stage social media expertEnkele weken terug vertelde ik jullie over mijn stage. Hoe ik onzekere stapjes in een andere wereld zette. Eentje die smaakt, weliswaar. Maar ook eentje die me als + 30-jarige uitdaagt. Uitdaagt om grenzen te verleggen en mezelf in vraag te stellen. Het is misschien anders dan wanneer een “jonkie” een stage aanvat. Je wil kennis opdoen en zoveel mogelijk ervaring om dan effectief aan de slag te kunnen.

Natuurlijk wil ik dat ook. Maar verder was (en is) een stage voor mij ook zoveel meer. Het is een evenwicht vinden tussen wat ik als persoon wil, mijn ambities en mijn rol als moeder, partner, dochter, vriendin.

Ik stapte 8 januari in een compleet andere wereld. Een zakenwereld die in niks te vergelijken is met mijn job als creatief therapeut. Andere taken, andere verwachtingen, andere inhoud… Niet met mensen werken, maar voor mensen werken. Niet jezelf in een rol moeten duwen, maar al je creativiteit naar boven halen. Dat laatste is op de één of andere manier een verademing, en tegelijkertijd een confrontatie.

Die onzekere therapeut, die zit er nog steeds een beetje. Ideeën toch maar inslikken, uit schrik dat ze niet goed bevonden zullen worden. Zo ene ben ik dan. Eindeloos dingen proberen om alleen maar het beste resultaat door te sturen. Een confrontatie hier en daar met mezelf zat er dus wel in. Wat ik eigenlijk al wist, werd op mijn stage nog maar eens bevestigd: gewoon doen, niet twijfelen, geen angst.

Er is dus nog wel wat werk maar hé, Rome werd ook niet op één dag gebouwd. Dat we dingen inzien, evolueren en bijleren, dat is ook al heel wat. Ik wil jullie dan ook graag tonen waarmee ik allemaal bezig was. Maar zoals dat soms gaat, kan je niet altijd dadelijk met je ideeën, ervaringen en gedachten naar buiten komen. Wat ik wel al kan vertellen heeft vooral met social media en Photoshop te maken. Tijdens mijn stage leerde ik met dat laatste al aardig werken…

Bovenstaande foto is de allereerste foto die ik bewerkte in Photoshop. Ondertussen kan ik al stukken beter overweeg met de fijne kneepjes van het vak. Ik hoop ze in de toekomst dan ook nog vaak te kunnen gebruiken. (En vooral me er nog veel meer in te kunnen verdiepen.) De foto werd gemaakt voor de Instagram van Corine de Farme. Een account dat ik trouwens volledig zelf heb opgericht. Dat deed ik ook voor Geldhof en stelde aan heel wat klanten van Yapado een social-media-plan voor. Voor Geldhof ging ik zelf op pad om hun lekkere ‘neuzekes’ in beeld te brengen. In de loop van het komende jaar zullen die foto’s verschijnen op hun account. Hoe cool is dat?

En kennen jullie ‘Pizza Roma’? Ook daar kan je in de komende periode al eens werk van mijn hand zien. Niet met foto’s, wel met resultaten die voortvloeien uit mijn zoekwerk in de wondere wereld van Illustrator. Dat ik hiermee in de toekomst verder aan de slag wel, is nu wel zeker. Ben je dus op zoek naar een freelance social-media-expert, aarzel dan niet om me te contacteren.

In mijn laatste opdracht voor school, werk ik aan mijn vlog-skills. Al blijft het moeilijk dat vloggen, jezelf filmen en horen spreken. Maar wie weet word ik ook daar nog een expert in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties