Op zoek naar een toffe plek in de buurt van Gent om je vrije dag door te brengen? Niet te misverstaan als een dag waarop je nog steeds ouder bent en dus ook de kinderen dient te entertainen. Trek dan naar de grote speeltuin Kouterslag in Melle want daar kunnen zowel jijzelf en de kinderen volop genieten. Het Deze buitenspeeltuin aan de Kouterslag ligt namelijk naast een geweldige brasserie, Carpe Diem. Dat is een totale win-win situatie en een absoluut voorbeeld wat betreft kidsproof genieten. En ja, als ouder houden wij daar toch enorm van he?

Leuke buitenspeeltuin in veilige straat

Het speelplein aan de Kouterslag ligt in een doodlopende straat. Er is amper verkeer en de speeltuin, zowel voor peuters, kleuters als oudere kinderen, ligt bovendien ook nog eens ver van die straat af. De Kouterslag is sowieso meer dan een groot speelplein. Deze buitenspeeltuin met terras, maakt deel uit van het sport- en recreatiepark dus je vindt hier ook voetbalvelden, een skateterrein, outdoor tafeltennis, een speelbos met amfitheater, een petanquebaan, … Er zijn dus heel wat mogelijkheden op dit domein al adviseren we toch zeker en vast het speelplein zelf. Net naast het speelplein Kouterslag vind je namelijk de brasserie Carpe Diem en wat is er nu zaliger dan je kinderen in het oog houden en zien genieten van al die speelmogelijkheden terwijl je zelf van een hapje en drankje kan genieten?!? Met andere woorden, dit speelparadijs in Oost-Vlaanderen moet jij op je lijstje zetten. Ook ideale als je een toffe plek zoekt om je kinderen uit te laten wanneer je op city trip in Gent bent.

Kidsproof genieten bij Carpe Diem

Zoals eerder vermeld kan je bij Carpe Diem absoluut kidsproof genieten. Net naast de speeltuin waardoor kinderen vlot weg en weer kunnen lopen tussen je tafeltje en de speeltuin, jijzelf iets lekker kan drinken en bij honger ook nog kan genieten van lekker zoet of kleine huisbereide snacks en tapasbordjes. En er werd natuurlijk aan die kleintjes gedacht want kinderijsjes en kinderpannenkoeken zijn hier absoluut een optie.

Bij Carpe Diem kan je zowel genieten van hun grote terras maar bij minder warm weer kan je ook binnen zitten. Hebben de kinderen zin in mini-golf? Dan kan je bij hen ook een mini-golf set huren. Deze plek, het speelplein en de brasserie, is echt waar één van mijn favoriete spots in de buurt van Gent. En dankzij deze geweldige plek is het toiletprobleem natuurlijk ook opgelost!

Praktisch

  • Adres: Kouterslag 1A – 9090 Melle
  • Parking: gratis grote parking, zowel links als rechts van het domein
  • De speeltuin zelf is altijd open en toegankelijk.
  • Carpe Diem is open van woe t.e.m. zon vanaf vanaf 11u30. Keuken open vanaf 11u30 tot 20u30.
  • Buggyproof en deels rolstoelproof. Het speelplein zelf ligt in het zand maar de brasserie kan je wel vlot met een rolstoel bereiken.
  • Breng je liever je eigen drankjes mee? Er zijn rondom de speeltuin ook bankjes. (Geen picknicktafels.)
  • Toiletten: aanwezig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie