Strandstoelen naaien zelfmaken

Jaren geleden kochten we twee strandstoelen. Aan het begin van deze zomer ontdekten we dat de bekleding van de stoelen de tijd der jaren niet heeft overleeft. Zelfs een wasbeurt bracht geen soelaas. Zonde echter om de omkadering van de strandstoelen dan ook maar weg te gooien. Daarom bedacht deze naaister een plannetje… Strandstoel naaien Strandstoel naaien

De bekleding werd volledig losgetornd, de vulling van de hoofdsteuntjes gerecupereerd. Daarna gebruikte ik de oude bekleding als patroon en koos ik twee hippe stofjes uit. Na het uitknippen bestudeerde ik nog even hoe alles oorspronkelijk was genaaid en daarna was het een kwestie van spelden en stikken. Weinig uitdagend maar het resultaat is dan wel weer erg bevredigend. 
Strandstoel naaien Strandstoel naaienStrandstoel naaienStrandstoel naaien

De zomer is dan wel bijna voorbij, ook op nazomerse dagen kunnen we nog genieten van onze vernieuwde strandstoelen. Mag ik dan ook superblij zijn met dit resultaat? Zeker omdat ze er nu eigenlijk beter uitzien dan voorhéén.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

28 reacties

 1. heb er ook nog 2 staan in de garage ;-) Houtwerk moet eerst een beurt krijgen en dan nog bekleden. Weet je te vinden van tips en tricks.

 2. Heel mooi!
  Heb er hier ook een staan maar dacht altijd dat ik speciale extra stevige stof zou moeten vinden. Maar ik moet dus blijkbaar gewoon een stevige (en mooie ;) ) canvas zoeken?
  Dan gaan we dat tegen volgende zomer eens proberen! :)

  1. neen, je naait onderaan en bovenaan een gleuf, daardoor steek je dan een houten stok, nadat je de stof eerst door het houtwerk van de stoel stak, het kan er dus heel makkelijk weer af ook

 3. Mooooi! Ik heb hier ook oude strandstoelen staan met het gedacht om ze te pimpen, maar het komt er maar niet van. Is de stof en het garen stevig genoeg? Ik dacht een soort hoesje te maken voor over de oude stof omdat ik schrik heb dat het niet stevig genoeg zou zijn, maar zo te zien lukt dat wel?

 4. Ziet er geweldig uit!
  Ik heb ookal zitten spelen met dat idee, helaas zijn onze strandstoelen anders in elkaar gezet en zou ik ze met houten staketsel en al onder de naaimachine moeten steken! ?

 5. Weet je waar ik deze leuke stoffen kan vinden, ik heb me suf gezocht… Ik vind wel andere maar niet met deze leuke print. Bij onze stoelen moet je de stof vastnieten dus enkel omzomen volstaat.