Straight Grain With Improvisational Pleating

Het was een late woensdagavond voor een naaidate met haar. Op dreef zijnde, wou ik iets anders en toch graag vertrouwd. Kwestie van niet met frustratie naar huis te gaan. Ik spoorde het internet af op zoek naar inspiratie. En toen moest ik plots denken aan een prachtige creatie van Annick. Al snel was beslist dat ik de ‘pleating‘ ook wel eens wou toepassen! Tijdens de naaidate maakte ik een kleurrijke versie. Zij die me volgen op instagram kregen al een glimp van deze jurk te zien. (Nu in de was dus een blogpost komt later.) Maar ik maakte diezelfde dag nog een versie. Wederom geïnspireerd op Annick. Deze pin bracht me op het idee. 
On Wednesday evening, I was looking for some new inspiration. Suddenly, I was thinking about a beautiful dress of Annick. I decided to use the technique of pleating. The next day I made a colorful one. People who follow me on Instagram already got a glimpse of the dress. (It’s now in laundry so pictures come later.) On the same day, I made another one, inspired on this pin
Tijdens het nemen van de foto’s kreeg ik de ‘pleating’ niet mooi op de foto. Enorm ingezoomd lukte dat wel, maar u moet er alle pluisjes en stofjes bijnemen gezien Axelle de jurk al een hele dag aan had! Op de rug werkte ik met een zwarte zichtbare rits om het wit ook daar te breken. 
It was difficult to make pictures of the pleating. With a super zoom I can show you the result but the dress is all dirty because Axelle wore it all day. On the back I worked with a black zipper to break the white fabric.
Ik ben enorm fan van deze jurk al konden de foto’s beter. Axelle wou echter niet meewerken dus doen we het hier maar meer. Ze is nog niet altijd omkoopbaar, ook al heb ik dat geprobeerd! 😉 
Axelle didn’t want me to make pictures but I like the dress so much… what about you? 

De gilet die ze draagt is van Next, ondertussen bestelde ik er ook al een zwarte variant omdat ik vermoed dat deze het jurkje nog meer eer zal aandoen. 

Patroon: 
Tinny Dress – Straight Grain in combinatie met ‘pleating’
Stof:
Witte katoen bij Liesellove
Zwarte piqué bij Liesellove
Little Ziggy bij Liesellove 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 reacties

  1. Oh Lies you did it again! Zo mooi… met dank ook aan je schattige kleine modelletje natuurlijk 😉 Heel veel dank om mijn patroon en pleating techniek te gebruiken 🙂 xo

    1. Je patroon ligt hier standaard klaar 😉 Al wil ik binnenkort eens een uitgebreide versie maken en niet enkel die basisvariant 🙂 maar voor Axelle is het gewoon de perfecte pasvorm 🙂