solange jurk la maison victor

Solange Jurk uit La Maison Victor #2

solange jurk la maison victorDie Solange Jurk uit La Maison Victor beviel mij wel. ‘t Is te zeggen, de tweede versie kon wat extra lengte gebruiken. Want eerlijk, die lengte uit La Maison Victor is voor een mama van drie kinderen net iets te kort. Lees: vanaf ik iets kind-gerelateerd moet doen, sta ik letterlijk met mijn billen bloot! Bij de tweede versie liet ik ook alles weg wat niet nodig is. Geen rits, geen naad in de rug en geen zakken. Versie twee was dan ook gigantisch snel klaar.

solange jurk la maison victor solange jurk la maison victor

Bij het passen merkte ik wel al op dat deze versie duidelijk losser zit dan de vorige versie. Of hoe een patroon van stofsoort tot soort kan verschillen. En toen manlief me hielp met de foto’s viel het mij helemaal op. Niet dat het mij extreem stoort. Deze versie is helemaal kidsproof en ideaal voor luie dagen.

Van die dagen waarop je wel kleren wilt aantrekken, want je weet nooit wie er plots aan je voordeur staat, maar toch niet al te veel moeite wilt doen. Dagen waarop je jezelf te moe voelt om na te denken over wat er in je garderobe hangt. Of gewoon dagen waarin je kinderen veel aandacht vragen, zoals zich in de vakantie al eens kan voordoen.

Omdat iedereen trouwens zo enthousiast was over de ruime hals in mijn eerste versie, deed ik dat nu bewust opnieuw. Heerlijk zomers en zo wordt het toch net iets specialers. Content ben ik dus wel weer. Tijd om na te denken over winterse varianten, zo lijkt mij!

Stof: About Blue Fabrics
Patroon: Solange Jurk – La Maison Victor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties

  1. Mooi mooi! Die losse fit vind ik ook niet erg! Als ik hier nog 5kg kwijt raak, start ik ook wat selfish sewing. Als vrees ik dat dat nog wel even kan duren, met mijn verlof die er aan komt…

  2. Heel tof!! En ziet er ook megagezellig uit … zo’n kleedje dat je inderdaad zonder al te veel nadenken kan aantrekken én bovendien gepast is voor ceel gelegenheden!
    Toch eens in mijn La Maison Victors & stoffenstash doorzoeken. Eerst maar eens proberen opruimen ?

  3. Hihi na u eerste versie te zien heb ik ook een eerste versie gemaakt, hier ook nog een rits ingezet (voor de zekerheid) maar was dus niet nodig inderdaad. Wel een beetje verlengd ( maar net iets te weinig als ze kidsproof moet zijn) nummer twee is hier ondertussen ook gemaakt zonder rits en een kidsproof lengte. En inderdaad het is zeer stof afhankelijk hoe ze valt. Maar u twee solange zijn super