spiekpietjes oostendeNet zoals vorig jaar trokken we dit weekend naar de expo van de Spiekpietjes in Fort Napoleon te Oostende. Axelle kende het nog van vorig jaar en was dol enthousiast. Omdat kleine Céleste ziek was, trok ik er enkel met de twee oudsten naar toe. Dat was wel even zwoegen en zweten want vanaf het moment van betreden, besloot Baptiste weg te stormen. 

spiekpietjes oostende spiekpietjes oostende spiekpietjes oostende spiekpietjes oostendeOmstaanders hoorden mij allicht vaak zeggen: “Axelle, ga je broer halen.” Maar op den duur dacht zij er ook het hare van. Aan alle ouders die er rond liepen en ik eigenlijk zou moeten kennen van blogland en/of social media: excuses voor mijn niet uitgebreid aanspreken. Het was dat of een kind ergens op plaatsen in het Fort waar hij niet diende te komen, haha.

Terug naar de ‘Spiekpietjes’. Iedereen kent het verhaal allicht wel al. In andere gevallen dien je maar eens hier of hier te lezen. Sowieso geweldig voor elk kind dat nog gelooft in Sinterklaas. Axelle kan er nog steeds niet over zwijgen. Baptiste, die nog te jong is om te beseffen waar het eigenlijk over gaat, vond het vooral heel tof om daar rond te rennen en het parcours te doen.

spiekpietjes oostende spiekpietjes oostende

Want ja, dit jaar mogen de kindjes effectief een spiekpieten-parcours afleggen. Klauteren, kruipen, pakjes horen, … het zit er allemaal bij en dat vinden ze meer dan geweldig. En eens ze zich daar hebben uitgeleefd trek je gewoon naar het strand. Met hun laatste energie kunnen ze daar nog net naar de kustlijn rennen en daarna slapen ze zeker en vast op de terugweg naar huis! Lees: mijn kinderen werden hysterisch op het strand en vielen in de auto uitgeput in slaap.

Wil je de ‘Spiekpietjes’ liever doen in Antwerpen? Dat kan, want ook daar zijn ze te gast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties