Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart Berlijn Berlijn met kinderen: streetart berlijn Berlijn met kinderen: streetart

Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart berlijn Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart Berlijn met kinderen: streetart

Denk je aan Berlijn dan denk je zeker en vast aan street art. Het is onlosmakelijk verbonden met Berlijn en daar ben ik erg blij om. Doorheen onze hele vakantie spotten we echt overal grote en kleine artistieke projecten. Vaak graffiti, maar ook andere materialen worden er vaak gebruikt. Zo zagen we regelmatig kleine papieren werkjes gekleefd op muren. Het is onmogelijk om alle foto’s die ik maakte op deze blog te publiceren. Daarom raad ik jullie aan gewoon zelf eens Berlijn te gaan checken en vooral ook daar te durven gaan waar het minder toeristisch is!

DENK JE AAN BERLIJN DAN DENK JE ZEKER EN VAST AAN STREET ART.

Hier alvast enkele van de plaatsen waar wij ons hart gigantisch op hebben gehaald. Vaak ook in combinatie met leuke (strand)bars, waar de kids zich helemaal konden uitleven. En oh ja, kijk goed rond want het kleine mannetje op de foto bij Axelle, zagen we pas achteraf, op de foto’s die we namen. Lucky shot dus!

 1. Haus Schwarzenberg in de Rosenthaler Straße 39 (Mitte).
  Mitte is een erg propere en op gekuiste buurt. Je vindt er veel musea en cultuur. Toch blijft voorlopig nog steeds dit pand bewaard waar een andere manier van cultuur hoogtij kan vieren. Muren vol street art en ruimtes voor ateliers, tentoonstellingen en bars. Echt een place to be in stadsdeel Mitte.
 2. Dirckenstraße
  Het is gewoon een straat waar weinig winkels, bars en restaurants zitten. Maar langs de muren van de straat aan de kant van het S-Bahnspoor tussen Hackescher Markt en Alexanderplatz vind je overal kleine kunstwerkjes. Best plezant om even door te lopen, zeker als je op weg van bent van de ene naar de andere plaats.
 3. (Strand)bars langs de Spree
  Langs de Spree ontstaan er in Berlijn allerlei initiatieven. Oude gebouwen die omgetoverd worden tot bars en restaurants, het kan allemaal in Berlijn. Onze favoriet is YAAM (An der Schillingbrücke).
 4. East Side Gallery in de Mühlenstraße
  Behoorlijk toeristisch want het is natuurlijk een overgebleven stuk van de Berlijnse Muur. Maar de kunstwerken die daar te zien zijn, zijn het waard om alle andere mensen erbij te nemen. Vaak hebben de werken daar een politieke boodschap. Toen wij er waren waren heel wat werken afgezet met radars wegens restauratie. Want hoe prachtig de werken ook zijn, het roept duidelijk bij anderen criminaliteit en vandalisme op. Heel wat werken worden er regelmatig beschadigd of bekliederd.  Doodzonde!
 5. RAW-gelände in de Revaler Straße 99.
  Een oud industrieterrein werd omgetoverd tot verzamelplaats voor allerlei culturele initiatieven. Op zondag gaat er een vlooienmarkt door en verder vind je er bars en clubs, een klimmuur, … Het is de perfecte plaats om een dagje te vertoeven en alle hoekjes en gaatjes te verkennen op het terrein. En ook hier werd aan de kinderen gedacht want Axelle en Baptiste hadden uren speelplezier in de zandbak/speelplein.
 6. Riverside walk Wedding, toegankelijk via Kolberger Straße, Pankstraße en Gerichtstraße
  De buurt Wedding waar we verbleven, is in volle bloei. Echter absoluut niet toeristisch en dus nog erg lokaal. Je spot er dan ook prachtige verlaten plekken, oude gebouwen, oude industrie en jawel street art! Maak een wandeling langs de rivier en ontdek een complete wereld van rust in dit best drukke stadsdeel. Prachtige street-art die je brengt naar een heerlijk pand waar je nog meer leuks kan spotten. Rust uit bij Panke!
 7. Wiesenburg Wedding in Wiesenstraße 55
  Durf je even een privé weggetje op te gaan, net voor je aan de riverside walk start? Dan krijg je prachtige gebouwen te zien en een Berlijne manier van leven waar ik hier in Gent alleen maar van kan dromen. Fotografen kunnen zich hier vast enorm uitleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.