 • beetje spuitwater
 • extra bakboter/arachideolie
Bereiding
 1. Doe de bloem, samen met de eieren, bij de melk. Heb je geen blender (of wil je die niet vuil maken) let er dan op dat je beslag geen klontertje heeft. Goed mengen is dus de boodschap.
 2. Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg ze toe bij het mengsel, samen met een snuifje zout.
 3. Voor de luchtigheid van de pannenkoeken doen wij er hier altijd ook een scheut spuitwater bij. De hoeveelheid is een beetje op het gevoel.
 4. Meng alles tot een mooi glad beslag!
 5. Zet je pan(nen) op het vuur en neem een klein potje met boter of arachideolie ter hand. Smeer de pan(nen) in.
 6. Giet nu telkens beslag in de pan. Zorg ervoor dat je pannenkoeken niet te dik zijn en dat je ze niet te snel draait. Handig is ook wanneer je de ideale temperatuur hebt gevonden zodat je in één keer alle pannenkoeken kunt bakken. Al is het meestal wel zo dat de kindjes hier direct willen beginnen eten, eens ik begin te bakken.

slow mornings: pannenkoeken bakken

Smakelijk en geniet van je zondag!

Liever een gezonde versie? Kijk dan eens hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties

 1. Weet ge wat ik eigenlijk soms nog leuker vind? In het weekend wakker worden op het standaard uur en plots kinderen hebben die eens wat langer slapen (lees als in kinderen die zich de dag voordien helemaal maar dan ok echt helemaal gegeven hebben en doodmoe zijn) en in plaats van jezelf ook nog eens om te draaien toch opstaan, en heerlijke koffie maken en even rustig rondsurfen en wat achterstallige blogposts inhalen. En nu moet ik toch echt aan die pannenkoeken begonnen!

 2. Hier elk weekens pannenkoeken, wel met havermout en beleggen met fruit. Zelfs mijn pubers zijn enthousiast!