streetart parijsTijdens onze reis naar Parijs hadden we welgeteld één dagje slecht weer. Daarom besloten we om in de buurt van ons huisje te blijven. Dat huurden we trouwens via AirBnB en viel ons ten zeerste in de smaak. Een huisje niet knal in het centrum van Parijs, maar wel in het mooie Belleville. Het is misschien niet direct een arrondisement waar je aan denkt als je in Parijs bent, maar als je zoals ons van streetart houdt, dan is dit the place to be!

streetart parijs streetart parijs streetart parijsDe streetart in Parijs beleef je op een heel andere manier dan in Berlijn. Deze laatste is onze absolute favoriete stad op vlak van straatart. Maar omdat elke stad zijn verborgen parels heeft, deed ik wat opzoekingswerk omtrent Parijs. Sowieso vind je in Parijs regelmatig kleine kunstwerkjes, dus houd je ogen altijd open.

Ooit was vooral Le Marais de plaats waar je moest zijn om de Parijse Streetart te ontdekken. Maar doordat de buurt zich steeds meer wist op te waarderen en het bijgevolg minder betaalbaar werd voor de gewone werkmens, verschoof ook het streefart-gebeuren naar een andere streek in Parijs: Belleville en omstreken dus.

streetart parijs

Belleville is een levendige wijk en multicultureel. Als je, je ogen goed open houdt, dan spot je heel veel geweldige straatart. Toch is het moeilijk om te zeggen waar je nu precies moet zijn. Wij maakten een wandeling door Belleville en noteerden enkel Rue Dénoyez als straat waar we zeker eens moesten passeren. Het straatje ademt streetart.

Verder kan ik jullie alleen aanraden om te voet de buurt te verkennen, straatjes in en uit te gaan en te genieten van de parels die je ontdekt! Want parels, dat zijn het zeker! Enjoy!

streetart parijs streetart parijs streetart parijs streetart parijs streetart parijs streetart parijs streetart parijs streetart parijs streetart parijs streetart parijs streetart parijs streetart parijs streetart parijs streetart parijs streetart parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.